Bıçak Sanatı - Forum

İlk Denemelerim.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
İlk Denemelerim.
« : 11 Kasım 2014, 08:09:35 »
Ck80
Ceviz Sap Malzemeler Osman kardeşimin hediyesi. Sadece kabzeyi ben yaptım.

Ck75 Şimşir sap.
Profili Özgür abim çıkarttı. Bende eğe ile ağzını açmaya çalıştım. Bazı noktaları kaçırmıştım.
Rasim ustanın atölyede düzeltmeler yapılıp ısıl işlemlerini yaptık.
Çok hatalar olduğunun farkındayım, ama paylaşmak istedim.

Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Ünye

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: İlk Denemelerim.
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2014, 08:28:11 »
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.başarılar dilerim.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2014, 08:42:29 »
Eline sağlık abi benimkinin çeliği 80crv2 kolay olsun diye ck80 gibi dedim. :)

Resimlerede bir ayar çektim. ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2014, 09:45:18 »
Perdaha biraz daha özen gösterilmeli :) Güzel kullanışlı bıçaklar çıkmış ortaya. Ellerinize sağlık.

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2014, 12:10:56 »
elinize sağlık .sizin yaptıklarınızı  gördükçe benimde bir an önce başladığım bıçağı bitirme hevesim artıyor .tebrikler.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2014, 12:12:09 »
elinize sağlık .sizin yaptıklarınızı  gördükçe benimde bir an önce başladığım bıçağı bitirme hevesim artıyor .tebrikler.

Sağolun İnşllah daha iyilerini paylaşırsınız
Ünye

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2014, 14:43:30 »
Mesut  madalyonun  iki yüzü olduğu gibi namlununda iki yüzü var bir taraf taşlama hattı diğer taraf rikasso bilinçli bir bıçak meraklısı bıçağı eline aldığı zaman ilk önce bunlara bakmalı namluda kesici ağızın ortalanmış olup olmadığı taşlama eşiği bitiminin estetik ve simetriği bunlara paralel kabza tüm bunların arkasına tamamlayıcıdır bir bıçakta neye dikkat etmen gerektiğini bilirsen yaparkende onlara dikkat edersin .Kabzayı senin yapmış olman bıçağı senin tamamladığın anlamına gelir ve önceki bütün sorun ve hataları sen rütuşlarsın( bu söylemimi antika restorasyonlarından muaf tutuyorum ,antikalar orjinalliğinin mümkün olan en yüksek % ile muhafaza edilmelidir)yani bıçağı tamamlarsın bu anlamda sen bıçağa sadece kabza takmak gibi düşünüp yaptığını küçümsememelisin bıçağın en zor kısmı onu bitirme yani hazır hale getirmedir .
Yaptıkların küçümsenecek işler değil ama dikkat etmen gereken noktalarıda unutmamalısın ,herkes bıçak yapabilir önemli olan yaptığın işlerde belli bir lige ve standartlarına uymak her seferinde bir üst lige çıkmaya çalışmandır  ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2014, 17:36:34 »
Mesut  madalyonun  iki yüzü olduğu gibi namlununda iki yüzü var bir taraf taşlama hattı diğer taraf rikasso bilinçli bir bıçak meraklısı bıçağı eline aldığı zaman ilk önce bunlara bakmalı namluda kesici ağızın ortalanmış olup olmadığı taşlama eşiği bitiminin estetik ve simetriği bunlara paralel kabza tüm bunların arkasına tamamlayıcıdır bir bıçakta neye dikkat etmen gerektiğini bilirsen yaparkende onlara dikkat edersin .Kabzayı senin yapmış olman bıçağı senin tamamladığın anlamına gelir ve önceki bütün sorun ve hataları sen rütuşlarsın( bu söylemimi antika restorasyonlarından muaf tutuyorum ,antikalar orjinalliğinin mümkün olan en yüksek % ile muhafaza edilmelidir)yani bıçağı tamamlarsın bu anlamda sen bıçağa sadece kabza takmak gibi düşünüp yaptığını küçümsememelisin bıçağın en zor kısmı onu bitirme yani hazır hale getirmedir .
Yaptıkların küçümsenecek işler değil ama dikkat etmen gereken noktalarıda unutmamalısın ,herkes bıçak yapabilir önemli olan yaptığın işlerde belli bir lige ve standartlarına uymak her seferinde bir üst lige çıkmaya çalışmandır  ;)

Abi tavsiyelerin için çok teşekkürederim. Minik bir bant zımpara kurduğumda daha iyileride olacak inş.
Abi bu arada yaptığım işi küçümsemiyorum yazımdan öyle anlamış olabilirsiniz, Daha iyi çalışmalar gördüğümden nacizane bir paylaşım yapmak istedim sadece.
İnşallah dahada ilerleriz bu işte hobi anlamında.

Ünye

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2014, 18:59:08 »
Kesinlikle benim için en zor kısım kabza takma.Ama kendi profilim diye söylemiyorum bushcraftımın sağı solu düzgündü Mesut abide güzel tamamlamış. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2014, 21:02:17 »
Kabze takma cidden beni heycanlandiriyor cunku geri donusu yok hic bir asamasinin, yapistirmasi, tesviyesi, pimleri takmasi vs. Gercekten zor. Ellerinize saglik gayet hos olmus.

boran.yeleser

• 56
  • 1982 (Hakkı)
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 11 Kasım 2014, 21:17:40 »
Elinize Sağlık...

İlk resimdeki bıçak, "boker terra africa" modeli midir?
Hakikat aramakla bulunmaz, ancak bulanlar hep arayanlardır. (Bayezid-i Bestami)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 11 Kasım 2014, 21:35:15 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #12 : 11 Kasım 2014, 23:49:43 »
Elinize Sağlık...

benzerliği var ama biraz daha farklı bir tasarım.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #13 : 12 Kasım 2014, 08:37:51 »
Elinize Sağlık...

benzerliği var ama biraz daha farklı bir tasarım.

Çok benziyor ama Özgür abi çıkardı profili Hilal modeli diyoruz.
Ünye

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #14 : 14 Kasım 2014, 23:08:17 »
ellerine sağlık abi çok güzel olmuşlar fakat benim de gözüme profildeki çizikler çarptı biraz daha zımparalamak gerekiyormuş ama olsun  :2up :2up :2up :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #15 : 14 Kasım 2014, 23:10:27 »
ellerine sağlık abi çok güzel olmuşlar fakat benim de gözüme profildeki çizikler çarptı biraz daha zımparalamak gerekiyormuş ama olsun  :2up :2up :2up :2up
Bushcraftın sap takılmadan önceki halini sen biliyorsun zaten  8)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #16 : 14 Kasım 2014, 23:12:46 »
Bushcraftın sap takılmadan önceki halini sen biliyorsun zaten  8)
  :-\ tek bildiğim şey hiç bişey bilmediğimdir  8) abi şaka bir yana güzel duruyordu bıçak ben gördüm ama kabza çok hoş olmuş gerçekten Osman abi senin de ellerine sağlık, Özgür ustamın da ellerine sağlık  ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)