Ellerine sağlık Mehmet kardeşim,bıçağın formunu beğendim, ay yıldıza bittim Yanlız asitlemede mi fotoğraftan mı bilemedim damascus soluk çıkmış.
Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 30 Ekim 2014, 19:19:12 Ellerine sağlık Mehmet kardeşim,bıçağın formunu beğendim, ay yıldıza bittim Yanlız asitlemede mi fotoğraftan mı bilemedim damascus soluk çıkmış.+1 Bende baktım desenleri göremedim.yakında benim de Damascus lamadan çalışmalarım olucak.bu desen olayına gelmişken ustalarıma sormak istediğim bir şey var.Taşlama işleminden sonra bu desenler aynen devam etmektemidir?yoksa asitle mi ortaya çıkarılıyor?elimde damascus bir japon bıçağı var,geçenlerde bileylerken bileme taşını yanlışlıkla desenli kısma sürttüm ve bu bölge grimsi renkte matlaştı.buyüzden dokunmaya çekindim doğrusu.Bunun çözümünü anlatırsanız bizler için çok faydalı bir bilgi olur.
Alıntı yapılan: damasscus - 30 Ekim 2014, 20:39:37Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 30 Ekim 2014, 19:19:12 Ellerine sağlık Mehmet kardeşim,bıçağın formunu beğendim, ay yıldıza bittim Yanlız asitlemede mi fotoğraftan mı bilemedim damascus soluk çıkmış.+1 Bende baktım desenleri göremedim.yakında benim de Damascus lamadan çalışmalarım olucak.bu desen olayına gelmişken ustalarıma sormak istediğim bir şey var.Taşlama işleminden sonra bu desenler aynen devam etmektemidir?yoksa asitle mi ortaya çıkarılıyor?elimde damascus bir japon bıçağı var,geçenlerde bileylerken bileme taşını yanlışlıkla desenli kısma sürttüm ve bu bölge grimsi renkte matlaştı.buyüzden dokunmaya çekindim doğrusu.Bunun çözümünü anlatırsanız bizler için çok faydalı bir bilgi olur. Orjinal damascus ise eğer merak etmeyin, tekrar asitlemede aynı desenler çıkacaktır. Asit olarak da %3-5 nitrit asit karışımı ile sonuca ulaşırsınız.
Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 30 Ekim 2014, 20:54:28Alıntı yapılan: damasscus - 30 Ekim 2014, 20:39:37Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 30 Ekim 2014, 19:19:12 Ellerine sağlık Mehmet kardeşim,bıçağın formunu beğendim, ay yıldıza bittim Yanlız asitlemede mi fotoğraftan mı bilemedim damascus soluk çıkmış.+1 Bende baktım desenleri göremedim.yakında benim de Damascus lamadan çalışmalarım olucak.bu desen olayına gelmişken ustalarıma sormak istediğim bir şey var.Taşlama işleminden sonra bu desenler aynen devam etmektemidir?yoksa asitle mi ortaya çıkarılıyor?elimde damascus bir japon bıçağı var,geçenlerde bileylerken bileme taşını yanlışlıkla desenli kısma sürttüm ve bu bölge grimsi renkte matlaştı.buyüzden dokunmaya çekindim doğrusu.Bunun çözümünü anlatırsanız bizler için çok faydalı bir bilgi olur. Orjinal damascus ise eğer merak etmeyin, tekrar asitlemede aynı desenler çıkacaktır. Asit olarak da %3-5 nitrit asit karışımı ile sonuca ulaşırsınız.Teşekkürler Soytürk ustam verdiğiniz bilgi için.Bizler bu asit işine oldukça acemiyiz ve bildiğim kadarıyla tehlikeli bir iş.Asitin hazırlanışı,uygulama aşamaları,tedariği v.b konularda bilgi verirseniz zarar verici bir olaydan bizi kurtarmış olursunuz.Sağlıcakla kalınız.
çok beğendim ellerinize sağlık. zeytin ve bakır uyumunu, balçağın formunu çok beğendim. acaba balçak namlunun kesici kısmına boşluk bırakmadan birleşseydi daha mı güzel olurdu? iş tam olarak bittiğinde daha güzel ve detaylı fotoğraf bekleriz mutlaka