Hepiniz cok sagolun.
Agiz acmayi sefa ustanin videosundaki gibi yuvarlak egeyle klavuzlar acarak yaptim. Sonrasinda duz bir zemine yapistirdigim zimparaya surterek yaptim. Biraz sabirli davraninca is temiz cikiyo.
1075 ve turevi yuksek karbon celikleri paslanma sorunu haricinde bicak yapimi icin son derece uygun diye dusunuyorum Ozellikle evde isil isleme uygun olmasi bileylemesinin kolay olmasi, dayanikliligi ve yeterli sertliklere ulasabilmesi onu tercih edilebilir kiliyor diye dusunuyorum.
Haklisiniz ricasso cok temiz cikmadi. O zaman ricasso icin klavuz kullanmamistim ve ilk kez ege kullandigim icin egeleme esnasinda biraz bozunca zimparada ancak bu kadar oldu. Simdi kendime celikten basit bir klavuz yaptim, yeni calistigim modellerde umarim temiz cikar. Sap kismi fotografta tam belli olmuyor ama demek istediginizi anladim. Ilk basta dediginiz olay daha belirgindi ve biraz kullaninca elimi yordu. Bunun uzerine tam elime oturacak sekle soktum, hem daha kibar oldu, hem de artik elimi yormuyor. Yine de eli buyuk olanlar serce parmaklarinin rahatsiz oldugunu soyluyorlar:)
Siftah yapmamis arkadaslara gaz verebildiysem ne mutlu. Buradaki ustalarin eline su dokemem tabii ama inanin cok zor degil, sadece sabir isi. Calistigim yerdeki arkadaslardan merak salip baslamaya niyetlenenler var:)
El sanati yapan ustalarin bilgilerini kendilerine sakladiklarini sanirdim bu yasima kadar. Inanin sadece burada yazanlari okuyarak malzeme temini dahil herseyi ogrendim ve kendi basima bu isi becerebildim. Simdi sirada daha az hatali bicaklar uretmek ve bu sanati baskalarina da ozendirebilmek var:)
Sag olun var olun.