Eline sağlık Bülentciğim, döktürmüşsün yine. 
Teşekkürler Serhan,
İmza atmaktan arta kalan vakitlerimi bıçak yaparak değerlendiriyorum

Bülent ustam ellerine sağlık oldukça güzel bir bıçak yapmışsın.Formu Sağ el kullanımı için uygun.kendim solak olduğum için dikkatimden kaçmadı.Deba bildiğim kadarıyla tavuk ve balık parçalamada kullanılan bir bıçak.Yani ince yapılı kemikli etleri kesmede kullanılıyor ve çelik kalınlığı da 5mm civarı oluyor.japonlar genelde iyi modelleri white ve blue steelden yapıp çok pahalıya satıyorlar.
Teşekkür ederim,
Doğru tespit kullanacak kişi sağlak,bu sebebten bana göre bu sınıf işlerin en kötü tarafı da bu,
N695 mutfak serisi için çelik sınıfı olarak uygun ama kalınlık deba için pek yeterli değildi,bu sebeten tam deba diyemiyorum..
Sefa ustam yaptığı yanagibasında gözle baktığımızda anlayamadığımız ,hem yan yüzünde,hem de kesici ağızdaki farklı bileme açılarından bahsetmişti.acaba debada da bu söz konusumudur?
Sefa abi gereken cevabı yazmış,benim de kesici ağız yapısıyla alakalı bilgim yoktu,bu vesileyle büyük ustamıza da ayrıca teşekkür ederim

Ellerine sağlık gayet güzel görünüyor.
Yanılmıyorsam bunda Sefa hocamızın yaptığı şekilde bir ağız açma yok. O şekilde yapabilmek içinde çelikte yeterli kalınlık yok galiba.
Teşekkürler Salim ustam,
Aynen dediğin gibi orj.versiyon 5mm üstü kalınlıktan yapılıyor,elimizdeki N695 3,1mm
Eline sağlık abi 
Orjinalinde kalınlık 5-8mm arası oluyor geneldede tek taraflı ağız açılıyor galiba ama mutfak işleri için Bülent ustanın kalınlık ve ağız açımı iyi gibi.
Teşekkürler Osman,
Tek taraf açılıyor ama,kesici ağız gene çift taraftan ayarlanıyor..
ustam eline sağlık çok harika bi dizayn olmuş belki sıtandart şeklindende iyi.
Teşekkür ederim Taner ustam

Bazen dızaynın tam kopyası gibi değilde hafiften özgünlük katmak iyi oluyor, ama eğer bir sınıf iş çalışıyorsak tamamen özgün yapıp daha sonrada işi o sınıfa sokmamak lazım,bunun için %70-80 deba denir

Ustam harika olmuş. Yine ustalığınla harika bir kabza yapacağına eminim.

Teşekkürler

Sen bu ara yavaşladın,o kadar ısıl işlem yaptığım bıçak yatıyor

Bülent'cim eline sağlık böyle yakışıklı bir rikasso ancak böyle zarif bir bıçağa gider çok sevdim..Hayırlısıyla istemeye gelsek?...
Teşekkürler Kaya

Japon mutfak serilerde rikasso pek görmedim,özgün taşlama yapınca birazda yüksek taşlayınca rikasso fena durmadı,bu değilde bir tane sana sözüm olsun..
Ama aslında böyle bir şey yok, Japonlar duysa bu nasıl deba diye döver bizi

Bülent, form olarak Deba ya yakın ama sanki biraz da Santoku havası var gibi. İzninle bir kaç şey söylemek isterim; taşlama hattının sap tarafındaki bitişi, sanki buradaki taşlamanın daha tamamlanmamış olduğu izlenimi veriyor. Bunu, taşlama hattı sapın altında kalır kaygısıyla mı yaptın acaba? Bence düzeltilse daha şık durur. Mutlaka bir bildiğin vardır ama kuyruğu biraz daha uzun ve konik bir forma getirseydin ve perçinsiz birleştirme düşünseydin daha iyi olabilirmiydi, çünkü sapı yaptığında sonuçta orada iki perçin gözükecek.
Tek taraflı bilenen japonik bıçakların bir çoğu daha önce konuştuğumuz kesitteki gibi ( Hamaguriba) bileniyor. Sonuçta farklı da bileseniz bu açıyla zaten her koşulda iyi kesiyor.
Ellerine sağlık, bunun üzerine güzel bir de sap geleceğine eminim
.
Teşekkür ederim Sefa abi

Aslında orj.versiyon gibi tam sap bitişine kadar taşlama niyetim vardı,ama kuyruk kısa kalınca bıçağı tam istediğim gibi aparata bağlayamadım,
Bu sebepten mecburi değişik bir rikasso oluştu,çok kötü durmayınca bıraktım..
kuyruk tavsiyen gibi pimsiz,tek blok olacak..
Eline sağlık Bülent abi . Bir an önce kabzalı halini de görmek isteriz.
Teşekkürler Mehmet

bakalım nasıl bitecek hep beraber göreceğiz..
Bülent bey ellerinize sağlık çok harika bir çalışma olmuş
bıçak ve formu hakkında çok bir bilgim yok ama estetik ve görsel açıdan çok beğendim. Bitmiş halini heyecanla bekliyoruz 
Teşekkürler Yasin bey

Ne kirli çıkı adamsın ne zaman yaptın.
İmza atmaktan arta kalan vakitleri bıçak yaparak değerlendiriyorum

eline sağlık ustam çok güzel olmuş kabzasını da merakla bekliyorum 
Teşekküreler Devrim,yakın zaman biter