Bıçak Sanatı - Forum

acil ahşap cila onerisi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: acil ahşap cila onerisi
« Yanıtla #20 : 06 Ekim 2014, 16:48:04 »
Yazım yanlış olmuş.

Bezir yağını Sefa üstadın formülünde deneyeceğim.
Okinawian

mesenkar

• **
  • 72
  • Meslek: elk tesisatcısı
  • Yer: kırsehir
« Yanıtla #21 : 08 Ekim 2014, 15:02:12 »
Hocalarım en iyisi yine emre ustanın tekniği ama bu mevzuları arastırmama ragmen kafamdaki asıl soru şu
- cam cila diye gecen cila parkede kullanılan darbe dayanımı ve sıvı direnci yat verniğine gore dahamı iyi kururkrken malum toz tutma olayı nasıl bu vernikler bildiğm en erken 5 saatte kuruyo bu surede ben tozlandırmamak için neyapmalıyım marka farkları neler misal cuprinol polisandan dahamı iyi bide bu cuprinolun renkli olan vernikleri var onların darbe dayanım olayı varmı su direnci ne atma sureleri ne vernik illaki atar benimde kafamda boyle deli sorular olustu ama en cok cam cila mi yat verniğimi yoksa cuprinolun parke verniğimi yoksa yat verniğimi  ??? Amma karışmış kafam ağbiler yoksa forumu okumadığımdan değil 3kuruş paramız var nereye suvasam diye dysunuyom gibi geldi bilemedim :-[

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #22 : 17 Ekim 2014, 22:17:25 »
Sefa ustanın süper formülünü yapmak için güzel bi alet buldum denedim işe yarıyo

http://www.tchibo.com.tr/cikolata-ve-pralin-yapma-makinesi-p400047498.html?source=SUGGEST_SEARCH

Hepsi güzelce eriyo ve karıştırılıyor
tavsiye ederim
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 18 Ekim 2014, 07:06:57 »
Forumda o kadar çok konuşuldu ki biraz arama yapsanız hemen bulacaksınız.Benim önerim Sefa ustanın tarifi

''Valla yaklaşık tarif vereyim. bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''
Merhaba Üstadım,
Ben bu karışımı tik yağını iyi kuruttuktan ve kabzeden iyice kazıdıktan sonra uyguluyorum(Ceviz'e) sanki dedemden kalma gibi oluyor. Başka önerisi olan varsa onuda uygulamak isterim..[bu yazıyı sanki daha önceden de yazım gibi geliyor (dejavu)]

« Yanıtla #24 : 18 Ekim 2014, 18:56:58 »
Forumda o kadar çok konuşuldu ki biraz arama yapsanız hemen bulacaksınız.Benim önerim Sefa ustanın tarifi

''Valla yaklaşık tarif vereyim. bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''
Merhaba Üstadım,
Ben bu karışımı tik yağını iyi kuruttuktan ve kabzeden iyice kazıdıktan sonra uyguluyorum(Ceviz'e) sanki dedemden kalma gibi oluyor. Başka önerisi olan varsa onuda uygulamak isterim..[bu yazıyı sanki daha önceden de yazım gibi geliyor (dejavu)]
Aynı şeyi bende düşündüm, ya daha önce de yazdın veya toplu Dejavu olduk  ^-^

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #25 : 21 Ekim 2014, 15:07:45 »
[

sefa hocam ben bu tarifi cok denedim ama zaman gectikce balmumu ve zeytinyagı kirin cok birikmesine neredeyse yagli ve pis bir gorunum almasına neden oluyor. Birde suyun altına tutunca (veya ıslanınca) su degen yerlerde  matlaşma ve kayganlıgın gitmesi gibi bir olay oluyor. sizin bu konudaki tecrubeleriniz nedir ? neyi yanlış yapıyor olabilirim

« Yanıtla #26 : 21 Ekim 2014, 16:51:42 »
Bilemiyorum, belki kullanılan terebentinden ötürü bir fark oluşuyordur veya balmumu tam erimiyordur. Benim kullandıklarımda öyle bir sorun gözlemlemedim açıkçası. Hatta sap kirlendiğinde kuru bir bezle üzerinden siliyorum ve tertemiz oluyor.

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #27 : 23 Ekim 2014, 14:10:58 »
Bende yaşamadım hatta deride bile kullanıyorum :D
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

« Yanıtla #28 : 23 Ekim 2014, 23:49:29 »
Bende yaşamadım hatta deride bile kullanıyorum :D

Metin, bende zaman zaman deride kullanıyorum. Hatta biraz daha abartayım, çok uzun bekleyen bıçakların üzerine sürmüştüm, yüzeyleri olduğu gibi korumuş  ???