Bıçak Sanatı - Forum

Nitrojen Çeliği Dövülürse...

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Ynt: Nitrojen Çeliği Dövülürse...
« Yanıtla #60 : 21 Ekim 2014, 09:24:28 »
Ooo işler büyüdü vazmıgeçsek. :( Öğrenci adamım bu kadar yüklenilmez. 
:D

Osman kardeşim korkma sana yüklenmez abilerin.
Ünye

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #61 : 21 Ekim 2014, 09:28:28 »
herkese kapım açık  ;)   mesajım gereklı yere çoktan ulaşmıştır bile  ^-^

yahu gardaşım sende yokmu benim bıraktığım m390 dan  ;)

bu arada Özgür akademi biraz ağır oldu biz olsak olsak daha hademeyiz
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #62 : 21 Ekim 2014, 09:40:58 »
herkese kapım açık  ;)   mesajım gereklı yere çoktan ulaşmıştır bile  ^-^

yahu gardaşım sende yokmu benim bıraktığım m390 dan  ;)

bu arada Özgür akademi biraz ağır oldu biz olsak olsak daha hademeyiz

Ustam o sizin mütevazılığınız, :-)
Ünye

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #63 : 21 Ekim 2014, 10:28:41 »
bu arada hafta sonu etkinliğine kimler gelecek kesin liste hazırmı ona göre hazırlık yapalım
ben çeliği hazırladım onda sıkıntı yok  en nitrosundan :)
eski eğe gelirse ondanda malzeme dövülür sonra dönülür
liste hazır ise herkese özelden mesaj yoluyacam akabinde

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #64 : 21 Ekim 2014, 10:31:59 »
Benden yana sıkıntı yok  :2up   Ağır işi gördüm mü kaçarım tozumu bile bulamazsınız  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #65 : 21 Ekim 2014, 10:39:59 »
Pazar yapiyoruz dimi Ustam bende varim o zaman.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #66 : 21 Ekim 2014, 11:02:21 »
yapıcaz sıkıntı yok cuma kesinleşir inşallah ama kimler gelecek ve neler getirek bıçak profili su verme falan gibi ?
su verme işlemlerinden önce profilleri esasen kendi imkanlarınızla veya bana gelerek cıkarın derim orda profillere su yu verilir çelik dövme işi yapılır dövülen çelikten bıçak yapılır
sapı takılırmı bilmme ama zorlarız :)

ozaman liste
osman
alper
mesut
özgür

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #67 : 21 Ekim 2014, 11:12:26 »
Ben tamamım abi.
1 Tane Ağzı yarım açılmış profilim var. Isıl işlem
2 Tane ağzı açılmış ısıl işlem bekleyen profilim var.
1 Tane d2 lamam var ( Bundan gerçek bir Bushcraft istiyorum.) Ben orada bununla uğraşırım gibi geliyor.

Kabzelerim yetişmese de  evde ben uğraşırım artık :-)

Bu arada Alperin arabayla mı gidiyoruz.?
Ünye

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #68 : 21 Ekim 2014, 11:19:27 »
Bende profil yok :-[ Bir tek içbükey D2 var.Profil çıkarmak için uğraşırım. :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #69 : 21 Ekim 2014, 12:05:19 »
ben gelmekle ilgili kesin birşey diyemiyorum maalesef şu anda.  :( ama rezervasyonum var yani, o konu gözden kaçmasın  8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #70 : 21 Ekim 2014, 12:09:20 »
nitrojen çeliği ile ilgili güzel bir bilgi , hns30 düşük karbonlu bir nitrojen çeliği

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #71 : 21 Ekim 2014, 12:20:54 »
yapıcaz sıkıntı yok cuma kesinleşir inşallah ama kimler gelecek ve neler getirek bıçak profili su verme falan gibi ?
su verme işlemlerinden önce profilleri esasen kendi imkanlarınızla veya bana gelerek cıkarın derim orda profillere su yu verilir çelik dövme işi yapılır dövülen çelikten bıçak yapılır
sapı takılırmı bilmme ama zorlarız :)

ozaman liste
osman
alper
mesut
özgür

Valla bende eski eğe bolluğu var onlardan bir tane getirebilirim Ustam.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #72 : 21 Ekim 2014, 12:38:02 »
getirin bakalım neler olucak
bu arada gelenler kesinse özelden mesaj atacam hepsine  ;)
bizdeli hns 30 değil malesef hns 30 a okadar para vermek mantık dışı okadar paraya
gider toz metal veya n690co alırım  ;)
eldeki nitrolarda gayet güzel iş görür  üretimi aynı fiyatı uygun
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2014, 12:39:50 Gönderen: ozgurozdemir »

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #73 : 21 Ekim 2014, 13:27:49 »
Abiler bende gelmek istiyorum müsade ederseniz. Emin Abininki kesinlik kazanmamış. Emin Abi gelecek olursa bana yer kalmıyor :( ama bunun içinde bir çözümüm var. Arabayı perşembe sanayiye bırakacağım büyük ihtimal cumartesine kalmaz işi biter.  Eğer Emin Abi gelecek olursa bizimde onunla gelmemizde mahsur var mıdır. Tabi bu soruyu Emin Abiye de sormak gerek. Toplamda 6 kişi oluyoruz. 5 kişiyi geçmeyelim amaca ulaşamıyoruz da derseniz sorun yok nasipse başka bir zaman bende dahil olabilirim. Gücenmek ya da kırılmak aklınıza gelmesin. Nasıl uygunsa öyle davranalım. Keza hem uygulama hemde bilgi anlamında katılımcılardan çok geriyim. Onlara ayak bağı olmayayım.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #74 : 21 Ekim 2014, 14:32:09 »
Abiler bende gelmek istiyorum müsade ederseniz. Emin Abininki kesinlik kazanmamış. Emin Abi gelecek olursa bana yer kalmıyor :( ama bunun içinde bir çözümüm var. Arabayı perşembe sanayiye bırakacağım büyük ihtimal cumartesine kalmaz işi biter.  Eğer Emin Abi gelecek olursa bizimde onunla gelmemizde mahsur var mıdır. Tabi bu soruyu Emin Abiye de sormak gerek. Toplamda 6 kişi oluyoruz. 5 kişiyi geçmeyelim amaca ulaşamıyoruz da derseniz sorun yok nasipse başka bir zaman bende dahil olabilirim. Gücenmek ya da kırılmak aklınıza gelmesin. Nasıl uygunsa öyle davranalım. Keza hem uygulama hemde bilgi anlamında katılımcılardan çok geriyim. Onlara ayak bağı olmayayım.
şimdi karşıdan  geleçek arkadaşlar var bende burdan belki başka bir arajla cıkarım ona göre bakarız hafta sonuna kadar yani cumaya kadar bekle derim o gün belli olur kaç kişi gideceğimiz  ;)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #75 : 21 Ekim 2014, 15:04:05 »
işte forum bu yüzden işin işinden çıkılmaz bir hal alıyor. Mesela "NİTROJEN ÇELİĞİ DÖVMEK" ilk defa duyduğum ve hemen birşeyler öğrenmek istediğim bi konu başlığıydı. tedarik, dövme sıcaklıkları, ısıl işlem, keskinlik aggız dayanımı gibi birçok konuda nitelikli bilgi paylaşımı olsa hoş olurdu. Fakat konu bir anda hafta sonu etkinliği ile ilgili genel muhabbete döndü. Acaba bu tür organizasyonlari mesela aktiviteler bölümünde yeni bir konu başlığı ile takip etme imkanı olmazmıydı. Bizde her yeni iletide nitelikli bir bilgi beklentisi ile açıp okumazdık. Selamlar

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #76 : 21 Ekim 2014, 15:08:41 »
Ben masumum üstad, bildiklerimi fırsat bu fırsat deyu, sayıp döktüm! :D

Nitrojen çeliğini yakalayana ve sopalayana (Özgür Özdemir) sorun siz o "nitelikli ve doyurucu" bilgileri. Çeliğin sorgusuna Özgür Amirim girdi!  O0

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #77 : 21 Ekim 2014, 16:00:13 »
nitrojen çeliğinin genel özellikleri derken atom yapısna v.s ye girmeye gerek yok
yüksek aşınma dayanımı yüksek tokluk
korozyon direnci yüksek
parlatabilirliğiği çok iyi
ve yüksek çalışma sertliği özellikleri bu   korozyon dayanımı coğu martenistik paslanmazdan cok cok iyi  440c den ve 4112 ki 4112 nin paslanmazlığı 440c den iyidir  ki bunlardan iyi
tedarik olayına gelince en kolay tedarik araç subapları gemi subapları
levha olarak aldığınızdada kğ fiyatı s90v fiyatına geliyor
ben özel şipariş verdim geliyor arada

yıllardır kullandığım 2 bıçağım var cok cok iyiler

bulduğunuzdada 950 ila 1100 derece arası döve bilirsiniz sıkıntı cıkarmaz

sonuca gelince zaten bu konu nasıl yapılır adım adım önce mili dövdük  lama yaptık bıçak cıkardık ve devam ediyoruz öyle ha deyince olmuyor :) anca hafta sonuna suyunu veririz

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #78 : 21 Ekim 2014, 17:06:09 »
işte forum bu yüzden işin işinden çıkılmaz bir hal alıyor. Mesela "NİTROJEN ÇELİĞİ DÖVMEK" ilk defa duyduğum ve hemen birşeyler öğrenmek istediğim bi konu başlığıydı. tedarik, dövme sıcaklıkları, ısıl işlem, keskinlik aggız dayanımı gibi birçok konuda nitelikli bilgi paylaşımı olsa hoş olurdu. Fakat konu bir anda hafta sonu etkinliği ile ilgili genel muhabbete döndü. Acaba bu tür organizasyonlari mesela aktiviteler bölümünde yeni bir konu başlığı ile takip etme imkanı olmazmıydı. Bizde her yeni iletide nitelikli bir bilgi beklentisi ile açıp okumazdık. Selamlar

Merhaba bu işi Özgür abinin yanına gidince gördük, sağolsun bize vakit ayırdı. 2 Adet çok güzel profil çıkardık,bunların ısıl işleme gitmesi gerekiyordu.
Bunu elden götürebileceğimiz konusu ortaya atıldı, İstanbulda olmamız sebebiylede, konu buralara kadar geldi.
Zaten konunun 2.sayfasına kadar üstandlar Nitrojenle ilgili her şeyi açıkladılar.
Dediğiniz gibi bir etkinlik planlansaydı başka yerde başlık açılırdı. Ama bu konunun akışı gereği gerçekleşen bir hadise oldu.

Kusura bakmayın konuyu açan da ben olduğum için yazılanlara özellikle de benle ilgili olanlara cevap vermek durmundayım.
Durun arkadaşlar bu konunun altında bunları konuşamayız diyemezdim.

Site yetkilileri isterlerse yada yanlış bir şey söylediysem konuyu kapatabilirler.

Teşekkürler.

Ünye

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #79 : 22 Ekim 2014, 14:07:57 »

Merhaba bu işi Özgür abinin yanına gidince gördük, sağolsun bize vakit ayırdı. 2 Adet çok güzel profil çıkardık,bunların ısıl işleme gitmesi gerekiyordu.
Bunu elden götürebileceğimiz konusu ortaya atıldı, İstanbulda olmamız sebebiylede, konu buralara kadar geldi.
Zaten konunun 2.sayfasına kadar üstandlar Nitrojenle ilgili her şeyi açıkladılar.
Dediğiniz gibi bir etkinlik planlansaydı başka yerde başlık açılırdı. Ama bu konunun akışı gereği gerçekleşen bir hadise oldu.

Kusura bakmayın konuyu açan da ben olduğum için yazılanlara özellikle de benle ilgili olanlara cevap vermek durmundayım.
Durun arkadaşlar bu konunun altında bunları konuşamayız diyemezdim.

Site yetkilileri isterlerse yada yanlış bir şey söylediysem konuyu kapatabilirler.

Teşekkürler.

dostum sıkıntı yok nasıl yapılır adım adım devam ediyor süreç uzun öğrenilecek çok şey var hafta sonu bol bol foto cekeriz artık