Bıçak Sanatı - Forum

EPOKSİ YAPIŞTIRICI yardım

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: EPOKSİ YAPIŞTIRICI yardım
« Yanıtla #40 : 01 Kasım 2014, 22:26:22 »
Kıvamı ve kuruma süresinden dolayı şırınga olanları kullanıyordum ama elimde çok fazla kabza bekleyen bıçak oldu bende marin tipine geçiş yapacağım bu gidişle.Kıvamı artırmak için mikro fiber ya da kolloidal silika tavsiye ediliyor kullanmakta fayda var.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #41 : 01 Kasım 2014, 22:27:14 »
Devcon yapıştırıcıyı daha önce kullanmıştım. Gerçekten çok güzel. Aşağıdaki resimdeki ürünü kullandım. Karışım sonucunda rengi siyah oluyor. Kuruduktan sonra eğe ve zımpara ile işleyebiliyorsunuz.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #42 : 04 Kasım 2014, 08:42:30 »
Merhaba ustalarim kabza yapistirmasinda
Apel marka deniz tutkali kullanan varmi
Elimde var değerlendirmek istiyorum. Veya konu hanginda bilgi verebilecek ustlarim var mi

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #43 : 04 Kasım 2014, 11:13:09 »
bende bu iran malı epoksiyi sorayım acaba nasıl bi bunu görüyorum birde 404 plastik çelik var görebildiğim hırdavatcılarda
iyise aramayım

veya nasıl denerim (dayanıklılık falan)

Bunlardan kullandım ancak kabza yapıştırmak için çok uygun değil. Çünkü karışımı yaptığınız zaman gri bi renk alıyor. Ancak gizli sapta kullanabilirsiniz. Fiyatı 3-4 liraydı yanlış hatırlamıyorsam.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #44 : 04 Kasım 2014, 11:26:01 »
bende bu iran malı epoksiyi sorayım acaba nasıl bi bunu görüyorum birde 404 plastik çelik var görebildiğim hırdavatcılarda
iyise aramayım

veya nasıl denerim (dayanıklılık falan)

Bunlardan kullandım ancak kabza yapıştırmak için çok uygun değil. Çünkü karışımı yaptığınız zaman gri bi renk alıyor. Ancak gizli sapta kullanabilirsiniz. Fiyatı 3-4 liraydı yanlış hatırlamıyorsam.kabze yapıştırmada nasıl olur bilmem ama aliminyum motor biloklarında ince çatlak veya dolgu gerektiren yerlerde kulantım tavsiye üzerine ,fiyatından beklenmeyecek kadar iyi bizim burda adına arap yapışkanı diyorlar.

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #45 : 04 Kasım 2014, 11:54:25 »
Taner abi ,sertaç teşekkür ederim.
Bende era 4000 alacam galiba
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #46 : 04 Kasım 2014, 12:18:03 »
 anladığım kadarıyla era 4000 mikarta için iyi, devcon 2 li şırıngq tip yapıştırıcı kabze için iyi.

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #47 : 04 Kasım 2014, 13:24:29 »
anladığım kadarıyla era 4000 mikarta için iyi, devcon 2 li şırıngq tip yapıştırıcı kabze için iyi.
abi ben era 4000 i herşeye kullanırım diye hayal ediyordum olmaz mı kabza  :(
(gerçi benimki yolda bir nal bulmuş geriye üç nal bir at kaldı diyen adamın hesabı ama işte hevesleniyor insan mıkarta falan...)
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #48 : 04 Kasım 2014, 14:32:29 »
ben de uzun zaman era 4000  kullandım. elimde hala da mevcut. geç donmasının dışında bir sorun görmüyorum bende. bir de tabi kıvamını koyulaştırmak için mikrofiber tozlardan eklemek gerekiyor. kısa zamanda dona tipteki yapıştırıcıları yeni kullanmaya başladım, son 3-4 bıçakta. beni rahatsız eden bir durum olmadı mukavemet noktasında. fakat era 4000 eğer beklemeye zamanınız varsa hem mikarta denemeleri için hem de kabza denemeleri için bence en uygun çözüm.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #49 : 04 Kasım 2014, 16:14:09 »
ben henüz milartada yapmadım kabzede yapıştırmadım şimdilik malzeme biriktiriyorum ve öğreniyorum.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #50 : 04 Kasım 2014, 22:59:16 »
ben de uzun zaman era 4000  kullandım. elimde hala da mevcut. geç donmasının dışında bir sorun görmüyorum bende. bir de tabi kıvamını koyulaştırmak için mikrofiber tozlardan eklemek gerekiyor. kısa zamanda dona tipteki yapıştırıcıları yeni kullanmaya başladım, son 3-4 bıçakta. beni rahatsız eden bir durum olmadı mukavemet noktasında. fakat era 4000 eğer beklemeye zamanınız varsa hem mikarta denemeleri için hem de kabza denemeleri için bence en uygun çözüm.
+100   Emin ustama aynen katılıyorum.En son yaptığım micarta denemem mükemmel oldu diyebilirim.işte fotosu arkadaşlar.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."