Bıçak Sanatı - Forum

Kesme Şampiyonası?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Kesme Şampiyonası?
« Yanıtla #60 : 18 Ekim 2014, 22:27:53 »
...
 Ayrıca o yarışma ülkemizde olsa kurban keserken kendini doğrayanlar gibi ortalık kan revan olur. :)
...

Bu kesme yarışması bir Türk'ün ilk defa spor olarak bir şeyler kesişi olmayacak.

Tameshigiri zaten yapılıyor: http://www.youtube.com/watch?v=C8-lAgHM70s
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #61 : 18 Ekim 2014, 22:42:44 »
bilemedim Eylem usta, bu gösteri kesici araçtan çok kesme yöntemi üzerinde duruyor. Bladesports'un çıkış noktası ise bıçağın boyutuna göre kesme yetisinin belli ölçülerde olması. tabii sonuçta kesiş tekniği kazanıyor. ancak biz Bıçak Sanatı'nın bu müstakbel organizasyonu için "Japon geleneksel savaş sanatlarının dünya genelinde yapılan gösteri / sınav etkinlikleri dışında ilk" diyebiliriz.

Bu arada Kuzgun Akademi gibi envai çeşit kılıç tekniğinin yanı sıra yerli kılıçlar, baltalar gibi konularda bilgili insanları çağırabiliriz. Buradaki değerli ustalarla ile aralarında Türk kılıcı, yatağan, teber, nacak gibi Osmanlı silahları hakkında bilgi alışverişi de olur. benim gibi takipçiler için ise tadından yenmeyecek bir sohbet dinleme şansı doğar :)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #62 : 18 Ekim 2014, 22:51:20 »
http://www.youtube.com/watch?v=qXZ2iOjXfzI bu tarz bir şey yapılabiliyorsa balta ile, bizim de bıçaklar ile yapmamız mümkündür bence üstelik ormanda yaparız kimse bir şey demez gibi geliyor bana ::)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #63 : 19 Ekim 2014, 00:11:36 »
http://www.youtube.com/watch?v=qXZ2iOjXfzI bu tarz bir şey yapılabiliyorsa balta ile, bizim de bıçaklar ile yapmamız mümkündür bence üstelik ormanda yaparız kimse bir şey demez gibi geliyor bana ::)

Vay beee, burnumuzun dibinde neler olmuş haberimiz yok  ???

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #64 : 19 Ekim 2014, 00:19:22 »
Baltalarla ne güzel kesiyorlar :)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #65 : 19 Ekim 2014, 00:27:33 »
bence yapılabilir yaa :) emin ustamın dediği yaptık oldu olayına getirilmezse olmaz ama bence de  ::)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)