Bıçak Sanatı - Forum

Kırılmış Bir Bıçak

Ynt: Kırılmış Bir Bıçak
« Yanıtla #20 : 04 Aralık 2010, 02:22:47 »
Aynen demek istediğim buydu, sağol Ustam ;)

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #21 : 04 Aralık 2010, 02:35:43 »
hayır hayır   sefa  hocamı doğru anladım ama ben doğru ifade edemedim    tane küçültmek ve  çeliği  sıkılaştırmak açısından   dövmenin   faydası  olmadığını   angarya    kelimesiyle ifade  etmek istedim  . emre  ustada   açılım yapınca    konu  tamamen açıklığa  kavuştu   sanıyorum

« Yanıtla #22 : 04 Aralık 2010, 02:56:47 »
 ^-^ tamamdır .

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #23 : 04 Aralık 2010, 08:34:25 »
geçmiş olsun Sefa ustam çok güzel bıçakmış, bunun yanısıra verdiğiniz bilgiler iiçin teşekkürler sağolun.
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 04 Aralık 2010, 21:19:38 »
dövme konusunda benımde bır sorum olacak ustalara :) bıldığınız gıbı monokulerım  bu ne derece etkıler acaba..?

mesela bıcakların ağzını zımparada açarken sağ yuz hıç uğraşmadan sankı cnc den cıkmıscasına duzgun açabılıyorum amaa.. sol yuze geldıkmı dalma oluyor acıyı kacırıyorum bu yüzden bırkaç profılı ust uste bukup çope atmıslığım var
 zamanla ıyılesme oluyor gercı ama.
acaba görsel boyutlamı alakalı dıye dusunmeye basladım.. ::)

şimdi örsü çekıçlerı vs vs al heveslı heveslı başla . sonuç husran  , :D delı olurum ben   :D

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #25 : 05 Aralık 2010, 00:03:20 »
Taner her seferinde, sol tarafı bant zımpara yaparken bende ilk bir kaç dakika solda sıkıntı yaşıyorum, el alışana kadar sol taraf biraz dikkat gerektiriyor, ama bir süre sonra alışıyorum. Sağ yüzde hiç sorun yok. Dövmede sorun olacağını sanmam zaten zaman zaman tek gözü kapatıp bakıyoruz düzgün mü değil mi diye ;) Ayrıca sendeki inat da cabası ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 05 Aralık 2010, 00:21:27 »
 :D yok ustam o kadarda ınat değiliz. sadece yapabıldığımın en ıyısını yapmaya çalışıyorum . farkındaysan forumda herkes bır eserını sergıledı ama bende daha tamam bunu segılıyebılırım işte oldu dıye bır eser yok.
yakında gelıyor ama tabı orası burası dıye bozmazsam :2up
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #27 : 05 Aralık 2010, 00:25:32 »
Ama biliyoruz ki sen şimdiye kadar hep alt yapıya yatırım yaptın, hem alet edavat hem de bilgi-deneyim anlamında, bu az birşey değil, bundan sonrası sağlam ve garantili gidecektir benim hiç kuşkum yok.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 05 Aralık 2010, 00:38:22 »
 :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #29 : 05 Aralık 2010, 04:04:51 »
Taner ben de Sefa ustaya katılıyorum, monoküler olmak olmamak bişey değiştirmemeli bant zımparada. Bu tamamen elin alışkanlığıyla alakalı.
Sağ el tarafı sağlaklarda ilk denemelerde daha düzgün çıkar, sol el tarafının güçsüzlüğü yüzünden açı da değişir diğer tarafta, çok fazla kaçırmalar, sırta kaymalar, ağızı yemeler olur. Zamanla azalır ama bitmez. Bununla baş etmenin iki önemli püf noktası var, sağolsun bu püf noktalarını zamanında Bladeforums.com camiasından almıştım, kesinlikle çok faydasını gördüm:
1- Kollar-dirsekler vücudun yanına yapıştırılacak, tüm gövdeyle zımparalanacak...
2- Taşlamaya ilk önce güçsüz taraftan başlanacak, buradaki taşlama şeklini güçlü tarafta kopya etmek oldukça kolaydır, ancak güçlü tarafta yaptığınızı güçsüz tarafta aynen yapmayı becermek neredeyse imkansızdır.

Ben şanslı birisiyim bu konuda, iki elimi de kullandığımdan normal hayatta bende çok az farkediyor nereden başladığım  8)

Bu arada dövme konusunda monokülerlik talaşlı üretimden daha problemli olabilir belki diye düşünüyorum, ne de olsa çekiç sallarken uzaklık-derinlik tayini önemli olsa gerek. Tabii çok da emin değilim, belki de mümkündür...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #30 : 06 Aralık 2010, 01:15:18 »
Tekrar geçmiş olsun Sefa hocam. Benim SCC'ye ilik nakli için kendisini feda eden büyük ağabeyini gördüm sonunda :)

« Yanıtla #31 : 06 Aralık 2010, 17:59:29 »
İyi oldu aslında, örnek oldu en azından ;) Bundan iki ayrı bıçak çıkacak çöpe gitmeyecek yani :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 06 Aralık 2010, 18:29:12 »
Taner ben de Sefa ustaya katılıyorum, monoküler olmak olmamak bişey değiştirmemeli bant zımparada. Bu tamamen elin alışkanlığıyla alakalı.
Sağ el tarafı sağlaklarda ilk denemelerde daha düzgün çıkar, sol el tarafının güçsüzlüğü yüzünden açı da değişir diğer tarafta, çok fazla kaçırmalar, sırta kaymalar, ağızı yemeler olur. Zamanla azalır ama bitmez. Bununla baş etmenin iki önemli püf noktası var, sağolsun bu püf noktalarını zamanında Bladeforums.com camiasından almıştım, kesinlikle çok faydasını gördüm:
1- Kollar-dirsekler vücudun yanına yapıştırılacak, tüm gövdeyle zımparalanacak...
2- Taşlamaya ilk önce güçsüz taraftan başlanacak, buradaki taşlama şeklini güçlü tarafta kopya etmek oldukça kolaydır, ancak güçlü tarafta yaptığınızı güçsüz tarafta aynen yapmayı becermek neredeyse imkansızdır.

Ben şanslı birisiyim bu konuda, iki elimi de kullandığımdan normal hayatta bende çok az farkediyor nereden başladığım  8)

Bu arada dövme konusunda monokülerlik talaşlı üretimden daha problemli olabilir belki diye düşünüyorum, ne de olsa çekiç sallarken uzaklık-derinlik tayini önemli olsa gerek. Tabii çok da emin değilim, belki de mümkündür...

aslında buyuk bır çekıcın arka tarafında ufak denemeler yaptım pek fena olmadı. ancak bazen çekıcı vuracağım yeri saptırıyorum..
sanırım bununda ustesınden gelebılırım çalışarak.  bu arada iki elinide kullandığını fark etmıstım :)  şanslısın  hayatta sol elımle bırsey yapamam.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #33 : 21 Ocak 2011, 17:11:56 »
Bu CK67 çelikle ilk su vermemdi  :(  İlk drop point knife denememdi hemde. Sanırım suda çok tuttum, bu bana ders oldu. Son 1060 çelik çalışmamdan kesintili su verdim bir çatlama patlama olmadı. İşte resimleri
Ölümü gülerek karşıla!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #34 : 21 Ocak 2011, 17:30:46 »
Sırttaki bükülmeyi gördün mü ustam? Yumuşak sırt ağza galip gelmiş. Bendeki hamon denemesindeki kırıklar da hatırlarsan aynıydı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #35 : 21 Ocak 2011, 18:16:31 »
bu tip çatlama  ve büükülmeler  genellikle CK67  de  oluyor  dikkatinizi  çektimi  ?   ck67   lerde   dikkat etmemiz   gereken bir püf  noktası  mı var  ? sadece   bu çeliğe  yağda  mı işlem yapılması gerekiyor  ?  çeliğin ısıl işlem  le ilgili  bilgileri   kataloglara  yanlış mı aktarıldı  ? yoksa   ck  67 diye  aldığımız çelik    başka  bir  şeymi ? yani kafamda  sorular    arttıkça artıyor   daha  çok  karbonlu  olan eğe çeliğinde  bu yamulma  ve  çatlamaları  yaşamadım .

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #36 : 21 Ocak 2011, 18:41:10 »
Eylem dostum,
Sırta eğilme normal bir sonuç değil mi?  Yani Japon kılıçları bu yöntemle kavislendiriliyor (tabii ki sonra gerekirse bir takım işlemler daha yapılıyor). Gerçi bir anda uçta oluşmuş gibi değil mi? Hamonda olmuş be  :'(
Senin atölyede çatlak bir çalışma göstermiştin bana o da CK67 idi değil mi? Yoksa yanlış mı hatırladım.
Halis bey,
Bende pek CK67 yok, Eylem ustaya bir ara uğradığımda bana bir parça vermişti ama herkes bu CK67 lerden sıkıntılı. Valla bizim aldığımız bu çeliklerin içinde ne olduğunu Allah bilir. 1040 diye aldığım bir çelik var, bomba gibi sertleşiyor, çatlama felanda yapmıyor.
Ölümü gülerek karşıla!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #37 : 21 Ocak 2011, 23:28:46 »
...
Eylem ustaya bir ara uğradığımda bana bir parça vermişti ama herkes bu CK67 lerden sıkıntılı.
...

Tamam bir daha olmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #38 : 22 Ocak 2011, 10:44:37 »
Hahahahaha..sende problem yok dostum ama iyi tepkiydi  :2up
Bende üzülmüştüm ufacık yamuk bir parça verdin diye...yaaa   >:D
Ölümü gülerek karşıla!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #39 : 22 Ocak 2011, 23:17:35 »
İşte böyle insanı parasıyla emeğiyle rezil ederler.

Ercan'cım sağol eğitmenim, insanlık konusunda iyi bir ders verdin bana. Annesi, babası, eşi teysesi, kuzenleri öğretmen olan ben az önce en büyük dersimi aldım.
Namık Kemal
Instagram'da ben