Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara makinem

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: bant zımpara makinem
« Yanıtla #20 : 07 Ekim 2014, 02:37:20 »
Taner Usta tabla kolu çok güzel ve işlevsel oldu müsaaden olursa bizde esinlenmek isteriz..çok Selamlar..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #21 : 07 Ekim 2014, 03:26:03 »
Taner Usta tabla kolu çok güzel ve işlevsel oldu müsaaden olursa bizde esinlenmek isteriz..çok Selamlar..
kaya bey beğdiğinize sevindim. nedemek izin ,istediğiniz gibi yapın zaten benim amacımda değişik bi fikir olsun. ben önceki yazıdada belirtim aslında ortadaki civatayı alt ve üst kollara çapraz bağlayıp civatayı çevirdikce hareket ettirmekti. civata boyu çok uzayacağı için vazgeçtim. bu şekilde kasıntı yaparak sabitliyor. bu dör lamanın ölçüsü 15*20 boyuda 170 mm gibi. cıvatalar  m10 deliklerde boşluk olmaması lazım bide lamaları daha kalın yapıp civataları büyütürseniz daha iyi olac. büyük kolun ölçüsü 60*35 siz daha farklı yapabilirsiniz . küçük lamaları isterseniz , büyük şamaya kanal açmadan direk yüzeylerede bağlayabilirsiniz. zevkinize kalmış beşey. tekrar selamlar

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #22 : 07 Ekim 2014, 08:36:18 »
Ellerinize sağlık makina çok profesyönel.

Tabladan bence dediğiniz diyer yöntemi yapmak daha iyi olacaktı. Belki vidayı çevirmek biraz uzun sürer ama bu taşlama hattının istediğimiz yerde olmasına imkan veren hassas bir ayarlama olanağı sunar.

Bahsetmek istediğim diyer birr konu da resimleri yüklediğiniz site. Hızlıresim kolay ama 6 ay gibi bir süreden sonra resimler siliniyor.
Daha iyi resimleri ömür boyu saklayan siteler de var (ben bilmem Osman bilir) :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #23 : 07 Ekim 2014, 09:25:58 »
Gerçekten guzelbi makina olmuş umarım bizimde kafamızdaki makinayı  sorunsuz hayata geçiririz

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #24 : 07 Ekim 2014, 10:34:20 »
Ellerinize sağlık makina çok profesyönel.

Tabladan bence dediğiniz diyer yöntemi yapmak daha iyi olacaktı. Belki vidayı çevirmek biraz uzun sürer ama bu taşlama hattının istediğimiz yerde olmasına imkan veren hassas bir ayarlama olanağı sunar.

Bahsetmek istediğim diyer birr konu da resimleri yüklediğiniz site. Hızlıresim kolay ama 6 ay gibi bir süreden sonra resimler siliniyor.
Daha iyi resimleri ömür boyu saklayan siteler de var (ben bilmem Osman bilir) :)
;D Hizliresim ayda 1 kere gösterilen resmi arşivinde tutuyor ayda bir kere gösterilmediği an siliyor.Üyelikle resim yüklediğiniz siteleri tercih edin.En kolayı facebook,google+,instagram,photobucket gibi siteler olacaktır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #25 : 07 Ekim 2014, 12:46:41 »
Bizim aklımızda aslında şöyle bişey var; Tabla daha büyük olacak ileri geri (y ekseninde) vidalı hareket edecek. Sağ sol (x ekseninde) liner rulman ile serbest hareket edecek. Bu da örneğin tablayı taşlama aparatı olarak da kullanılacak. Yukarı aşağı (z ekseni) yine vidalı hareket edecek. Tablaya değişik aparatlar takarak fonksiyonel bir makine olmasını istiyoruz. Makine sola yatabilecek. Böylece tabla milini makine üzerine koymak yerine sabit olan makine ayaklarında kullanacağım. Daha değişiklikleri yapmadım ama en son aşağıdaki resimdeki gibi makine.

« Son Düzenleme: 07 Ekim 2014, 12:52:00 Gönderen: Salim Türk »

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #26 : 07 Ekim 2014, 13:01:33 »
Salim bey sizin projede çok güzele benziyor biran önce bitirmeniz dileğiyle. Projeyi kaç kişi ile oluşturdunuz bu makine ekibinde olan şanslı kişiler kimler acaba.  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #27 : 07 Ekim 2014, 13:12:27 »
Salim abi ben resmi göremiyorum ama güzel bir makinedir herhalde.  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #28 : 07 Ekim 2014, 13:47:47 »
Şimdi görünüyor mu?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #29 : 07 Ekim 2014, 13:52:58 »
  :2up Eline sağlık abi güzel makine olacak.Kolay gelsin.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #30 : 07 Ekim 2014, 13:56:13 »
vallahi şimdiden heycanlandım salim abi bakalım altından kalka bilicekmiyiz :) aslında bi konu  açıp gelişmeleri arkadaşlarla paylaşabiliriz ustamızın konusunuda baltalamamış oluruz

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #31 : 07 Ekim 2014, 13:59:07 »
Ooooo Mehmet abide konuya el attıysa tamamdır. Kusursuz işçilikle çalışan 2 ustadan kötü iş çıkmaz.Beklentim arttı ne yalan söyleyeyim.Konuyu da bekliyoruz fikirler harman olur.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #32 : 07 Ekim 2014, 16:24:57 »
Evet ortajlardan biri belli oldu  ^-^ başka ortağınız yoksa bu kadar kişi böyle bir makineye az gelir ne yapsak bilemedim şimdi  O:-)

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #33 : 07 Ekim 2014, 16:45:16 »
salim ustam çok güzel duruyor. bekliyoruz.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #34 : 07 Ekim 2014, 17:49:35 »
Taner bey kusura bakmayın konunuzuda bozduk ama arkadaşlar farklı bir başlıkta bu yeni makineyi ve gelişmeleri anlatırlarsa mehmet beyin dediği gibi daha fazla konunuzu dağıtmayız. Heyecanımızıda mazur görün bu forumda makine dedimiydi akan sular duruyor. İnşallah bizde kendi makinemizi yapmaya başladığımız da başınızı ağrıtırız.  ^-^

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #35 : 07 Ekim 2014, 19:12:10 »
taner abi bu yayı sardrdınızmı yada nasıl temin ettiniz ögrenme şansımız varmı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #36 : 07 Ekim 2014, 20:35:05 »
Aman arkadaşlar konuyu baltalamış gibi hissettim kendimi. Taner ustamızın makinesini çok beğendiğim için aşka geldim. Konu değişik fikirleri sunmak ise ve bu fikirler zımpara makinesi üzerine ise fikir sunmakta sakınca görmedim. Taner ustamız da zaten bize fikir versin diye bu makineyi paylaştı. En azından ben öyle hissettim. Taner ustamızın bu konuda samimiyetine paylaşımlarından gördüğüm kadarı ile çok güveniyorum ve tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum. Yoksa vay efendim çok güzel olmuş denilsin diye paylaşmamıştır. Yoksa işi makine imalatı olan bir ustamız için bu makine çocuk oyuncağı gibi gelmiştir. Bu makinenin kat kat daha güzelini yapacağına da eminim.  Zaten benim paylaştığım resimde de değişik birkaç şey var. Onu vurgulamak için paylaştım. Bu forumdan amacımız bişeyler alabilmek ve verebilmek değil mi? Bugün biraz daha çalıştım şasede köklü değişiklikler yaptım ve bunları başka bir başlık altında paylaşırım dert değil.
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2014, 20:39:58 Gönderen: Salim Türk »

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #37 : 07 Ekim 2014, 21:40:19 »
taner abi bu yayı sardrdınızmı yada nasıl temin ettiniz ögrenme şansımız varmı
mehmet ustam yaycıda hazır gördüm dışında bi kablama var herhalde orjinal bi yay. gerek olursa gönderirim.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #38 : 07 Ekim 2014, 21:59:12 »
salim ve yasin ustam her konuda yardım ederim. tabi yaptığım şeylerin beğeni görmesi ve fikir alınması beni ayrıca memnun eder . mesela bi sonraki makinada niye 3 kw 2800 diyorum.motora direk teker bağlanacağı için band hızınıda 20 m/ s düşünürsek .1.5 kw 1400 d motor büyüklüğü ve motor mili 3 kw 2800 d ile aynı. tekerin direk motor miline bi gerginlik oluşturacağı için 1.5 ve 2.2 kw 2800 devir motorların mili ince olacaktır. tabi bilyalarıda.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #39 : 07 Ekim 2014, 22:11:09 »
Aman arkadaşlar konuyu baltalamış gibi hissettim kendimi. Taner ustamızın makinesini çok beğendiğim için aşka geldim. Konu değişik fikirleri sunmak ise ve bu fikirler zımpara makinesi üzerine ise fikir sunmakta sakınca görmedim. Taner ustamız da zaten bize fikir versin diye bu makineyi paylaştı. En azından ben öyle hissettim. Taner ustamızın bu konuda samimiyetine paylaşımlarından gördüğüm kadarı ile çok güveniyorum ve tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum. Yoksa vay efendim çok güzel olmuş denilsin diye paylaşmamıştır. Yoksa işi makine imalatı olan bir ustamız için bu makine çocuk oyuncağı gibi gelmiştir. Bu makinenin kat kat daha güzelini yapacağına da eminim.  Zaten benim paylaştığım resimde de değişik birkaç şey var. Onu vurgulamak için paylaştım. Bu forumdan amacımız bişeyler alabilmek ve verebilmek değil mi? Bugün biraz daha çalıştım şasede köklü değişiklikler yaptım ve bunları başka bir başlık altında paylaşırım dert değil.

Salim ustam benim yazdığıma istinaden bunu yazdıysanız yanlış anlaşıldığım ve sizi kırdığım için özür dilerim. Sizin yapacağınız bu makineyle çok ilgilendim ve soracağım o kadar çok soru varki benim gibi sizin makineniz ile ilgili on arkadaş daha çıksa taner beye ayıp olacak diye düşündüm. Bide bu başlık altında size yeteri kadar ayrıntılı soru soramıyacam gibi geldi yeni başlık altında daha rahat sorularımı sorarım dedim. Taner beyin makinesi ile beraber yürümesinde hiç bir sakınca yok, taner beyin samimiyetinden ve yardımcı olma isteğinden şüphem olmadığı için sorularımı bu başlık altından size yöneltebilirim değilmi salim ustam.