Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara makinem

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bant zımpara makinem
« Yanıtla #40 : 07 Ekim 2014, 22:53:18 »
Sağol Taner ustam. Zımpara ile ilgili diğer başlıkta da çok faydalı bilgiler var. Sizden ve diğer ustalarımızdan çok öğreneceklerimiz var daha.

Yasin kardeşim kolay kolay kırılmam rahat ol. Kırgınca veya sitemkar bir şekilde yazmadım. Sadece örneğin bu başlıktaki gibi güzel bir iş gördüğümüzde sorular sorarak veya değişik fikirler suna bilmeyiz.  Taner ustamızın makinesinden sonra şasede çok değişiklik yaptım. En önemli detay olarak yukarıdaki üçlü tekerler kalacak. Başka bir başlıkta zaten ustalarımızdan yardım istemek adına başlık açmayı düşünüyorum. Taner ustamızın makinesinden önceki düşüncem ve sonraki düşüncem olacak :)

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #41 : 07 Ekim 2014, 23:26:54 »
salim ustam bu 3 lü teker çok küçük çaplı teker kullanmak için çok pıratik olmuş bunu bu küçük tekerleri nasıl yapsam diye düşünüyordum tek aparatla 3 teker çok iyi fikir.kesin yapacam.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #42 : 07 Ekim 2014, 23:33:45 »
İyi çok sevindim :) Bende değişik makinelerde buna benzer sistemler görmüştüm. Sonuçta böyle bişey çıktı. Aslında alttaki tekerde sayılırsa tek aparatta 4 değişik çaplı teker kullanmış olunuyor.   

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #43 : 07 Ekim 2014, 23:44:53 »
Üstat keyifli ve bol tecrübeli bir çalışma dilerim, fikirler ve çizimler güzel bir sonuca işaret ediyor şimdiden. :)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #44 : 07 Ekim 2014, 23:46:01 »
Üstat keyifli ve bol tecrübeli bir çalışma dilerim, fikirler ve çizimler güzel bir sonuca işaret ediyor şimdiden. :)
+1 bir an önce bitirmenizi diliyorum salim ustam hadi hayırlısı  O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #45 : 07 Ekim 2014, 23:57:24 »
on numara olmuş  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #46 : 08 Ekim 2014, 00:18:17 »
Salim ustam bu üç tekerli sistem barmak oyuğu açmada kullanmak için mi yoksa başka bir işlevi varmı.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #47 : 08 Ekim 2014, 00:22:35 »
Genelde parmak girintilerini açmak için kullanılıyor. Düzgün bir iç için farklı çaplarda olmasında yarar var. Parmak girintilerinin yanı sıra oluk açmak içinde kullanılıyor.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #48 : 08 Ekim 2014, 00:23:00 »
on numara olmuş  ;)
taner ustam ince kumlu yön işareti olmayan zınparaları bıçağın ağzı sıfırlara geldiğinde gene parçalıyorum. ağız sıfırdayken ters yönmü kullanmalıyım. selamlar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #49 : 15 Ekim 2014, 22:32:16 »
ters olarak dene ve bastırma, ağız sıfıra geldığınde ek yerınden profıl kapıyor zımparayı. tabı benım bu dedığım 600/800 kumlarda oluyor. bendekı sorun  zımparalardan kaynaklanıyordu. ayrıca kontak dıskte bant koparma sorununu yaşıyorsan  kaplama yapılan kauçuk yumuşak olursa bence oda yapar..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #50 : 16 Ekim 2014, 15:41:23 »
ters olarak dene ve bastırma, ağız sıfıra geldığınde ek yerınden profıl kapıyor zımparayı. tabı benım bu dedığım 600/800 kumlarda oluyor. bendekı sorun  zımparalardan kaynaklanıyordu. ayrıca kontak dıskte bant koparma sorununu yaşıyorsan  kaplama yapılan kauçuk yumuşak olursa bence oda yapar..
taner ustam kontak tekerin üst tarafında zınparanın altı boşluktayken zınparalıyordum. acaba zınparanın altı boş olduğu içinmi yaptı.zınparanın yanından yakalamış, zınparaya baktım 600 kummuş .zınparanın markası Vsm vitex yazıyor. tersten yapınca sıkıntı yok. selamlar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #51 : 17 Ekim 2014, 00:56:11 »
wsm  seramık mı :)

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #52 : 17 Ekim 2014, 03:02:55 »
wsm  seramık mı :)
ustam geçen sene ege band firmasından aldım zınparaları.zınpara çeşitlerini bilmediğim için her kumdan 20 şer adet gönderdiler .içinde 3m marka olanda var. bunların türünü bilmiyorum.bu ince kumlular koyu kahvarengi bide yanlamasınadüz çizgili gıri renkte. 40-120 kumlarda açık kırmızı ve yeşiller var. bu seramik olup olmadığını nerden anlarız. bide bu renkler göre hangisi ne özellikte. bunu bi anlatırsan sevinirim bide ince kumlarda zınpara seramikmi olmalı. teşekkürler selamlar.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #53 : 17 Ekim 2014, 13:28:09 »
kahve rengi olanlar alımınyum oksıt , düşük devırlerde ıyıdır. fıyat açısından da ıyıdır
kırmızı olanlar seramık  kullanım esnasında  yüksek devir ister, düşük devırlerde kumunu döker. malzemeyı derın çızer ben kaba işlerde kullanıyorum. fiyatı yüksek ve kort bezi serttir vurma ypıyordu benımkıler değiştırdıler.
yeşil oan paslanmazlarda kullanılıyor taşlanan malzemeyi fazla ısıtmaz. ınce kumluları makına bıtırışlerınde ıyı.

düz çızgılıler  3M trızact  fınışlerde kullanılıyor bıldığım kadarı ıle, alımınyum oksıttır.  3m bantlarını kaça almıstın benımde ıhtıyacım olabılır.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #54 : 17 Ekim 2014, 20:11:34 »
kahve rengi olanlar alımınyum oksıt , düşük devırlerde ıyıdır. fıyat açısından da ıyıdır
kırmızı olanlar seramık  kullanım esnasında  yüksek devir ister, düşük devırlerde kumunu döker. malzemeyı derın çızer ben kaba işlerde kullanıyorum. fiyatı yüksek ve kort bezi serttir vurma ypıyordu benımkıler değiştırdıler.
yeşil oan paslanmazlarda kullanılıyor taşlanan malzemeyi fazla ısıtmaz. ınce kumluları makına bıtırışlerınde ıyı.

düz çızgılıler  3M trızact  fınışlerde kullanılıyor bıldığım kadarı ıle, alımınyum oksıttır.  3m bantlarını kaça almıstın benımde ıhtıyacım olabılır.
taner ustam faturasını muhasebeciden bulup kodlarıyla yazarım.kırmızılar çok iyi aşındırıyor, ama hafif sekme var. bu gıri olan tırizact dediğin gibi polisaj seviyelerinde alıyor. selamlar

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #55 : 07 Kasım 2014, 21:16:08 »
Taner ustam elinize sağlık makineniz çok güzel olmuş.Allah kaza bela göstermesin.iyi günlerde kullanın.Salim ustamın dediği gibi ,işiniz makine olunca size imalatı çok basit gelmiştir,şanslısınız bu konuda :)  Sağlıcakla kalın.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

nebiuysal

• *
  • 2
  • Meslek: elektrik
  • Yer: afyonkarahisar
« Yanıtla #56 : 30 Eylül 2015, 17:11:46 »
Bu.bant zımparanin maliyeti nedir nereden temin edebiliriz yardımcı olursanız sevinirim

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #57 : 30 Eylül 2015, 17:48:28 »
on tablaya hasta oldum

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #58 : 30 Eylül 2015, 18:18:41 »
on tablaya hasta oldum
evet biraz değişik oldu tabla, bende bittim.yeni bi makina yapıyorum onda da değişik parçalar olacak.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #59 : 30 Eylül 2015, 18:20:58 »
Bu.bant zımparanin maliyeti nedir nereden temin edebiliriz yardımcı olursanız sevinirim
ben EGE bant diye bi firmadan alıyorum,kaliteli zınparalar var 3M de satıyor.