Bıçak Sanatı - Forum

NO:4

Kucpukay

• **
  • 58
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: Ankara
NO:4
« : 13 Ekim 2014, 23:32:07 »
Adından da anlaşılacağı üzere 4.bıçak. Aslında bugün ustalarımız tarafından paylaşılan konuları gördükten sonra biraz yürek istiyor ancak arada sırada benim gibi acemilerinde diğer arkadaşlara cesaret vermesi gerekiyor.

Sözü uzatmadan Çelik ck75 sulu daha önceki konularda olduğu gibi  normalizasyon yapılıp eğe ile işlendikten sonra kanola yağında tekrar sertleştirildi. Kabza malzemesi olarak ise Kiraz ağacı kullanıldı :) Çok derin izler ve hatalar yüzünden çok fazla zımparalama yapılmadı :)

Yakup YILMAZ

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: NO:4
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2014, 23:34:45 »
güzel bıçak aslında fakat fotoğraflardan mı öyle görünüyor yoksa gerçekten öylemi anlayamadım : taşlama hattı bıçağın iki yüzünde farklı yüksekliklerde mi ??? elinize sağlık bu arada :)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2014, 23:36:11 »
Düzgün perdah yapılıp birde balçak şekli daha farklı olsaymış çok güzel olacakmış. Ellerinize sağlık

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2014, 23:37:30 »
Elinize sağlık.Namluyu daha iyi perdahlasaydınız çok daha iyi olacaktı.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kucpukay

• **
  • 58
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2014, 23:43:52 »
Yorumlarız için teşekkürler.

Devrim Bey ağız açıklıkları arasında fark yok ancak fotoğraf biraz oyun etmiş :)

Eğeleme Rampasını biraz daha sağlamlaştırmam gerekiyor. Birde sabır takviyesi veya iyi bir Bant Zımpara makinesi:)

Selamlar
Yakup YILMAZ

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2014, 23:49:00 »
Yakup bey ellerinize sağlık benim gibi acemileri yüreklendirdiniz çok güzel bir bıçak olmuş  :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2014, 23:53:45 »
Yorumlarız için teşekkürler.

Devrim Bey ağız açıklıkları arasında fark yok ancak fotoğraf biraz oyun etmiş :)

Eğeleme Rampasını biraz daha sağlamlaştırmam gerekiyor. Birde sabır takviyesi veya iyi bir Bant Zımpara makinesi:)

Selamlar
abi estağfirullah ben bey değilim kardeş desen yeter... he birde söylemeyi unutmuşum daha güzel perdahlayıp şöyle bir ayna gibi etsen tadından yinmezmiş  ^-^
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

« Yanıtla #7 : 14 Ekim 2014, 00:01:36 »
Doğrusunu söylemek gerekirse, okyanusta yüzüp bir avuç suda boğulmuşsunuz. Bıçağın hem formu iş görecek bir form, hem de temel işlemler neredeyse olması gerektiği gibi olmuş. Ancak, son işlemleri tam olması gerektiği gibi yapmadığınızdan (azimli ve sabırlı bir zımparalama süreci) bıçak görsel olarak bir estetik kazanamamış. Ayrıca balçakta sanki malzeme yetmemiş gibi bir durum var, eğer öyleyse hiç balçak takmayabilirdiniz,  ama yeterli malzeme varsa orası eksik görünüyor. İlk bıçakta sanıyorum heyecan ve bir an önce bitirme duygusundan ötürü bu tür hatalar olabiliyor  ;) ikincisine daha acımasız oluruz haberiniz olsun  ;) elinize sağlık.
(Son cümleyi yazdıktan sonra farkettim ki aslında 4. bıçakmış  ::) beşinciye artık )

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #8 : 15 Ekim 2014, 14:07:53 »
Olur olur daha iyi si olur iinşallah :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 16 Ekim 2014, 00:13:56 »
Ekteki gibi

-- balçağı taşlama eşiği ile uyumlu hale getirmek ve tabi bu arada işaret parmağına batmayacak şekilde keskin köşelerden kaçınmak,
-- balçağa yakın olan pimi, hem gözü okşayacak hem de ahşabı tehlikeye atmayacak şekilde içeriye yerleştirmek

tasarımdaki problemi bitirirdi.

Uygulamada da daha düzenli bir zımparalama işin görüntüsünü ileri taşırdı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kucpukay

• **
  • 58
« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2014, 00:27:44 »
Değerli arkadaşlar yorumlarınız için çok sağolun .

Eylem Bey;

Ayırdığınız vakit ve yapıcı yorumlarınız için teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2014, 00:30:04 Gönderen: Kucpukay »
Yakup YILMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2014, 09:27:51 »
perdah kısmına biraz daha özenseydiniz, görsel olarak daha doyurucu bir sonuç çıkardı karşımıza. sabırlı davranmak lazım... elinize sağlık.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/