Bıçak Sanatı - Forum

Kesme Şampiyonası?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Kesme Şampiyonası?
« Yanıtla #20 : 17 Ekim 2014, 10:54:21 »
Çok düşünmeyiiin. Siz olayı nasıl algılarsanız çevrenizin de öyle algılamasına neden olursunuz. Siz sadece odun, ip, karton ve şişe kesecekseniz ona göre düşünün. 3. kişi sizin suratınıza bakıp suratınızda gördüklerine göre sizin niyetinizi yorumluyor. Sözler de öyle, her şey öyle.

Sonuçta yarımız "evden kaçıp da arkadaşlarla mangal yapalım"ın yolunu yapan evli barklı adamlar değil miyiz?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 17 Ekim 2014, 11:15:38 »
Çok düşünmeyiiin. Siz olayı nasıl algılarsanız çevrenizin de öyle algılamasına neden olursunuz. Siz sadece odun, ip, karton ve şişe kesecekseniz ona göre düşünün. 3. kişi sizin suratınıza bakıp suratınızda gördüklerine göre sizin niyetinizi yorumluyor. Sözler de öyle, her şey öyle.

Sonuçta yarımız "evden kaçıp da arkadaşlarla mangal yapalım"ın yolunu yapan evli barklı adamlar değil miyiz?
Eylem usta, iyi niyetli bir yüzde vermişsin. bence yarıdan çoktur :)

ayrıca hakikaten büyütecek bir şey yok yani bunda. küçük çaplı bir buluşma, mangal gibi yapılabilir. Hem tanışmış oluruz, hem de bıçak testi gibi bir şey olur. Çok güzel işler çıkıyor son dönemde Bıçak Sanatı'ndan. Misal Soytürk usta'nın son yaptığı maşetle odun değil tomruk bile kesebilirsiniz. bence planlar arasına konulsun.

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #22 : 17 Ekim 2014, 11:19:38 »
Toplanmak böyle bir organizasyon yapmak süper olur bence  ;)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #23 : 17 Ekim 2014, 11:26:20 »
Şimdi geriye kalan tek soru ne zaman yapıyoruz. ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 17 Ekim 2014, 11:28:23 »
Fotoğraflar benden :)

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #25 : 17 Ekim 2014, 11:30:42 »
Ağzımızı hayra açalım. Ayrıca kime haber verilmeyeceği de ufaktan belli olmaya başladı bile.  >:D
+1 tam düşündüm sırada yazını okudum :D ses etmeseydinde başka ihbarcılarıda  belirleseydik >:D
Ağzımızı hayra açalım. Ayrıca kime haber verilmeyeceği de ufaktan belli olmaya başladı bile.  >:D
??? iş ciddiye bindi abiler ben yaparmıyım öyle şey hiç sizi ihbar edebilirmiyim
ayrıca sizin yerinizde olsam kesin çağırırdım hem aranızda olayım ki ihbar da edemeyim değıl mi  :'(
kıymazsınız bana çağırısınız değil mi hem daha çok olmadı  aranıza katılalı misafir sayılırım bi yerde
ayıp olur çağırmazsanız :(
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #26 : 17 Ekim 2014, 11:33:28 »

Arkadaşlar, bence olay Bıçak Sanatı Toplantısı Toplantısı adı altında sıradan bir organizasyon olarak gerçekleşebilir. Bu kadar korkacak bir şey görmüyorum ben ortada.

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #27 : 17 Ekim 2014, 11:36:53 »
Fotoğraflar benden :)
biz de kendi yaptığımız değilse bile bir kısım bıçaklarımızı (aslında oyuncaklarını okula götüren çocuk gibi :) ) getiririz. ben de bir sakınca görmüyorum

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
« Yanıtla #28 : 17 Ekim 2014, 11:51:13 »
Neticede ikinci dünya savaşı sırasında Japon askerlerinin kafa kesme şampiyonası gibi bir şey değil.(Küçük ve gereksiz bir not buradaki kafa kesmenin rock/metal müzik argosundaki kafa kesme ile alakası olmayıp mecazi bir anlamı yoktur.)

http://en.wikipedia.org/wiki/Contest_to_kill_100_people_using_a_sword

Dünyada yeniden canlandırma grupları yüzlerce kişi ile ellerinde balta , mızrak savaş yapıyorlar.Orta çağ savaş sanatları pek çok spor salonunda öğretiliyor.İnsanlar deneysel arkeoloji adı altında bire bir replikalarla koyun , domuz , kalkan parçalıyor.Değişik zincir zırhların darbe dayanımını mukayese ediyor.Biz ne yapıyoruz.Bu bıçağın namlu uzunluğu yasal mı , salt saldırıda mı kullanılır , kriko salt saldırıda kullanılıyorsa 6136 kapsamına girer mi vs onu düşünüyoruz.İnsanlar hak arama adına yurt dışında neleri istiyor.

Maalesef hala 80 zihniyetini aşamıyoruz.Biz kendimizi anarşik gördüğümüz müddetçe devlet de bizi anarşik görüyor.Kaçımızın böyle bir talebi oldu.Unutmayın hak verilmez alınır.

Biraz siyasi gibi oldu yazı ama maalesef durum bu.Hani esaretten hoşlanan köleler var ya.Biz de o misal.
memento audere semper

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 17 Ekim 2014, 13:53:40 »
Neticede ikinci dünya savaşı sırasında Japon askerlerinin kafa kesme şampiyonası gibi bir şey değil.(Küçük ve gereksiz bir not buradaki kafa kesmenin rock/metal müzik argosundaki kafa kesme ile alakası olmayıp mecazi bir anlamı yoktur.)

http://en.wikipedia.org/wiki/Contest_to_kill_100_people_using_a_sword

Dünyada yeniden canlandırma grupları yüzlerce kişi ile ellerinde balta , mızrak savaş yapıyorlar.Orta çağ savaş sanatları pek çok spor salonunda öğretiliyor.İnsanlar deneysel arkeoloji adı altında bire bir replikalarla koyun , domuz , kalkan parçalıyor.Değişik zincir zırhların darbe dayanımını mukayese ediyor.Biz ne yapıyoruz.Bu bıçağın namlu uzunluğu yasal mı , salt saldırıda mı kullanılır , kriko salt saldırıda kullanılıyorsa 6136 kapsamına girer mi vs onu düşünüyoruz.İnsanlar hak arama adına yurt dışında neleri istiyor.

Maalesef hala 80 zihniyetini aşamıyoruz.Biz kendimizi anarşik gördüğümüz müddetçe devlet de bizi anarşik görüyor.Kaçımızın böyle bir talebi oldu.Unutmayın hak verilmez alınır.

Biraz siyasi gibi oldu yazı ama maalesef durum bu.Hani esaretten hoşlanan köleler var ya.Biz de o misal.
Hak verilmez alınır fakat kalem bıçaktan keskindirde derler ve kalem kanunlar onların elinde. Kolluk güçlerinide istedikleri gibi kullanırlar. Biz yurtdışındaki bu etkinliklerin farkındayız ama bakalım yetkililer farkında bilincindemi o önemli. Biz kendimizi anarşist görmüyoruzda yanlış anlaşılmalardan insanların başının yanabildiği ülkede yaşadığımızın farkındayım. Benim bir tanıdığıma 6cm namlulu çin malı susta mekanizmalı çakıdan işlem tuttular şimdi avcılığa merakı var ömürboyu ruhsatlı tüfek alamıyacak. Değilki eli palali kamalı 20 kişi buluşup antreman yapıcak bıçaklarla.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #30 : 17 Ekim 2014, 14:13:31 »
Muhbir vatandaş kafasından çıktığımız gün herşeyi yapabileceğiz.Burada bile nasıl zihinlerde yer ettiğini görebiliyoruz.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #31 : 17 Ekim 2014, 14:15:24 »
Muhbir vatandaş kafasından çıktığımız gün herşeyi yapabileceğiz.Burada bile nasıl zihinlerde yer ettiğini görebiliyoruz.
anaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
adım muhbire çıktı
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #32 : 17 Ekim 2014, 14:17:41 »
Abi senin espri yaptığını anladık ama sende biliyorsun böyle insanlar çok.
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2014, 14:30:20 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 17 Ekim 2014, 14:41:48 »
Yahu, şu yarışmayı yapsak tarih yazacağız ama bir kişiği hezarfen, bir kişiliği onu Cezayir'e süren IV.Murat'tan korkan adam olarak ileri gidemeyiz.

İteleyelim gitsin. Daha korkacak seviyeye gelmemize bile çok var: Bu başlığın okurlarının kaçında bu yarışa girecek tipte bıçak var ya da yapabilecek ki?

Teknik şartnameyi çıkaralım, isteyen, vakti olan bıçağını yapsın sonra istediğimiz zaman mümkün olan yasallıkta yarışırız.
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #34 : 17 Ekim 2014, 14:42:58 »
 Bence muhbire gerek yok bu siteyi arada dolanip yapilan edilenlere bakan yetkili illaki vardır. Bizim polisten çekincemiz yoktaa adam beline sokar satırı döner bıçagini yakalanırsa biletmeye götürüyorum der bişey olmaz sen etkinlik için bisey yapayım dersin adamların gıcığına gider bunlar fazla şımarmış ne işi var 20-30 palali saldırmalı adamın birarada. Bunların asıl amacı nedir acaba. başlarını ezelim az 6136 dan tutanakları ďöşüyelim bunlara derler ona yanarım asıl. Biliyosunuz Türkiye de böyle şeylerde ilk olan genelde sivrilen çivi gibi kafasına çekici yiyo.
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2014, 14:45:41 Gönderen: black »

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #35 : 17 Ekim 2014, 14:51:05 »
Her şeyin bi ilki vardır. teklifim hala geçerli. çok kalabalık olmasına da gerek yok gelin üç beş kişi yapalım çekelim videosunu koyalım internete. Mangalımızıda yaparız isterseniz bıçak da döveriz..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #36 : 17 Ekim 2014, 14:53:58 »
Madem o kadar işkil var bizbizeye taşıdım.  :-\
Namık Kemal
Instagram'da ben

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #37 : 17 Ekim 2014, 14:54:23 »
Soytürk profesyonel bileme ustası.  Yolda çevirme olursa "Soytürk  bıçaklarını getiren arkadaşların bıçaklarını hesaplı bileyeceğini söyledi, bilemeye götürüyorum, bu kadar bıçağın keskinliğini kolunda test edemeyeceği için ağaca asılı halat ile yapıyor" dersiniz. ^-^ Sadece bıçakları bir iş kolu ile irtibatlandırabilmek eksik kaldı. Malum kepabçı iseniz sokakta otobüste elinizde zırh yahut satır ile gezmenizde kanunen bir mahzur yok.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #38 : 17 Ekim 2014, 15:03:36 »
Bıçağı elimizde gezdirecek değiliz zaten sararsın bir beze güzelce birde poşete koyup ağzını da bantlar arabanın bagajınada koyarsın kimse de gık diyemez.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #39 : 17 Ekim 2014, 15:08:19 »
Bu tip agır hizmet bıçakları rahatlıkla saldırma sınıfına sokulabilir ve taşınması bulundurulması imaledilmesi yasak. Yani kısacası istedilermi hertürlü işlem tutarlar. Burda işi kılıfına uydurmak lazım. Mesela avcı klüpleri sık sık tek kurşun atış yarışması ve trap atışı falan düzenliyo. Öyle bir etkinliğe kaynak olunabilir ;) aha biz avcıyız bunlarda bıçaklarımız falan diye. Ozaman spor amaçlı kullanıma girer.