Bıçak Sanatı - Forum

2. ve 3. bıçaklarıma başladım.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
2. ve 3. bıçaklarıma başladım.
« : 16 Ekim 2014, 21:11:39 »
Arkadaşlar İlk bıçağımı ısıl işlem yapılmak üzere Taner ustama gönderdikten sonra elimde işim kalmadığı için sıkılıyordum.Ben de fırsattan istifade yeni çalışmalara girişeyim istedim.2. bıçağımın profilini elimdeki japon aşçı bıçağını(gyuto) kullanarak çizdim.Çelik t5.sanırım 440b diye geçiyor.Yalnız demir testeresiyle keserken acayip zorlandı.tahminime göre su verilmiş buna.yarın satın aldığım yere telefonla soracağım.Neyse zar zor yarısına kadar kestim,geri kalanını ise elimle bastırarak kırdım.profili demir makasıyla keserek çıkardım.pim deliklerini deldim.fakat aceleyle orta merkezi eğeye başlamadığım için yanlış aldığımdan hatalı deldim.Daha sonra düzelttim ama 6 tane delik olmuş oldu :)  .Eğe zorlanarak da olsa talaş kaldırdı.Zımparasını da büyük oranda yaparak tamamladım.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
Ynt: 2. ve 3. bıçaklarıma başladım.
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2014, 21:13:16 »
fotolara devam..
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2014, 21:16:05 »
Süper oolmuslar ellerin dert görmesin.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2014, 21:23:20 »
haydi bakalım abi hayırlı olsun ;) tamamına ersin inşallah , birde hızına yetişemiyoruz O:-) :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

• 1805
« Yanıtla #4 : 16 Ekim 2014, 21:28:34 »
3. bıçağımın örneğini de forumda daha önce paylaşılan bir modelden oluşturdum.Ustalarım daha iyi bilecektir ama sanırım Survival tip olanlardan.yaklaşık 3000-4000 model inceledim ama elimdeki lamanın boyutları buna izin verdi.Kesici kenarı kavisli olan daha zor bir modelde karar kıldım.şablonun çıktısını pc den çıkarttım ve profili çizebilmek için plastik bir malzemeden yedek bir şablon oluşturdum.Çelik 4,2*42*260mm ölçülerinde D2 .bir miktar kuyruk ve orta bölümden eksik kaldı fakat durumu kurtarmaya çalıştım.umarım ustalarım bu hatamı yadırgamaz.profil kenarlarını avuç taşlamayla kestim,dış eğeleme işlerini ve deliklerini açarak tamamladım.İşte fotolar..

• 1805
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2014, 21:30:41 »
Ersin ve Devrim kardeşlerim güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #6 : 16 Ekim 2014, 21:33:27 »
bu da çok güzel olmuş  :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #7 : 16 Ekim 2014, 21:48:30 »
Güzel. Sistematik çalışıyorsunuz, bu çok hoşuma gitti.

Size tavsiyem, forum profilindeki imzamda yazıyor... (Aslında o tavsiye kendime!)

Kolay gelsin.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #8 : 16 Ekim 2014, 21:49:51 »
Güzel. Sistematik çalışıyorsunuz, bu çok hoşuma gitti.

Size tavsiyem, forum profilindeki imzamda yazıyor... (Aslında o tavsiye kendime!)

Kolay gelsin.
mustafa abi bu lafının üzerine ben de bir şey daha eklemek istiyorum. acele giden ecele gider... O:-) saygılar...

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #9 : 16 Ekim 2014, 21:52:02 »
Acele etmeden dedim zaten. Acele edenler, asla uzun süre tam gaz gidemezler... Maraton koşusunun arkasında bu strateji yatar.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2014, 21:54:15 »
Acele etmeden dedim zaten. Acele edenler, asla uzun süre tam gaz gidemezler... Maraton koşusunun arkasında bu strateji yatar.
abi ben de zaten sana katılıyorum ve üzerine ek yapıyorum manasında söyledim ^-^ kamyoncular da randıman tutturur :2up

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2014, 21:58:30 »
Ersin ve Devrim kardeşlerim güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum.
rica ederim efendim ne demek sizin gibi ustlarımızın eserlerini izlemek benim gibi bir acemi için büyük bir keyif

• 1805
« Yanıtla #12 : 16 Ekim 2014, 22:07:09 »
Estağfurullah.ben de acemiyim.sadece elimden geleni yapmaya çalışıyorum.bu hoby  bir tutku oldu benim için.o yüzden heyecanla,büyük bir hevesle çalışıyorum.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #13 : 17 Ekim 2014, 00:38:36 »
Çok harika çalışmalar olmuşlar sizi gördükçe acayip gaza geliyorum ve çok hoşuma gidiyor tebrikler  :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

• 1805
« Yanıtla #14 : 17 Ekim 2014, 16:52:14 »
Çok harika çalışmalar olmuşlar sizi gördükçe acayip gaza geliyorum ve çok hoşuma gidiyor tebrikler  :2up
teşekkür ediyorum yasin bey güzel dilekleriniz için.sağlıcakla kalın.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #15 : 17 Ekim 2014, 19:16:34 »
Mutfak bıçağına bundan sonra zımpara ile devam et bence. Diğer namluda çok güzel, kolay gelsin. İkinci namlunun taşlama eşiğini yarım yuvarlak eğe ile aç ve ortada bırak. Birazda namluya doğru açılı açarsan istediğin tarzda rikasso yaparsın.

• 1805
« Yanıtla #16 : 18 Ekim 2014, 00:23:33 »
Mutfak bıçağına bundan sonra zımpara ile devam et bence. Diğer namluda çok güzel, kolay gelsin. İkinci namlunun taşlama eşiğini yarım yuvarlak eğe ile aç ve ortada bırak. Birazda namluya doğru açılı açarsan istediğin tarzda rikasso yaparsın.
Teşekkür ederim Salim ustam.yorumun benim için çok önemli.Aslında bugün namlunun kaba eğeleme işlerini bitirdim.sadece düz eğe kullandım.fakat taşlama eşiğinde pay bıraktım.yarım yuvarlak eğeyle rütuş geçicem.yarım daire şeklini vermek biraz dikkat gerektiriyor.Neyseki burada alınacak talaş miktarı oldukça az olucak.Namlu kalınlığı yaklaşık 4.5mm.Oldukça orantılı ağız açtım diyebilirim.toplam 5 saatte tamamladım.işte fotolar...

• 1805
« Yanıtla #17 : 18 Ekim 2014, 00:24:27 »
fotoların devamı...

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #18 : 18 Ekim 2014, 00:29:11 »
Eğe hakimiyetinizi çok kıskanıyorum... Bende olmayan ve olmayacak bir özellik. Ama bu kaybı, sistematik yaklaşımla telafi edeceğime eminim.

Kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 00:31:07 Gönderen: egeleme_rampasi »

• 1805
« Yanıtla #19 : 18 Ekim 2014, 00:42:50 »
Eğe hakimiyetinizi çok kıskanıyorum... Bende olmayan ve olmayacak bir özellik. Ama bu kaybı, sistematik yaklaşımla telafi edeceğime eminim.

Kolay gelsin.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Bugün arkadaşım da aynısını söyledi,sağolun.Salim ustamın dediği gibi eğeyi sürekli düz sallamamız gerekiyor.ben de böyle yapıyorum.zannedersem bileği hiç oynatmamak lazım.gözünüzle de aynı açı üzerinde verdiğiniz hareketi takip etmek çok önemli bence.eğenin ucu aşarı -yukarı inmemeli.tıpki eğeleme rampasında olduğu gibi aynı istikamete hareket veriyorum.böylece yüzeyde kavis sıfıra yakın oluyor.