Kedilerle münasebetim "Meraba meraba" seviyesinde. İmkanım olsa köpek bakarım ama kedi bakacağım hayvan değildir. Yine de bu kedilere kıyamama ve onları kollame gerçeğimi değiştirmiyor.
Bayramda Kırklareli'de ara bi yolda yürürken yanımdan art arda bir Audi ile BMW geçiyorlardı. Bunlar geçerken bir ses duydum. Herhalde Audi'nin açık camından oyuncak sesi geliyordu. Az sonraysa gelen kedi sesinin bir oyuncağa ait olmayacak kadar kaliteli olduğunu farkettim. Hem öyle art arda çıkan miyavlama sesine hangi sürücü katlanırdı ki?
Koşmaya başladım. Ara yolda yakalama şansım var diye düşündüm. İsteyince bu kilodayken bile koşuluyormuş. Araba duraladı ben yaklaştım. Yakaladım derken araba yine hızlandı..
Şimdiye kadar üç defa, her biri kullandığım bir başka arabada aynı sesi duymuştum. Yakından gelen, ilerlememe rağmen uzaklaşmayan, yardım isteyen o miyavlama... Miyavlamalar uzaklaşmayınca kedinin de sizle olduğunu anlıyorsunuz. Ya korkudan yada canının yanmaya başlamasından dolayı kedi miyavlıyor. Gürültü, sarsıntı ve hız korkudan miyavlatmazsa bile motorun hatta egzozun sıcaklığı kediye yetiyor.Yapılacak tek şey var; hemen sağa çekip kaputu açmak... Kendini paniklemiş kediden ve kediyi de trafikten korumak için tedbirli olarak açmak...
Bunları düşünerek koşmaya devam ettim. Taa ki ana yola sapan Audiyi gözden kaybedene kadar. Ancak ondan sonra 90 kiloyla ben nasıl koştum böyle diye şaşırmaya sıra gelebildi.
Bu akşam ise tüm bunları gölgede bırakacak bir olay yaşadım; kendi kişisel rekorum oldu bu. Hem zaman hem de sayı olarak rekor kırdım.
Arabayı bir süreliğine park ettikten sonra ailecek binip de motoru çalıştırdığımda motorda bir patırtıdır başladı ve bir süre sürdü.
Durumu hemen kavradım. Aracı anında durdurup kaputu tırnak yeme korkusuyla yavaşça açtım. Ön soldan bir kedi yavrusu fırladı gitti. Ardından ikincisi! O da gidince sonuncusu da göründü. İki taneden sonra olay kafamda normalleşmişti. Daha uyuşuk olan üçüncüyü, rahatını bozup da kovalamam gerekti. Herhalde ılık ılık
yatmanın rehavetini üstlerinden atamamışlardı yavrular. Hepsi yanmadan, fazla korkmadan ezilmeden makinenin gazabından kurtuldular.
Mutlu son.