Bıçak Sanatı - Forum

Mauser Stainless 440C Set

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
Mauser Stainless 440C Set
« : 27 Ekim 2014, 18:03:28 »
Merhaba Arkadaşlar..
Aranızda yeniyim.. Tanışma bölümünde bir başlık açtıktan sonra daldım konuların arasına..
Çok güzel paylaşımlar ve öğretilerle dolu bir platform, ilgililerine teşekkür ederim..

Bıçak sahibi olmak çocukluğumdan beridir vazgeçilmez hevesim olagelmiştir; zamanla değişen/gelişen hobilerim içerisinde bıçak her zaman yer aldı..
Özellikle dağcılık & kampçılık faaliyetlerimle beraber bıçak, balta, testere gibi aletlere olan hevesim, şimdilerde ihtiyaçların da yönlendirmesiyle öğrenmeye doğru yol alıyor..
Kısmet olursa, birgün ben de sizler gibi kendi bıçağımı yapabilmek istiyorum..  :)

Aşağıda ilgi ve görüşlerinize sunduğum seti, sanırım 13-14 yıl evvel edinmiştim. Genel olarak kaliteli ürünler satan bir mağazadan, zamanına göre epey yüksekçe bir fiyatla..
Aldığım yıllarda çok kullandığımı hatırlıyorum.. Sonrasında, unutmuşum bir kenarda..
Geçenlerde kış temizliği sırasında yeniden rastlaştık.. Şimdi gözümün önünde sürekli..

Bu platformda okuduklarımdan sonra biraz da farklı bakar oldum artık alet edevata..  ::)
İyi bir çelik mi.. Doğru malzeme mi.. Kabzası şöyle mi olmalıydı.. Boyu böyle mi olmalıydı..
Bıçak Sanatı paylaşımları bana öğretmeye başladı yani..

Selam ve sevgilerimle..

Ömer Efe
Mersin

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: Mauser Stainless 440C Set
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2014, 18:06:57 »
bu tip şeyler kullanışlılık açısından hoşuma gidiyor fakat pek sağlam olmaz ;) yani kullanılamaz demiyorum yanlış anlamayın hor kullanıldığı zaman kırılır bişey olur allah muhafaza
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2014, 18:14:04 »
bu tip şeyler kullanışlılık açısından hoşuma gidiyor fakat pek sağlam olmaz ;) yani kullanılamaz demiyorum yanlış anlamayın hor kullanıldığı zaman kırılır bişey olur allah muhafaza

haklı olabilirsiniz; epey zaman oldu kullanmayalı, ancak kullandığım zamanlarda da çok zorladığımı hatırlamıyorum..
belki zorlamaya gelmeyecektir.. en kısa zamanda yeniden denemeyi diliyorum..  :2up

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2014, 18:18:15 »
aman ha yanlış anlamayın deneme derken kırılacağı işleri yaptırmak biraz gereksiz bence sonuçta bi alet olarak yapması gereken kadar işi yapar zaten çok büyük işleri yapması beklenemez ki ondan yazık ona  ^-^ ama siz gene de işimi görmeye devam etsin diyorsanız yumuşak davranın  O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2014, 18:43:18 »
Benim bilgim kadarıyla alman markası bir takıma sahipsiniz. İş yerimde kullanmakta olduğum takımlardan bazıları mauser marka en az 20 yıllık takımlardır. Ve halen hassasiyetini koruyabilen bana hizmet eden bir çoğu markadan daha kalitedirler.
Sizin setiniz orjinal ise zorlanmalarla bişey olacağını sanmam. İyi günlerde kullanın.