WD 40 çakıdaki pullara zarar vermez mi, bu pullar plastik benzeri bir malzemeden.
Neden zarar versin anlamadım?
WD 40ın tüfeklerin plastik aksamlarında zarara verme-renk atma gibi durumlara sebep olduğunu tabancatüfek forumda okumuştum. Hatta WD 40 ambalajı üzerindeki silah amblemi kaldırıldı. WD 40 temizleyicidir bildiğim kadarıya koruma-yağlama amaçlı başka bir yağ kullanılsa daha iyi olur.
Sn. Tamahagane doğru bilgi fakat eksikleri var.
Silah ambleminin kaldırılmasındaki sebep atış sonucu oluşan barut artıklarının kalan Wd-40 ile birleşip tortu ve balçık oluşturmasıdır. Ateşli silahların sorunu bu. Hatta bazı silahların tahliye nokta toleransları yüksek tutulduğu için hiç sorun yaşamayanlar da var. Bir bıçağın, çakının kilit noktasında menteşesinde öyle bir blast ve barut artıkları oluşmayacağı için böyle bir sorun yoktur. Hatta cepte taşımaktan kilit noktalarındaki ve namludaki paslanmaları da gidereceği aşikardır. Ballistol'ün bu özelliği var mı bilmiyorum. WD-40'ın ne kadar kanserojen olduğunu da araştırmak gerekir.
Meşhur Philips kontak sprey de vardı. O da elektronik sanayinde 9 kaplan gücündedir. Üstadlar onu da anlatırlar. Çok malumatım yok.
Velhasıl kelam wd40=water displacement, 40th attempt 1953 yılında 40. denemeden sonra bulunuyor ismi oradan gelmekte. WD-40 yüzyılın icatları içinde geçen bir yağdır. Korezyona karşı geliştirilmiştir.
2000 den fazla kullanım alanı olduğuna dair pdf. Bıçak temizliği ve çakı konusu da yazmakta.
http://wd40.com/files/wd40-2000.pdf