Bu seye "wara" ,"makiwara "ya da "goza" denir. "tameshigiri" ( kilicin kesme performansini denemek ) icin kullanilir. Pirinc saplarindan orulen bir hasirdir. Suda bekletilir (eti temsilen ), rulo yapilir , bazen icine ( kemigi temsilen, kemikle ayni kalinlikta ) bambu konur. Kilicin keskin kenarini ve cilasini mahveder. ve evet plaj hasiri da olur. ( gerci ben verdiginiz orneklerdeki gibi kesen , 1000 dolarin altinda cin mali katana hic gormedim)
peki bu kesme testi sırasında kılıçları yağlı ikenmi yapıyorlar,yoksa yağını silip o şekildemi kesme işini yapıyorlar,bilginiz varmı,yağ kesimi yavaşlatabilirmi
sanki yağlıda olsa ilk hamlede üzerinde yağ kalmaz,ve ikinci üçüncü halmeler yağsız devam eder mantıklı bu gibi
bunu sormamdaki neden ise,elma kesme testi yaptım ve üzerinde pas yaptı,satan kişide yağlı iken yapmalısın demişti
biraz teknik zor soru ama sorayım dedim
birde bunu standda sergilerlerken sanırım yağını siliyorlar yoksa parlamaz
ama kın a sokup çıkarırken çizilmesin diye yağlı muhafaza ediyorlar
standda gösterirken yağsız olarak aylarca dursa sanırım durduk yere pas yapmaz değilmi
acaba bilgilerimde yanlışım varmı diye yazdım