dx ve aliexpress'ten daha evvel alışveriş yapmıştım. ürünler geliyor, bir sıkıntı yok. bu arada aliexpress'te iade prosedürü ile ilgili bir çok link ve açıklama mevcut. ürünler şu an çin'den çıkmış, türkiye yolunda. o nedenle tavsiyeye teşekkür ediyorum ancak bu alışverişte şu ana kadar bir sıkıntı olmadığını da belirtmek istedim.
bir de şunu söylemek istiyorum. kendimi bildim bileli çakı ve bıçak sevgim yüksek olsa da bu alemde çok çok amatör düzeyde, tanım itibariyle turist olarak bulunuyorum. birçok arkadaşın denediği ve ilerlettiği gibi kendi bıçağını yapma fikri henüz beni cezbetmiyor. ben bıçak seviyorum, lazım olduğunda işimi görecek türde ve sıhhatte olması benim için "kendi yaptığım" hadisesinden önce geliyor. bu nedenle elimdeki bıçakları bilemek, bit pazarından ucuza aldığım bıçak ve çakıları kafama göre eğeleyip orasını burasını değiştirmek daha keyifli geliyor. çok çok çok kaliteli ve oranlayınca pahalı bir sete ya da bir bant zımparaya sahip olmayı düşünmüyorum. ecorotti'nin daha önce başka başlıklarda bahsettiği ve önerdiği bileme setini tercih etme sebebim de bu bir yerde.