Bıçak Sanatı - Forum

AVCI

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
AVCI
« : 27 Ekim 2014, 18:37:58 »
Yeni bitirdiğim avcı modeli bir bıçağımız...





















Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

devrim

  • ***
  • 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: AVCI
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2014, 18:40:22 »
eline sağlık ustam ve yine bir sanat eseri :2up pek bir şey söylemeye gerek yok klasik laflar  ^-^ sizin yaptığınız direk belli oluyor  :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: AVCI
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2014, 20:29:42 »
Sinan ellerine sağlık güzel bir çalışma
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: AVCI
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2014, 20:32:16 »
Eline sağık abi çelik ve kabza malzemesi nedir?
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: AVCI
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2014, 21:59:52 »
Ellerine sağlık ustam. Çelik ve kullanılan malzemeleri bende merak ettim.

Emrah

  • ***
  • 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: AVCI
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2014, 23:29:26 »
Ellerine saglık ustam. bence en güzel çalışmalarınızdan biri olmuş. kesici agızın başlangıç noktasının kabzadan uzaklıgı çok iyi ayarlanmış. bu şekilde balçagın yoklugu, bir eksiklik teşkil etmemiş...
ben daha çok kabza agacını merak ettim. bir de bıçagın bir yüzünde düzenli çizgiler göze çarpıyor. bu ne hikmettir acaba
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

nacho_grande

  • ***
  • 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
Ynt: AVCI
« Yanıtla #6 : 28 Ekim 2014, 01:25:10 »
Eline sağlık Sinan Ustam.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

egeleme_rampasi

  • *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: AVCI
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2014, 01:33:12 »
Her bir ayrıntısını çok beğendim. Teşekkürler...

Kucpukay

  • **
  • 58
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: Ankara
Ynt: AVCI
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2014, 08:20:20 »
Elinize sağlık , çok güzel olmuş. Selamlar
Yakup YILMAZ

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: AVCI
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2014, 08:29:11 »
Ustam ellerine sağlık yine döktürmüşsün tebrikler  :2up :2up :2up

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: AVCI
« Yanıtla #10 : 28 Ekim 2014, 08:45:28 »
Sinan usta ellerine sağlık çok güzel olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: AVCI
« Yanıtla #11 : 28 Ekim 2014, 10:19:46 »
ustam ellerine sağlık. çelik, kabza malzemesi ve kabzanın üzerindeki uygulamanı da merak ettim. klasik bir model olmaya aday bir bıçak olmuş bence.   :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: AVCI
« Yanıtla #12 : 28 Ekim 2014, 11:03:40 »
beğendiğiniz için çok teşekkür ederim, kabze malzemesi siyah corian ve gül ağacı üzerini japon yapıştırıcısı ile kapladım... çelik olarak eski bir maksatan dövüldü.. üzerindeki desenler dramel ve nitrik asitin becerisi çok hoş hatlar çıktı ortaya bende çok beğendim kullanışlı bir bıçak çıktı ortaya...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: AVCI
« Yanıtla #13 : 28 Ekim 2014, 11:28:32 »
abi diğer ustalarım ne düşünür bilmem ama bu modeli klasikleştirmelisin.  :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ynt: AVCI
« Yanıtla #14 : 28 Ekim 2014, 19:40:28 »
Sinan, her zaman ki gibi çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: AVCI
« Yanıtla #15 : 29 Ekim 2014, 08:37:08 »
teşekkür ederim Sefa ustam sağolun...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

muraterkut

  • ***
  • 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: AVCI
« Yanıtla #16 : 31 Ekim 2014, 09:57:34 »
Maşallah......  :2up :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....