Değerli Ustalarım;
Sizlere bir soru sormak istiyorum, evimde bir odam boş duruyor ve bu hobiye gönül vermeye hazır biri olarak evimin boş olan odasını atölyeye çevirmeye karar verdim (eşiminde izni ve desteği ile ).
Bu sebepten ötürü odamı gerekli olan(ısıl işlem hariç) ekipmanlarla doldurmaya başlamak ve bu hobiye başlamak istiyorum.
1996-2000 yıllarında Torna tesviye işinde çalıştım ve 2,5 yıl çıraklık eğitim merkezine gittim fakat o zaman ki düşüncelerden ve gençliğin verdiği heyecanla mesleği bıraktım. Bundan ötürü elim her türlü takıma,taklavata yatkın olup sizlerden sadece olmazsa olmazları bilmek istiyorum.
Örn; Çalışabileceğim bir tezgah bunların sağ ve soluna bağlı olacak olan 2adet mengeneler,kaçlık olması yeterli.
Amacım ilk olarak bushcraft bıçaklarında çalışmak ve ''ki becerebilirsem'' sonrasında ise av bıçakları tasarımında çalışmayı düşünüyorum.
Şimdi bu çalışmalar için;
1-Eğe takımı mümkünse numaraları ve isimleri(bulunması gereken bütün modelleri ve markaları lütfen)?
2-Zımpara numaraları,markaları ve zımpara aparatları ?
3-Demir testereleri marka ve modelleri lütfen ?
4-Ayrıca ihtiyaç duyabileceğim matkaplar delikleri açmak için?
5-Bir atölyede bıçak yapımında tamamen ihtiyaç duyulan ürünlerin tamamının bir listesini siz değerli ustalarım ve arkadaşlarımdan rica ediyorum.
Saygılarımla
Hüseyin ZÜMRÜT.