Bıçak Sanatı - Forum

Kedileri duymak...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Kedileri duymak...
« : 28 Ekim 2014, 00:50:20 »
Kedilerle münasebetim "Meraba meraba" seviyesinde. İmkanım olsa köpek bakarım ama kedi bakacağım hayvan değildir. Yine de bu kedilere kıyamama ve onları kollame gerçeğimi değiştirmiyor.

Bayramda Kırklareli'de ara bi yolda yürürken yanımdan art arda bir Audi ile BMW geçiyorlardı. Bunlar geçerken bir ses duydum. Herhalde Audi'nin açık camından oyuncak sesi geliyordu. Az sonraysa gelen kedi sesinin bir oyuncağa ait olmayacak kadar kaliteli olduğunu farkettim. Hem öyle art arda çıkan miyavlama sesine hangi sürücü katlanırdı ki?

Koşmaya başladım. Ara yolda yakalama şansım var diye düşündüm. İsteyince bu kilodayken bile koşuluyormuş. Araba duraladı ben yaklaştım. Yakaladım derken araba yine hızlandı..

Şimdiye kadar üç defa, her biri kullandığım bir başka arabada aynı sesi duymuştum. Yakından gelen, ilerlememe rağmen uzaklaşmayan, yardım isteyen o miyavlama... Miyavlamalar uzaklaşmayınca kedinin de sizle olduğunu anlıyorsunuz. Ya korkudan yada canının yanmaya başlamasından dolayı kedi miyavlıyor. Gürültü, sarsıntı ve hız korkudan miyavlatmazsa bile motorun hatta egzozun sıcaklığı kediye yetiyor.Yapılacak tek şey var; hemen sağa çekip kaputu açmak... Kendini paniklemiş kediden ve kediyi de trafikten korumak için tedbirli olarak açmak...

Bunları düşünerek koşmaya devam ettim. Taa ki ana yola sapan Audiyi gözden kaybedene kadar. Ancak ondan sonra 90 kiloyla ben nasıl koştum böyle diye şaşırmaya sıra gelebildi.

Bu akşam ise tüm bunları gölgede bırakacak bir olay yaşadım; kendi kişisel rekorum oldu bu. Hem zaman hem de sayı olarak rekor kırdım.

Arabayı bir süreliğine park ettikten sonra ailecek binip de motoru çalıştırdığımda  motorda bir patırtıdır başladı ve bir süre sürdü.

Durumu hemen kavradım. Aracı anında durdurup kaputu tırnak yeme korkusuyla yavaşça açtım. Ön soldan bir kedi yavrusu fırladı gitti. Ardından ikincisi! O da gidince sonuncusu da göründü. İki taneden sonra olay kafamda normalleşmişti. Daha uyuşuk olan üçüncüyü, rahatını bozup da kovalamam gerekti. Herhalde ılık ılık yatmanın rehavetini üstlerinden atamamışlardı yavrular. Hepsi yanmadan, fazla korkmadan ezilmeden makinenin gazabından kurtuldular.

Mutlu son.   :)
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2014, 00:59:14 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Kedileri duymak...
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2014, 00:53:43 »
Ah korkudan gerildim kötü bir haber çıkacak diye mutlu son biraz moral oldu hemşo bilmeden istemeden yapacaklarımızdan Allah korusun çok üzücü olabilirdi..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2014, 00:55:28 »
Yaşadığınız hisler, bunların düşündürttükleri ve yaptıkları... çok güzel. Bunu bizimle paylaşmanız da çok güzel.
Sağolun. Hayvan dostlarımızı kollamayı ve sevmeyi ihmal etmeyelim.  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #3 : 28 Ekim 2014, 00:57:30 »
Aslında Audi'den gelen sesin sonunun kötü bittiğinden hâlâ korkuyorum.  :( Neyse ki bu geceki misafirler çok iyi kurtuldular.
Namık Kemal
Instagram'da ben

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2014, 00:59:39 »
Kedi beslemem, onlar benden beslenir! :D Alet edevatı yığdığım kullanmadığım 2. evi mesken tutmuşlar. Eve gelen bensem, istiflerini bile bozmuyorlar. :)

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #5 : 28 Ekim 2014, 01:20:27 »
insan insansa kendisine yakışanı yapar. benim işyerimde sürekli bi kedim olur bazen kendi gelmiştir bazen miyavlayan bi yavruyu dayanamayıp ben büyütmüşümdür. kediler adına çok teşekkürler.

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #6 : 28 Ekim 2014, 01:44:30 »
Kedi çıkmıyorsa yada çıkamıyorsa itfaiyeye haber verin. 110 u aramak yeterli.
Alet işler, el övünür.

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2014, 03:28:34 »
Çok güzel bi anı olmuş, maaşallah öylede bi yazmışsınız ki çok betimleyici olmuş
O değil de yolda yürürken çöp tenekesinden bi anda fırlamaları yok mu  ??? O anda bitiyorum işte  :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2014, 09:53:53 »
Başıma gelen dört vakadan ilki ve sonuncusun ortamını tanıyorum. Bunların olduğu yerlerde sokaktaki kedileri artık yada mama ile besleyenler vardı. Sanırım beslenen kediler yiyecek bulmak için beslendikleri yerde kalmayı tercih ediyorlar. Haliyle illa orada barınmaya çalışan hayvan da kendince böyle çözümler üretiyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2014, 10:27:32 »
en son evımde 11 kedım vardı , ıkısı evde " tuksedo ve van" dığerlerı bahçemde , hepsınınde garıp hıkayelerı vardır ya gözler gıtmıs ya bacağı kırık yada çok hasta , görunce dayanamıyorum veterıner vs derken ev doldu bırde yavrulayınca evlere şenlık  ;D   veterıner ılaç mama derken belımıde buktu bu yaramazlar  şimdi sadece bır tane tuksedo kaldı benım safınazın kızının oğlu..

bu yaşıma kadar ıkı kedının  ölümü benım aracım ıle oldu askerde aracımın vantılatör kısmına gıren ve  refujlerın ortasındakı çalılıktan fırlayan. her ıkı olayı unutamadım..  havalar çok soguduğunda aracı çalıştıracaksam muhakkak lastığine bır ıkı tekme sallarım. yada kaputa hafıfce vurmak dahı motor bölumundekı kedıyı kacırır..

köpeklerı anlatmıyrum bıle..

hayvan sevgısı , merhamet ıyıdır..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #10 : 28 Ekim 2014, 10:28:32 »
Audi duymasın, yeni bir reklam filmine ilham olabilir. Mesela adam arabasını callistirmak icin yaklasiyor kedi miyavlamasına benzer bir ses duyuyor. kaputu açtığında aslan yavrusu çıkıyor :) nasıl fikir

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 28 Ekim 2014, 12:46:29 »
Eylem abi harikasın canlar kurtarmışsın. Kedileri beslemeden anlamak pek mümkün değil. Ben köpekleri sevdiğim kadar kedileri de severim. Bir kediye gerçek anlamıyla bakmaya gücünüz yok ise onları doğal ortamından ayırmayın. Benim iki kedim var. İkisi de bakıma muhtaç olduğu için eve aldım. Sağlık açısından sorunlu oldukları için bakımları da bir o kadar zorlaşıyor. Benden söylemesi :)

« Yanıtla #12 : 28 Ekim 2014, 19:29:09 »
Büyük geçmiş olsun, en korktuğum şeylerden biri.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #13 : 28 Ekim 2014, 22:25:54 »
aslında kedilerden nefret ederim, bu nefretimin sebepleri de var mesela bir keresinde arkadaşın arabasıyla 30km kadar bir hızla gidiyorduk ve tam çöp konteynerinin yanından geçerken fırladı hayvancağız :( sonra hemen arabayı durdurduk kediye baktık yerde dönmeye başladı kedi çarpmanın etkisiyle o anı gördüğümde zaten çok kötü hissetmiştim ve bir daha asla unutamadım mefta oldu hayvan :'(... yaklaşık 50 sefer de refleksif olarak yumruk, tokat atmışlığım var tam çöpü atarken suratıma doğru fırlayınca sporcu içgüdüleriyle patlatıyorum bir tane ::) ama çoğunun gönlünü almışımdır elimden geldiğince sokakta yaşamaya çalışan hayvanlara gıda ve sevgi desteği vermeye çalışıyorum köpeklere de kedilere de eğer korkmazsa kafasını sıvazlayıp biraz muhabbet ediyorum ama korkarsa zaten çok dayak yemiştir ses çıkarmıyorum ::) çok uzattım lafı Eylem ustam sana da büyük geçmiş olsun böyle dikkatli olmak gerçekten çok gerekli allah muhafaza bir de hayvanlar orada acı çekse ::) hayvanlara işkence etmeye insanın yüreği nasıl dayanıyor anlayamıyorum yav :-[
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)