Bıçak Sanatı - Forum

malzeme...?

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
malzeme...?
« : 30 Ekim 2014, 16:26:42 »
Abiler acaba günlük hayatta gördüm malzeme olur gözüyle bakıyoruz ?
Ben bugün bime girerken tuttuğum kırmızı kapı kolunu kabza, baska bir kapı kolunu (alüminyumdu)
Hem kabza hem balçak olarak gördüm,boru pim bulamadığım için buyukboy perçin düşündüm ama ince kaldı.
Sonra marketlerde kullanılan ayaklı fiyat etiketleri tutan boruları düşündüm şimdilik aklıma gelenler bunlar
Siz nelere güzel malzeme olur gözüyle bakıyorsunuz?
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: malzeme...?
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2014, 17:05:07 »
Hemen her şeye! ;D

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2014, 17:18:39 »
Zamanında bende ağız açma aparatı için transmisyon mili bulamayınca merdiven korkuluklarında kullanılan boruları düşünmüştüm  :D

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2014, 17:40:33 »
Zamanında bende ağız açma aparatı için transmisyon mili bulamayınca merdiven korkuluklarında kullanılan boruları düşünmüştüm  :D
Ben hâlâ düşünüyorum aleminyum olanı da esnerdiye çekiniyorum birde çok ince oklavalar var o da aklımın bir kosesinde

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2014, 17:53:23 »
Ben hâlâ düşünüyorum aleminyum olanı da esnerdiye çekiniyorum birde çok ince oklavalar var o da aklımın bir kosesinde

Denemekten zarar gelmez. Aslında en iyisi transmisyon mili ama en az 3m lik vardı. Hurdacıları ve sanayiyi aramakta fayda var.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2014, 17:57:21 »
perçin ihtiyacınız mı var neredesiniz istanbul mu ? pardon yahu avatarda yazıyormuş şimdi baktım  :D neyse istanbulda olsaydınız prinç malzeme satan yerler mevcut adres verirdim.arabamda yok olsaydı sizin için  gidebilirdim, işten dolayı sanayiye gitme şansım pek yok, vaktim olmuyor bu aralar.

« Son Düzenleme: 30 Ekim 2014, 18:01:25 Gönderen: fatihaydın »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2014, 18:01:04 »
Sertleştirilmiş tip değilse Tranmisyon mili çok pahalı birşey değil diye biliyorum ? Alın kesin bence, kalanı da kullanacak biryer çıkar.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2014, 18:16:33 »
perçin ihtiyacınız mı var neredesiniz istanbul mu ? pardon yahu avatarda yazıyormuş şimdi baktım  :D neyse istanbulda olsaydınız prinç malzeme satan yerler mevcut adres verirdim.arabamda yok olsaydı sizin için  gidebilirdim, işten dolayı sanayiye gitme şansım pek yok, vaktim olmuyor bu aralar.
Yapmış kadar oldun sagol abi
Sertleştirilmiş tip değilse Tranmisyon mili çok pahalı birşey değil diye biliyorum ? Alın kesin bence, kalanı da kullanacak biryer çıkar.
Abi fiyatını bilmiyorum zaten bulabilirmiyim ondan şüpheliyim cumartesi bakacam

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2014, 18:24:19 »
Burada 8 mm'liğinin metresi 3 tl. Abarttım ve her bir eğeme, zımpara takozuma ve elmas taşıma bir tane mil tahsis ettim.

Tüm bir bıçağı neredeyse tamamen eğeleme rapmasında çıkartıyorum... O yüzden kullandığım nick "egeleme_rampasi"

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2014, 18:34:04 »
Aşağıdaki link fiyat açısından fikir verir, bildiğim bir firma değil. Arkadaştan hatırladığım yumuşak çeliğin tonu 1700 2000tl gibiydi galiba. kilosu  da 1.7 - 2 tl civarı olur yani.

http://www.demirmarketim.com/8-TRANSMISYON-MILI,PR-754.html
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2014, 18:37:01 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2014, 18:47:17 »
Galiba bu konu amaçladık yöne gitmiyor

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2014, 16:14:46 »
Gittiğim bir hastanede duvarda bel hizasında gri bir şişkinlik duvar boyunca ilerliyordu.  Gri malzemenin kydex olduğunu görünce "Acaba bu binayı ne zaman yıkarlar?" dedim.

İş yerinin hurdalarından topladığım parçalar atölyede çok beklenmedik şeylere dönüştüler. Server racklarını tutan köşebentlerden biri şerit zımpara makinamın şerit desteği oldu. Ambalaj artıkları, güvenlik için aradığım geçici kılıflar oluyor.

Gördüğüm her tekstil ürününe mikarta hammaddesi gözüyle bakıyorum.

Her ahşap, olası sap malzemesi.. Olmadı eğe sapı. Daha da olmadı, üzerinde zımparalama yapacak levha.

Her taş parçasını görünce acaba bununla bıçak bilenir mi diye düşünüyorum. Yüzeyini düzleyebilir miyim? Sert midir? Çeliği aşındırabilir mi?

böyle sürüp gidiyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2014, 16:30:24 »
Bende her gordugum ayakkabiya acaba bunun derisinden klif olurmu gozuyle bakiyorum hanimin botundan olur ona gozu diktim bir bahaneyle yirtilsa hemen klif yapacam. Ayrica eski asker botun danda kliflik guzel malzeme olarak goruyorum :2up

Yükselen Çelik

• *
  • 27
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Müh.
  • Yer: İstanbul / Esenyurt
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2014, 16:36:46 »
Yapmış kadar oldun sagol abi
Abi fiyatını bilmiyorum zaten bulabilirmiyim ondan şüpheliyim cumartesi bakacam

Transmisyon çap 8 stoklarımızda var. Kilo fiyatı 2 TL - Boylar 3 metre
Tayfun Yılmaz 1986

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 19 Aralık 2014, 16:40:34 »
Konu malzeme tedariğinden ziyade gözümüzün ne kadar döndüğü.

Çizgi filmdeki kedinin, ördeği pişmiş olarak hayal etme durumu gibi bir şey.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2014, 16:46:04 »
2 gün önce Kastamonu da meşhur devrek bastonlarını gördüm bir dükkan da, ilk aklıma gelen ben bunu alıp 12'şer cm den kessem kaç tane pukko sapı çıkar hesabı olmuştu. Gerçi hala aklımda var hazır motifliydi desenlerde :)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #16 : 19 Aralık 2014, 16:50:56 »
Konu malzeme tedariğinden ziyade gözümüzün ne kadar döndüğü.

Çizgi filmdeki kedinin, ördeği pişmiş olarak hayal etme durumu gibi bir şey.
abi bu kadar özetlenir konu bir "alkış" smile olsa tam yeriydi...

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #17 : 19 Aralık 2014, 16:57:32 »
bu konu benim gibi malzeme sikintisi cekenler icin cok faydali olacani dusunuyorum yonetiler uygun gorurse sabitlerler mi acaba O:-)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #18 : 19 Aralık 2014, 17:01:50 »
Kömürlükte gördüğüm eski yazıcının içindeki çubukları paslanmaz sanıp pim diye kullanırım diye parçalamıştım istediğim malzeme çıkmadı dışı kaplama olan bir adi karbon çelikmiş.

Eski vcdplayer falan hepsini parçalarım genellikle 2mm paslanmaz çubuklar çıkıyor 10cm boyunda parçalamaya değmez ama bu benim için bir zevk. :D

Yine kömürlükte bulduğum eski havlu asacağı pirinçmiş ona el koydum 10mm çapında pirinç boru belki birgün kaba bir bıçak yaparsam kullanırım.

« Son Düzenleme: 19 Aralık 2014, 17:04:43 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2014, 17:09:06 »
Valla çok da net hedefler göstererek konuşmadık o yüzden tam da faydası olmayabilir size.

;D Ayrıca o kydexlerde gözüm olduğundan hastane adını da özellikle vermedim.

-- o --

Neyse makarayı bırakıp konuya döneyim.

Susta, makas vs adlarla anılan yaylar çok popüler bir namlu hammaddesidir. Sıcak dövme niyetindeyseniz bunları kaçırmazsınız.

Eski testereler bıçak olur

Üzerinde krom vanadyum yazan el aletlerinden bıçak olur.

Eğelenmeyen çelik aletler büyük ihtimalle iyi bıçak olurlar. İlla olacak diye bir şey yok tabi. Tornavidalar, keskiler, eğeler, yeterince büyük beton çivileri, zımbalarla şansınızı deneyebilirsiniz.

-- o --

Motoru milleri sağlam eski yazıcını keşke bana getireydin.
Namık Kemal
Instagram'da ben