Bıçak Sanatı - Forum

Malzeme

chrispero

• *
  • 8
  • Meslek: ögrenci
  • Yer: istanbul
Malzeme
« : 08 Ekim 2014, 23:26:16 »
Arkadaşlar Merhaba foruma yeni üye oldum bıçak yapmak istiyorum ama malum ögrenci oldugumdan dolayı eğe alabildim ve bıçak yapmak istiyorum 1095 çeligi iyi oldugunu ögrendim başlangıç için ancak nerden bulabilirim ısı işlemi nasıl olacak ısı işlemini ne zaman yapmam gerekir beni bilgilendirirmisiniz :)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: Malzeme
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2014, 23:28:44 »
Arkadaşlar Merhaba foruma yeni üye oldum bıçak yapmak istiyorum ama malum ögrenci oldugumdan dolayı eğe alabildim ve bıçak yapmak istiyorum 1095 çeligi iyi oldugunu ögrendim başlangıç için ancak nerden bulabilirim ısı işlemi nasıl olacak ısı işlemini ne zaman yapmam gerekir beni bilgilendirirmisiniz :)
merhaba forumu birazcık incelerseniz bütün sorularınızı fazlasıyla cevaplarsınız ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2014, 23:38:53 »
1095 çeliği piyasada bulamazsın.Anca elinde bir parça olan ustamız varsa verir.Piyasada kolay bulunabilirlik olarakD2,D3,Ck67 ve Ck75 bulunur.Milden dövme yapmak istersen civa çeliğide bulunur.Öncelikle forumu bol bol oku arkadaşım.  ;)
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2014, 23:45:15 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

chrispero

• *
  • 8
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2014, 23:41:18 »
Osman hocam teşekkürler bende piyasada bulunmayan çeliğimi şeçmişim :D

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2014, 23:42:50 »
Osman hocam teşekkürler bende piyasada bulunmayan çeliğimi şeçmişim :D
Birkaç ton satın alırsan bulunur herhalde.  :D Yada eski eğe varsa onun çeliğide 1095 çıkabilir w1-w2 de olabilir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

chrispero

• *
  • 8
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2014, 23:45:45 »
osman hocam ozaman hiç 1095 uğraşmayalım d2 nasıl olur veya ck75

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2014, 23:47:35 »
d2yi başlangıç için çok sert gelebilir soğuk iş takım çeliği ck75 daha iyi olur ^-^
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

chrispero

• *
  • 8
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2014, 23:51:24 »
osman hocam sizden ögrenecegim çok şey var ck75 yola çıkalım bunu nasıl bulabilirim forumda araştırın diceksiniz araştırdım ancak cevap bulamadım demir doğramacıda fln olurmu ck75 alırken dikkat et diyeceginiz birşeyler kusura bakmayan kafanızı şişirdim hocam

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #8 : 08 Ekim 2014, 23:52:27 »
Her ikiside güzel çelik D2nin suyunu ev ortamında yada mangalda veremezsiniz ama ck67 ve ck75 mangalda rahatlıkla sertleşitirilebilir.Devrimin dediği gibi işlemek pekte sıkıntılı değil evet ck serisine göre biraz zor ama D2 çelik hem ağız tutma hemde paslanmaza yakın olması konusunda ck serisini döver.  :D
Ck75i bulursanız susuz olmasına dikkat edin piyasada sulu olarakta bulunuyor vallahi kandırabilirler.

Aşağıdaki linkten malzeme tedariği bölümüde gezinip size uygun çeliği satan firmalara ulaşabilirsiniz.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?board=8.0
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2014, 23:54:46 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #9 : 09 Ekim 2014, 00:01:41 »
http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/category&path=102_164
sanırım en kolay ulaşılabilen çelikler bunlar isterseniz burdan hazır profil alıp ta ilk bıçağınızı yaparsınız sizin için daha iyi olur...

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #10 : 09 Ekim 2014, 00:05:04 »
Eferim Devrim bu siteden hem ahşap hemde çelik tedarik edebilirsiniz.
Hazır profil içinde bu linke bakabilirsiniz : http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/category&path=102_169_166
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 00:10:57 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 09 Ekim 2014, 00:14:40 »
Osman bey devrimi çırak aldınız herhalde yanınıza maşallah iyide yetiştirmişsiniz bak kimselere gerek kalmadan ikiniz herşeye yetişiyorsunuz.   ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #12 : 09 Ekim 2014, 00:16:54 »
Biraz daha geliştirip ben askere gidince  o bakar bu işlere   >:D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #13 : 09 Ekim 2014, 00:18:27 »
direkt olarak kezbanlama bir giriş yapıym mı abi yanlış anlaşılmazsa "BB ^-^:)) yok abi ben beceremem zaten biri bir şey soruyor arıyom tarıyom bulamıyom sonra tribe girip başkasına sor diyorum  ::)

chrispero

• *
  • 8
« Yanıtla #14 : 09 Ekim 2014, 00:20:21 »
Evet gerçekden 2 side çok ilgileniyorlar teşekkürler

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #15 : 09 Ekim 2014, 00:21:01 »
Devrim sana arşivimi zipleyip yollarım ziplenmiş hali 37kb   :D  Şaka şaka bendeki arşiv vikileaksle eş değer Coca-Colanın formülüyle aynı kasada saklanıyor.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #16 : 09 Ekim 2014, 00:26:03 »
Devrim sana arşivimi zipleyip yollarım ziplenmiş hali 37kb   :D  Şaka şaka bendeki arşiv vikileaksle eş değer Coca-Colanın formülüyle aynı kasada saklanıyor.
bunu fark ettim zaten yoksa öyle 37 kb ile olcak iş deil o ama senin bilgisayarını hackliycem alıcam arşivi  :))
Evet gerçekden 2 side çok ilgileniyorlar teşekkürler
vallaha bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #17 : 09 Ekim 2014, 00:27:27 »
bunu fark ettim zaten yoksa öyle 37 kb ile olcak iş deil o ama senin bilgisayarını hackliycem alıcam arşivi  :))

Buyur hackle seni gidi küçük lamer
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 00:34:22 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #18 : 09 Ekim 2014, 00:29:13 »
abi ben de zaten şimdi eyi geceler mesajı atıcaktım  :D neyse cümleten iyi geceler rüya görmeden uyuyun eğer görürseniz rahat uyumamış olursunuz :2up

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #19 : 09 Ekim 2014, 02:15:18 »
valla bıçak veya malzeme bilmemde muhabbetiniz 10 numara.