Bıçak Sanatı - Forum

başladım da....

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
başladım da....
« : 13 Ekim 2014, 13:12:45 »
aşağıda bir heves başladığım iki bıçak profili var
1-taşlamayla keserken daldırdım ve görüldüğü üzere izler var önce onları mı gidermeliyim yoksa eğelemeye başlayayım mı
2-taşlama çizgisini nasıl çizmeliyim
3-henüz kumpasım yok orta çizgisini nasıl çizebilirim
şimdiye kadarki ve gelecek yardımlarınız için teşekkür ederim

Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: başladım da....
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2014, 13:16:34 »
1. bıçaktaki taşlama izi derin ağız açarken yüksek bir taşlama yaparsanız kamufle olabilir.Orta çizgiyi çizmek için ağzı boyayıp maket bıçaklarını üstüste koyarak çizebilirsiniz bir diğer yolda çelikle aynı kalınlıktaki matkap ucuyla çizebilirsiniz tam orta çizgiyi bulur.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2014, 13:19:25 »
Öncelikle profilinizde düzeltilmesi hereken yerler var o kısımları düEltmelisiniZ. İzlere gelince onlar zımpara ile gidecek gibi durmuyor bence tam taşlama yapın ki eğe ile gitmiş olsun. Orta çizgi içinde kumpas olsa iyi olurdu onun dışında nasıl olur ustalarımız fikir verecektir
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2014, 13:20:01 »
1. bıçakta kabza elime küçük kalıyor 8 cm gibi olacak acaba ileri taşısam kabzayı hem izleri kapatırım ama namlu küçük kalır mı?

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2014, 13:23:19 »
Olabilir ama sapı takarken hemen namlunun dininden takarsan görünüm (bence) hoş durmaz o halde faha da ileriye taşırsan namlu küçük kalabilir.. Ben tam taşlama öneririm.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2014, 13:31:32 »
yani şöyle olsa çirkin mi olur acaba

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2014, 13:35:00 »
Yoo böyle çirkin olmaz ama sapı tak zedelenecek yeti kapatarak takarsan çirkin olur. Ve bunlar benim görüşüm ve estetik göreceli bir olay biliyorsunuz. çizgiyi biraz daha uzatıp resim çekerseniz daha iti anlarız.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #7 : 13 Ekim 2014, 13:42:46 »
Bence sorun olmaz...

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #8 : 13 Ekim 2014, 14:31:20 »
Olabilir ama sapı takarken hemen namlunun dininden takarsan görünüm (bence) hoş durmaz o halde faha da ileriye taşırsan namlu küçük kalabilir.. Ben tam taşlama öneririm.
hasan hocam düzeltme derken çevresinde mi yoksa yüzeyde mi biraz açabilirmisiniz

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 13 Ekim 2014, 14:50:47 »
 O:-) İşlem sırası yanlış.

Gözünüz ve eliniz bir bıçağın hatlarına alışana değin yapılan bıçaklarda muhakkak önce plan yapılmalı sonradan üretime girişilmelidir.
- Bıçağın türünü belirleyip sonra ya türün örneklerini kopyalanmalı yada örneklerden faydalanarak şablonu çıkarılmalıdır.
- Şablonu bir kartona falan çizip bir elde denenmeli, hayali bir şeyler kesilmeli, tutuşun rahatlığına bakılmalıdır. Kim kullanacaksa onun yumruğunun genişliğe uygun bir sap yapmanız şarttır.
- Profili ancak prototip beğenildikten sonra kesilmelidir.

İnsanlar bu aşamalar atladığından zaman kazanmak yana bilhakis zaman kaybederler.

Özel olarak sizin meselenize bakarsak. Salih'in önerdiği çözüme katılıyorum. Hem böyle biraz daha kısa bir namlu günlük işlerinizde çok işinize yarayacaktır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #10 : 13 Ekim 2014, 15:12:27 »
Eylem abi internetten resim indirdim cıktı aldım profile yapıştırıp çizdim eğer ölçeklemede hata yapmadıysam suç resmini aldığım bıçağın O:-)
yapmayıdüşündüklerim
1 profilllerin etrafını temizlemek
2 orta çizgi ve taşlama eşiğini bulmak(taşlama çizgisini nasıl belirleyeceğim hakkında ciddi şüphelerim var)
3 eğelemek
ama yüzeyi temizlemeli miyim ? bilmiyorum

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #11 : 13 Ekim 2014, 15:17:19 »
O:-) İşlem sırası yanlış.

Gözünüz ve eliniz bir bıçağın hatlarına alışana değin yapılan bıçaklarda muhakkak önce plan yapılmalı sonradan üretime girişilmelidir.
- Bıçağın türünü belirleyip sonra ya türün örneklerini kopyalanmalı yada örneklerden faydalanarak şablonu çıkarılmalıdır.
- Şablonu bir kartona falan çizip bir elde denenmeli, hayali bir şeyler kesilmeli, tutuşun rahatlığına bakılmalıdır. Kim kullanacaksa onun yumruğunun genişliğe uygun bir sap yapmanız şarttır.
- Profili ancak prototip beğenildikten sonra kesilmelidir.

İnsanlar bu aşamalar atladığından zaman kazanmak yana bilhakis zaman kaybederler.

Özel olarak sizin meselenize bakarsak. Salih'in önerdiği çözüme katılıyorum. Hem böyle biraz daha kısa bir namlu günlük işlerinizde çok işinize yarayacaktır.
internetten indirdiğim resimleri bıçakların

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #12 : 13 Ekim 2014, 15:24:10 »
İlk resim Sefa hocanın bıçağı bu resimler tam karşıdan  çekilmediği için ölçeklerken hata olmuştur.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3944
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2014, 15:32:30 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #13 : 13 Ekim 2014, 15:26:47 »
vallaha mı  ;D
beceremesem de işi biliyomuşum osman 8)

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #14 : 13 Ekim 2014, 21:39:03 »
Hevesin kaçtı :(

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #15 : 13 Ekim 2014, 22:02:10 »
Salih bey hevesiniz kaçmasın sadece adımları çok hızlı atmaktan ziyade ölçerek ve düşünerek ağır ağır atın öyle bir iki deneme ile olmuyor diye vaz geçmeyin taşlama ile çalışmak ayrı bir ustalık ve hassasiyet ister, şablon çıkarmak ayrı bir ustalık ha dedimiydi olmaz pratik lazım. Benim de ilk çalışmalarım yanlış olup çöpe gitti onlarda bana bir tecrübe kazandırdı 3 kere ölçmeden sakın kesme maketini mukavva ve kontaplaktan kesip beğenmeden sakın çeliğe dokunma gibi sizinde aslalarınız denemeler ile oluşacaktır  ^-^ kolay gelsin
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #16 : 13 Ekim 2014, 23:50:14 »
Salih bey hiiiç hevesiniz kaçmasın iyi gidiyorsunuz eleştiriler sizi daha da ileriye taşıyacaktır. Öncelikle profilde ufak tefek düzeltilmesi gereken yerler var gibi duruyor ben resimden de öyle anlamış olabilirim ama sanırım çıkarmak istediğiniz profilleri çıkaramamışınız ama bence sorun olmaz böyle nasıl en uygun oluyorsa ona göre devam edin derim.. saygılar

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #17 : 14 Ekim 2014, 01:06:58 »
Yasin abi,Hasan hocam teşekkür ederim ayrıca bu forum da elestirilmek hevesimi kırmaz
Elime çeliği aldığından beri o kadar olmaz yapamazsın diyen olduki canım sıkıldı.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #18 : 14 Ekim 2014, 01:20:17 »
Olur, yaparsın! Kaçan heves geri geldi mi şimdi? :)

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #19 : 14 Ekim 2014, 01:42:02 »
Zaten gelmişti bi sinir haliydi geçti mustafa abi
Sağolabi gerçekten yapabilir miyim ama ;D