İşin gerçeği 1200 gritten itibaren zaten bıçağı polisajlamaya başlıyorsun.. 600 grit bir ağızla dahi kıl kesebilecek keskinliğe ulaşılabilmekle beraber yükseklere çıktıkça push cutting dediğimiz traşlama kabiliyeti artar. 1200grit keskin bir bıçak ağızını parmaklarına (dikkatlice ve bastırmadan) sürtecek olursan çok agresif bir biçimde derini kaptığını ve hemen epidermisini geçmeye hazır olduğunu hissedersin...grit yükseldikçe, hele birde deri masat vs ile ağız yuvarlanmışsa koluna değdirdiğin anda kılların atmaya başladığını görebilir ancak parmağına sürdüğünde kapmaktan çok kaydığını hissedersin.. Ağız tutma kabiliyeti ise bileme açısı (daha dar=daha keskin=daha kırılgan), kullanım ve çeliğin kalitesine göre değişmekle beraber doğru bileme tekniği ile kılağzı kalmayan, eşit V formunda bir ağız oluşturmaya da bağlıdır... Sonuçta unutulmaması gereken seramik dahil her bıçak körelir.. en iyi çelik bıçağı al ve granit mutfak tezgahında soğan rendele tekrar bilemeye hazır hale gelir bıçağın.. Düzgün bilenmiş ve kullanılan bir ağız tekrar keskinleşmek için sadece biraz masat ister ve belki birkaç masatla keskinleştirme kullanımından sonra tekrar son kullanılan yüksek grit 1 2 taştan tekrar geçmeye ihtiyaç duyar...