Bıçak Sanatı - Forum

bıçak yapımına başlamaya karar verdim.

hüseyinzümrüt

• *
  • 28
  • Saygılarımla...
  • Meslek: satış pazarlama
  • Yer: İzmir/Çamdibi
Ynt: bıçak yapımına başlamaya karar verdim.
« Yanıtla #20 : 12 Ekim 2014, 20:15:23 »
Hobi amaçlı ev atölyesi kurmak için bu yazdıklarınız yeterli mi ?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #21 : 12 Ekim 2014, 21:15:19 »
Hüseyin bey siz bir çelik alıp yapmaya başlayın ihtiyacınızı kendinize göre belirlersiniz  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

erhantuglu61

• *
  • 20
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: trabzon
« Yanıtla #22 : 12 Ekim 2014, 21:30:42 »
Hüseyin bey siz bir çelik alıp yapmaya başlayın ihtiyacınızı kendinize göre belirlersiniz  ^-^

Demir testeresi, eğeler, mengene ve zımparalar temin edildi. Çelik siparişi verildi, elime ulaşmasını bekliyorum.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 12 Ekim 2014, 21:43:38 »
 çalışmaya başlayıp bıçağın kalıp resmini çeliğin üzerine çizip iş profili çıkarmaya gelince eğe ile çok zor olacağını testerenin her yere yanaşmayıp çok zor kesildiğini götünce nasıl işleri hızlandırırım diyeceksiniz. O zaman ya taşlama ile yada sütun matkapla çürütme yöntemi ile hızlı profil çıkarmayı öğreneceksiniz her ikisininde kullanımı kişiden kişiye değişir ve artıları ve eksileri vardır. İkisinide almadan profil çıkaramazmısınız, çıkartırsınız ama çok vakit alıp çok yorucu olabiliyor. Ağız açarken rampa yapmak eğelerin çeşit ve sayısını artırmak zamanla ve yaptıkca ihtiyacınıza göre belirlenecek şeyler. Burada anlatılan malzemelerin sayısı ve çeşidi maddi imkanlarınızla doğru orantılı.
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2014, 22:09:28 Gönderen: yasin »
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

hüseyinzümrüt

• *
  • 28
  • Saygılarımla...
« Yanıtla #24 : 12 Ekim 2014, 22:05:41 »
Demir testerisi,eğeler ve mengene için tavsiye edeceğiniz marka ve modeller nelerdir?

« Yanıtla #25 : 12 Ekim 2014, 22:09:52 »

Demir testeresi, eğeler, mengene ve zımparalar temin edildi. Çelik siparişi verildi, elime ulaşmasını bekliyorum.
Temel olarak herşey tamamlanmış, geriye bıçağı yapmak kalmış  :2up hadi kolay gelsin şimdiden.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #26 : 12 Ekim 2014, 23:20:11 »

Temel olarak herşey tamamlanmış, geriye bıçağı yapmak kalmış  :2up hadi kolay gelsin şimdiden.
+1 :D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #27 : 12 Ekim 2014, 23:34:35 »
Acemiler avuç içi taşlama makinesinden uzak durmalılar bence. Profili matkapla çürütme yöntemini kullanarak çıkartmak, acemi için daha güvenli. O yüzden sütunlu matkap önerdim.

hüseyinzümrüt

• *
  • 28
  • Saygılarımla...
« Yanıtla #28 : 12 Ekim 2014, 23:58:57 »
4-5 yıl torno tesviye mesleği geçmişim var,ayrıca rektefiye,rovelver ve taşlama bilgim de war. sıkıntı yok kuzenimin hemen 30 mt ileride kalıpçı ve tornacı dükkanı var her türlü atölye işçiliğini oradan temin edebilirim.