Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara makinem

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
bant zımpara makinem
« : 06 Ekim 2014, 21:57:12 »
Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Sitedeki hocalarımız ve arkadaşlara yardımları için teşekkür ederim. Biteli 10 ay oldu ama bi türlü paylaşamadım. bilgisayar özürlüyüm biraz :). Makinenin motoru elimde mevcut olan 2.2 kw 900 devir. Devir düşük olduğu için kayış kasnak yardımıyla devirini yükselttim. Şu anki çalışma hızı 20 m/sn. Rengi klasik olsun diye yeşil yaptım. Makinanın devrini çok yükseltmeme rağmen torkda en ufak bi düşüş yok. Zımparalar ağlıyor :). Ön tabla hem sol-sağ hem ileri-geri her tür açıya sahip. ön tabla kolunuda değişik bi model yaptım çok pratik ayarlanabiliyor. Bunu kendi işimde kullanmaya başladım. Bi tane daha yapacağım yapacağımın motoru 3 kw 2800 devir direk bağlayacağım ve invertör koyacağım. herkese teşekkürler..

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: bant zımpara makinem
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2014, 22:02:01 »
Eline sağlık abi çok güzel olmuş.Yeni makinada başarılar. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2014, 22:08:32 »
Ellerinize sağlık taner bey maşallah ustalığınızın hakkını vermişsiniz bu ne güzel bir makine  :2up :2up :2up tüm parçalarını kendiniz imal ettiniz anlaşılan güle güle kullanın allah kaza bela vermesin. Hiç maliyet çıkardınız mı ustacım işçilik hariç kaça mal oldu.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2014, 22:20:27 »
osman kardeşim ve yasin ustam sağolun. bi maliyet çıkarmadım. ama kalın malzeme ve ince malzeme arasında metal bölümlerde çok fiyat farketmiyor onun için kalın malzeme kullandım . kollar 4140 lamadan firezede işlendi. kollar 60*35*7500mm. bilyalar olabildiğice büyük marka japon nachi. hazır yatak SKF motor dediğim gibi elimde vardı.sıfırdan yapsam 1500 tl gibi bi maliyeti olur.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2014, 22:38:08 »
elinize sağlık çok güzel olmuş.  :2up

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #5 : 06 Ekim 2014, 22:44:50 »
arkadaşlar bi alta yanlışlıkla aynı başlık açıldı ben silemedim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 06 Ekim 2014, 23:18:48 »
Ellerine sağlık ustam. Harika bir makine olmuş. Özellikle tabla yükseklik ayar kısmı dikkatimi çekti. Sabitleme olayını nasıl yapıyorsun?
Bugün benim doğum günüm ve kendime hediye olarak artık benimde bir makinem olmasına karar verdim :) Tam bu sırada böyle bağlantıların paylaşılması ayrıca hediye gibi oldu bana. Allah hepinizden razı olsun  :2up

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #7 : 06 Ekim 2014, 23:21:35 »
Taner ustam eline sağlık işlevsel bi makina olmuş. Motoru direk akupte olan modelini bekliyoruz. Sonrada yatarlı olan modeli zenginlik ve çeşitlilik çok güzel tebrikler.  :2up :2up

« Yanıtla #8 : 06 Ekim 2014, 23:47:10 »
Çok güzel olmuş gerçekten, büyük çaplı tekerle tastamam olmuş, elleriniz dert görmesin  :2up

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #9 : 06 Ekim 2014, 23:47:36 »
Mükemmel demekten başka bir şey denemez  :2up
 3 kw motor bu iş için çok aşırı güçlü. 1.5 kw lık fazlasıyla yeterli.Sizin tercihiniz tabi. :) (hatta 1 kw bile yeterli) Asenkron motorlarda stator içindeki manyetik alan döndüğü için devir düşümü çok az olur bu motorların bir özelliğidir bu.Çok zorlanırsada yanar.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #10 : 06 Ekim 2014, 23:54:28 »

Ellerinize sağlık bence de gayet güzel olmuş, güle güle kullanın  :2up

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #11 : 06 Ekim 2014, 23:57:40 »
Ellerine sağlık ustam. Harika bir makine olmuş. Özellikle tabla yükseklik ayar kısmı dikkatimi çekti. Sabitleme olayını nasıl yapıyorsun?
Bugün benim doğum günüm ve kendime hediye olarak artık benimde bir makinem olmasına karar verdim :) Tam bu sırada böyle bağlantıların paylaşılması ayrıca hediye gibi oldu bana. Allah hepinizden razı olsun  :2up

Happy birth day too you! :) Müstakbel makine hayırlı olsun! Makinesiz işi o kalitede yapan adamın, makineyle ne yapacağını merakla bekleyeceğim!  :)
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2014, 00:09:21 Gönderen: egeleme_rampasi »

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2014, 00:14:51 »
salim ustam doğum günün kutlu olsun.hareketli 4 kol finerli somunla hafif sıkılı ortadaki civatayı gevşetince kollar gevşiyor bu şekilde istediğiniz mesafey getirip ortadaki civatayı sıkınca kasılıyor.aslında ben bu mekanizmayı tek orta cıvatanın hareketiyle kol hareket edecek şekilde düşündüm ama vidayı çevirerek yukarı aşiağıya hareket zaman alacağı için böyle yaptım.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #13 : 07 Ekim 2014, 00:21:09 »
haznedar , merter, sefa , soytürt üstaları sizinde elinize sağlık.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #14 : 07 Ekim 2014, 00:26:14 »
Bu arada kabalık ettim, konunun asıl sahibini unuttum. Çok özür dilerim. :(

Hayırlı olsun Taner Bey. Makine hakkında yorum yapamıyorum, makinelerden hiç anlamam...
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2014, 00:32:13 Gönderen: egeleme_rampasi »

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #15 : 07 Ekim 2014, 00:38:41 »
Bu arada kabalık ettim, konunun asıl sahibini unuttum. Çok özür dilerim. :(

Hayırlı olsun Taner Bey. Makine hakkında yorum yapamıyorum, makinelerden hiç anlamam...
yok ustam önemli değil. bende bişey anlamamıştım.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #16 : 07 Ekim 2014, 00:40:52 »
Taner ustam ellerinize sağlık hayırlı olsun ben de makinadan felan pek anlamadığım için bir şey söyleyemiyorum O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
« Yanıtla #17 : 07 Ekim 2014, 00:48:35 »
ustam ellerine sağlık makine çok güzel olmuş. artık sizden güzel bıçaklar bekliyoruz.
salim abi doğum günün kutlu olsun
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #18 : 07 Ekim 2014, 01:09:57 »
salim ustam doğum günün kutlu olsun.hareketli 4 kol finerli somunla hafif sıkılı ortadaki civatayı gevşetince kollar gevşiyor bu şekilde istediğiniz mesafey getirip ortadaki civatayı sıkınca kasılıyor.aslında ben bu mekanizmayı tek orta cıvatanın hareketiyle kol hareket edecek şekilde düşündüm ama vidayı çevirerek yukarı aşiağıya hareket zaman alacağı için böyle yaptım.

Çok teşekkürler arkadaşlar.
Ben çok sevdim. Çok kullanışlı görünüyor. Başka makineler yapacaksan az biraz değişiklikler ile hem sola yatar hemde yeni aparatlar eklersin. Benimde uzun zamandır aklımda çok şey var. Sağolsun arkadaşlarla konuşurken tecrübelerini paylaşıyorlar. Aynı zamanda böyle konularda da güzel fikirler görüyorum. Böylece hatalarımı görüyorum ve fikirler her zaman değişiyor. Dün gece uyuyamadım kafamda makineyi çalıştırıp bir sürü değişiklik yaptım :)

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
« Yanıtla #19 : 07 Ekim 2014, 01:25:58 »
Salim ustam kafanda makinayı çalıştırdıysan o iş tamamlanmıştır. Kısa bi zamanda favori makinanı görürüz inşallah , bizlerede ilham olur bu sayede. Merakla beklemedeyim. Doğum günün kutlu olsun.  :)