Taner ben de Sefa ustaya katılıyorum, monoküler olmak olmamak bişey değiştirmemeli bant zımparada. Bu tamamen elin alışkanlığıyla alakalı.
Sağ el tarafı sağlaklarda ilk denemelerde daha düzgün çıkar, sol el tarafının güçsüzlüğü yüzünden açı da değişir diğer tarafta, çok fazla kaçırmalar, sırta kaymalar, ağızı yemeler olur. Zamanla azalır ama bitmez. Bununla baş etmenin iki önemli püf noktası var, sağolsun bu püf noktalarını zamanında Bladeforums.com camiasından almıştım, kesinlikle çok faydasını gördüm:
1- Kollar-dirsekler vücudun yanına yapıştırılacak, tüm gövdeyle zımparalanacak...
2- Taşlamaya ilk önce güçsüz taraftan başlanacak, buradaki taşlama şeklini güçlü tarafta kopya etmek oldukça kolaydır, ancak güçlü tarafta yaptığınızı güçsüz tarafta aynen yapmayı becermek neredeyse imkansızdır.
Ben şanslı birisiyim bu konuda, iki elimi de kullandığımdan normal hayatta bende çok az farkediyor nereden başladığım

Bu arada dövme konusunda monokülerlik talaşlı üretimden daha problemli olabilir belki diye düşünüyorum, ne de olsa çekiç sallarken uzaklık-derinlik tayini önemli olsa gerek. Tabii çok da emin değilim, belki de mümkündür...