Bıçak Sanatı - Forum

EPOKSİ YAPIŞTIRICI yardım

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
EPOKSİ YAPIŞTIRICI yardım
« : 26 Ekim 2014, 09:44:23 »
Merhaba arkadaşlar,epoksi yapıştırıcı hakkında bilgi ve marka önerisi olan varmı.?selamlar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: EPOKSİ YAPIŞTIRICI yardım
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2014, 10:48:26 »
Selamlar abi ben genellikle kabza yapıştırmalarında şırınga şeklinde satılan epoksilerden kullanıyorum.
Gizli kabza veya mikarta gibi şeylerde kullanılacaksa daha akışkan olan marin tipi epoksiler kullanılıyor benim denemişliğim yok.
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2014, 10:50:46 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2014, 11:54:11 »
Aslında tam da merak ettiğim konu ustalarımız muhakkak en uygununu bulmuşlardır deneyerek ve bize söylerler benim aradığım özellikleri bir arada barındıran  var mı bilmiyorum ama aradığım özellikler şunlar:
-güçlü yapıştırması
-şeffaf olması
-çabucak donması
-ve ucuz olması
   Hepsini bir arada bulabilir miyim diye düşünürken neyse dedim bari şimdilik koçtaştan bison marka şeffaf epoksiyi alayım osmanın dediği gibi şırınga tipli olanlardan aslında dediğim özelliklere uyuyor ama 23tl civarı para verdim ben bunla micarta yapsam pahalıya gelmez mi
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2014, 12:03:07 »
Bende bison kullanıyorum kabza yapıştırırken.Bundan öncede pattex kullanmıştım.
mikarta için kg ile satılan marin tiplerinden alın 30-40 lira civarı ama 24-48 saat arasında kuruma süreleri var.
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2014, 12:11:06 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2014, 12:41:18 »
Marin tipi epoksiler çok kullanılışlı. Era4000 markası forumda çok konuşulmuş. 1 Litrelik reçinenin yanında 500 ml sertleştirici ile geliyor. 2'ye 1 oranında sağlam bir karışımdan sonra 1 - 1.5 saat kullanılabilir bir yumuşaklığa sahip. 12 saat içerisinde kemik gibi oluyor.

http://www.yatmalzemeleri.com/Epoksi-ELYAF-Recinesi-ERA-4000-01-kg,PR-9828.html

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 26 Ekim 2014, 12:43:55 »
Ben kabza için Uhu Endfest 300 kullanıyorum. Pahalı ama az bıçak yaptığım için parasından çok işlevi benim için daha önemli.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #6 : 26 Ekim 2014, 13:14:16 »
Salim abi dün bir alime bunu aldım düğer elime bison aslında uhu daha güçlü ama bison 5 dk da kurur diyor. Bazen epoksiyi uygulayıp ertesi günü beklemek gerekiyor böylece bu problemi aşabilirim dedim :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2014, 13:18:28 »
Yavaş kuruması daha iyi. Hata yapılsa da düzeltme payı oluyor. Bazı kabzalarda yapıştırmadan önce şekillendirme yapmak gerekebiliyor. Bu durumlarda ne kadar geç kurursa o kadar iyi. Ortam sıcaklığına da bağlı olarak bu kuruma süresi değişiyor.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #8 : 26 Ekim 2014, 14:41:50 »
O zaman elde iki farklı epoksi bulundurmakta fayda var

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2014, 14:45:07 »
Akfix siyah denediğim en güzel epoksi oldu.
Okinawian

« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2014, 16:20:03 »
Akfix epeyce kullandım gayet güzeldi ama çok uzun bir süredir Alteco kullanıyorum, hızlı kuruyor ve çok güçlü yapıştırıyor. Fiyatı da çok hesaplı.

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2014, 16:29:51 »
   sefa hocam sait zımpara almak için gittiğim nalburda görüp almıştım. ama siyah renklisini almıştım sırttaki eğe işi belli olsun diye. açıkçası siyahını pek beğenmemiştim, içinde ufak parlak noktalar var. ama şeffaf olanı alıp denerim bir dahaki seferde.

« Yanıtla #12 : 26 Ekim 2014, 16:37:56 »
Eğer Akfix ten söz ediyorsan gerçekten de siyahı berbat, bende almış ve kullanamamıştım.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #13 : 26 Ekim 2014, 17:11:41 »
Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #14 : 26 Ekim 2014, 17:27:19 »
Eğer Akfix ten söz ediyorsan gerçekten de siyahı berbat, bende almış ve kullanamamıştım.

:)
Üstad epokside ters köşe yaptın. Galiba bendekilerin son kullanma tarihi geçmişti. Yinede cekorapid ve 404 ten daha iyi geldi.

Söyle bir soru sorsam. Iyi epoksinin özellikleri ne olmalı? Alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Okinawian

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 26 Ekim 2014, 17:56:49 »

hayır hocam alteco dan bahsetmiştim siyah olarak. ondan kullandınız mı?

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #16 : 26 Ekim 2014, 18:27:14 »
Benim denemelerim de en uygun epoxi  Marin diye bilinen epoxidir.iki Tür sertleştiriciyle çalıştım . Biri esnek oluyor yapıştırmaya uygun fakat mikarta olmuyor , zemin kaplamalarında da kullanılan tip budur , ayrıca neme de dayanıklı oluyor bu tip.
2. si de epoxi boyalarda kullanılan tip Sertleştirici . Bu tip 12 saat için de donuyor ve sert oluyor.bunu tipi kullanırken benim tavsiyem  yapılan karışımı 50- 60 derece Arasında ısıtılırsa daha hızlı ve sert donar . Ben kabzayı yapıştırdıktan sonra kurumasını beklerim kuruduktan sonra 40-50 derece Arasında 15 dk kadar tekrar fırınlarım bu daha sert be mukavemetli yapışma sağlıyor .
Bence en sağlıklı Yöntem bu arkadaşlar , iki gün sonra sökmek istediğim bir kabzayı sökememiştim .
Bu denemeler elimdeki zemin kaplama ve boya yapılan  epoxi reçine ve Sertleştiriciye göredir.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #17 : 26 Ekim 2014, 18:28:37 »
Akfix epeyce kullandım gayet güzeldi ama çok uzun bir süredir Alteco kullanıyorum, hızlı kuruyor ve çok güçlü yapıştırıyor. Fiyatı da çok hesaplı.

Bugün nalbur akfix ikili tüpte olan renksiz epoksiye 7tl dedi, fiyat normal mi?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #18 : 26 Ekim 2014, 18:43:09 »
band zınpara tablasının altına gıraniti metale yapıştırabilirmiyim , ısıya dayanırmı.?

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #19 : 26 Ekim 2014, 18:46:12 »
band zınpara tablasının altına gıraniti metale yapıştırabilirmiyim , ısıya dayanırmı.?
Aşırı bir sıcaklık olursa bırakır . Havacılıkta kullanılan özel bir epoxi var o ısıya dayanıklı ve çok sert oluyor.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.