Bıçak Sanatı - Forum

2. ve 3. bıçaklarıma başladım.

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
Ynt: 2. ve 3. bıçaklarıma başladım.
« Yanıtla #60 : 23 Kasım 2014, 23:12:47 »
   elinize sağlık kullanışlı olmuş. ustaların eskilerden verdiği bir tavsiyeyi hatırlatayım bende. balçağın bıçağa bakan kısmını takmadan önce ince kuma kadar getirip öyle takarsanız daha rahat edersiniz. taktıktan sonra bıçağı çizmeden o yüzeyi zımparalamak çok zor.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #61 : 23 Kasım 2014, 23:13:00 »
imkanlar dahilinde bence çok hoş bıçak agızlarını açmak için  soyle bir düzenek kullanabilirsiniz  https://www.youtube.com/watch?v=r9iNDRwwBQQ eğe ile aynı dogrultuda agız açmak çok zor bu düzenek sizin işinizi hem kolaylastıracak hemde görünüm olarak daha hoş şekiller elde edebilirsiniz  çalışmalarınız devamı dileği ile
Teşekkür ediyorum Emrah bey.Dediğinize katılıyorum.Eğeleme rampası tam biz acemiler için  :)  Çok sağolun,cümlemize.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #62 : 23 Kasım 2014, 23:14:05 »
Ellerine sağlık ömer abi
Hazır fırsat bulmuşken sorayım aleminyumdan percin olmaz mi?  :-[
Teşekkür ederim kardeşim.Osman olur dediyse olur tabi  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #63 : 23 Kasım 2014, 23:17:36 »
   elinize sağlık kullanışlı olmuş. ustaların eskilerden verdiği bir tavsiyeyi hatırlatayım bende. balçağın bıçağa bakan kısmını takmadan önce ince kuma kadar getirip öyle takarsanız daha rahat edersiniz. taktıktan sonra bıçağı çizmeden o yüzeyi zımparalamak çok zor.
Teşekkür ederim.Evet çok kullanışlı bir bıçak oldu.Ben de dediğiniz şekilde yaptım.Sadece taşan epoksi kalıntıları balçağın dip kısmında olunca,kesici kenara dik zımpara yapmak zorunda kalıyorsunuz.Haklısınız.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #64 : 23 Kasım 2014, 23:21:01 »
Teşekkür ederim Osman kardeşim.Haklısın ama oldu birkere.Keşke 2 pin koysaydım.Bu çok daha kolay olurdu benim için.3.pin yine balçağa çok yakın oldu.Pini geçirmesi tam bir dert.Balçağın alt kısmı düzgün değildi ve ince malzeme olunca mengeneye bağlanamadı.Ben bunu 3,5mm ye kadar elimde eğeye sürterek düşürdüm.İnan başparmağımın iç kısımları patladı.
Sende haklısın abi herzaman her istediğimize ulaşamıyoruz.Sen en azından birkaç bıçak bitirdin.Parmaklarada geçmiş olsun :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #65 : 23 Kasım 2014, 23:26:12 »
Pin konusu bence çok güzel bir tecrübe olmuş, sapta ki kot micarta da ayrı bir hava katmış zaten, emeğin hakkı ödenmezmiş; elinize sağlık  :)

• 1805
« Yanıtla #66 : 23 Kasım 2014, 23:30:25 »
Teşekkür ederim Osman kardeşim.Haklısın ama oldu birkere.Keşke 2 pin koysaydım.Bu çok daha kolay olurdu benim için.3.pin yine balçağa çok yakın oldu.Pini geçirmesi tam bir dert.Balçağın alt kısmı düzgün değildi ve ince malzeme olunca mengeneye bağlanamadı.Ben bunu 3,5mm ye kadar elimde eğeye sürterek düşürdüm.İnan başparmağımın iç kısımları patladı.
Sende haklısın abi herzaman her istediğimize ulaşamıyoruz.Sen en azından birkaç bıçak bitirdin.Parmaklarada geçmiş olsun :)
Çok sağol Osmancığım.

• 1805
« Yanıtla #67 : 23 Kasım 2014, 23:35:06 »
Pin konusu bence çok güzel bir tecrübe olmuş, sapta ki kot micarta da ayrı bir hava katmış zaten, emeğin hakkı ödenmezmiş; elinize sağlık  :)
Teşekkür ederim Halil İbrahim Bey.Kot micartaya bakır pinleri özellikle koydum.İnanın bundan daha yakışanı olamaz.Osman kardeşim hatırlar.başka bir bıçak modeli göstermişti ben kot micartayı yaptığımda.

• 1805
« Yanıtla #68 : 23 Kasım 2014, 23:36:26 »
Arkadaşlar kabzeye Siyanoakrilat kaplama yapsam nasıl olur?siz ne önerirsiniz?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #69 : 23 Kasım 2014, 23:40:33 »
Abi mikartayı kaplamak gereksiz hemde mutfak bıçağı olduğu için ıslak elle kullanılırken elden kayabilir.
Mikarta ve bakır pinde aşağıdaki konuda geçiyordu.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6639.msg130220#msg130220
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

HALİL İBRAHİM

• 264
« Yanıtla #70 : 23 Kasım 2014, 23:40:56 »
Teşekkür ederim Halil İbrahim Bey.Kot micartaya bakır pinleri özellikle koydum.İnanın bundan daha yakışanı olamaz.Osman kardeşim hatırlar.başka bir bıçak modeli göstermişti ben kot micartayı yaptığımda.

Bende hatırlıyorum o muhabbeti, yanlış hatırlamıyorsam kot micartayı yaparken açtığınız konuda; bir model eklenmişti örnek olsun diye, sanırım aynı resimden bahsediyoruz ve orda da gerçekten çok güzel duruyordu  :)

HALİL İBRAHİM

• 264
« Yanıtla #71 : 23 Kasım 2014, 23:43:34 »
Abi mikartayı kaplamak gereksiz hemde mutfak bıçağı olduğu için ıslak elle kullanılırken elden kayabilir.

Boşa demiyorlar iyi insan lafının üstüne gelir diye, adam nokta atışı yaptı eklediği link ile; bahsettiğimiz model de orda, teşekkürler Osman  :)

« Yanıtla #72 : 24 Kasım 2014, 00:00:49 »
Valla güzel ilerliyor, daha da anlamlısı adım adım işlemleri fotoğraflamak olmuş. Ellerine sağlık, sonucu merak ediyoruz.

• 1805
« Yanıtla #73 : 24 Kasım 2014, 00:06:16 »
Tamam ozaman Osmancım kabzeyi bu şekilde bırakayım.Konu da aynen verdiğin linktekiydi.Birkez daha sağol  :)

• 1805
« Yanıtla #74 : 24 Kasım 2014, 00:10:28 »
Valla güzel ilerliyor, daha da anlamlısı adım adım işlemleri fotoğraflamak olmuş. Ellerine sağlık, sonucu merak ediyoruz.
Teşekkür ediyorum Sefa ustam.Elimden geldiğince yaptığım aşamaların fotoğraflarını koyuyorum öğretici olması bakımından.Belki birilerine faydası olur diye.Sonuç derken bitirdim aslında.Japon taşıyla bilemesini de azönce yaptım.Paslanmaz pin işini mi diyorsunuz?

« Yanıtla #75 : 24 Kasım 2014, 00:16:33 »
Pimi değiştirecekmişsin gibi anladım  ::) yanlış mı anladım acep.

• 1805
« Yanıtla #76 : 24 Kasım 2014, 00:24:10 »
Pimi değiştirecekmişsin gibi anladım  ::) yanlış mı anladım acep.
Estağfurullah hocam,siz doğru anladınız.En kısa sürede paslanmaz pin işini halledicem.Sağolun.

« Yanıtla #77 : 24 Kasım 2014, 00:36:52 »
Aslında görsel olarak bakır çok güzel durmuş bence.

• 1805
« Yanıtla #78 : 24 Kasım 2014, 00:45:50 »
Aslında görsel olarak bakır çok güzel durmuş bence.
Sefa ustam aslında ben de ahengi bozmamak adına böyle karar vermiştim.Daha doğrusu elimde paslanmaz pin olarak 3mm ve 6mm pinler mevcut.4.5mm bakır olunca uydurmak zorunda kaldım.3mm paslanmaz uygunmuş aslında.Yarın 6mm olanı 4.5mm olarak tornada aldırıp montajını yapıcam.

• 1805
« Yanıtla #79 : 24 Kasım 2014, 22:31:47 »
Arkadaşlar bugün elimde bulunan 6mm paslanmaz malzemeyi 4,5mm ye torna ettirdim.Tabi ettirmek denilebilirse.Ustanın adı vardı kendi yoktu.Malzeme biraz sertmiş.önce tırlar dedi,yok tırlamaz 7-8cm ilerlesen bana yeterli dedim,punta denen bir olay var ben de tornacıyım deyince sözüme uydu.Yalnız 2 seferde verdiğinden malzeme gerçekten tırladı.Bu baştan 4.5mm olan çap,finişte 4mm ye düştü  :) Neyseki bu malzemeden sağlam bir 15mm çıkarabildim.2. defa götürdüm sonuç yine aynı oldu.Uzatmayayım derme çatma 2 pin daha hazırladım.Matkap tezgahında bakır pinleri çürüttüm ve hiç epoksi kullanmadan perçinledim.Oldukça sağlam oldu.