Bıçak Sanatı - Forum

acil ahşap cila onerisi

mesenkar

• **
  • 72
  • Meslek: elk tesisatcısı
  • Yer: kırsehir
acil ahşap cila onerisi
« : 03 Ekim 2014, 15:39:49 »
Agbilerim oncelikle bayramınızı kutlarım sapta kullanmak için sizlerinde kullandıgı bir cila vernik ne olursa bide bu ahsapta kullanabilecegim polish cila hangisi saygılarımla

mesenkar

• **
  • 72
Ynt: acil ahşap cila onerisi
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2014, 09:44:49 »
Yokmu bu konuda bi onerisi olan
 ???

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2014, 10:09:19 »
Forumda o kadar çok konuşuldu ki biraz arama yapsanız hemen bulacaksınız.Benim önerim Sefa ustanın tarifi

''Valla yaklaşık tarif vereyim. bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2014, 12:08:04 »
Forumda o kadar çok konuşuldu ki biraz arama yapsanız hemen bulacaksınız.Benim önerim Sefa ustanın tarifi

''Valla yaklaşık tarif vereyim. bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''

+ 1
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #4 : 05 Ekim 2014, 16:10:28 »
Cok tesekkur ederim abiler zeytinyağ yerine başka bişe olmamı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 05 Ekim 2014, 16:44:55 »
Ben zeytin yağı yerine ballistol kullanmayı düşünüyorum.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 05 Ekim 2014, 16:53:15 »
Reçineleşmeyen başka bir yağda olabilir.Denemediğim için net konuşmuyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #7 : 05 Ekim 2014, 16:59:47 »
Balistol ?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2014, 18:31:15 »
 Her ikisinide denemiş biri olarak siyonakrilat kaplamayı daha çok sevdim ben. Eğer fazladan zımpara işinden kaçmasanız işinizi görür bence ve iyi çalışırsanız güzelde sonuç verir. ucuz bulunabilen malzeme olmasıda cabası tavsiye ederim. Artıları eksileri konusunu ustalar daha iyi bilir ama başlangıç için gayet yeterli bence.
bkz.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #10 : 05 Ekim 2014, 19:17:32 »
Az kalsın evi yakıyodum  :'( :'( :'( terebentin balmumu yagda eridiktten sora katılacaktı demi  :'( ben hepsini birbirine kattım alev aldı cok korktum ama Allah'tan balkona dokmeden cıkardım ve atesi bezle bogdum bence bu evde yapılmaması gereken bişey yada cok aşırı dikkat gerektiriyo sonra cinlendim hepsini doktum  :'( odum patladı be ??? :'( ??? :'(

« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2014, 19:24:01 »
Az kalsın evi yakıyodum  :'( :'( :'( terebentin balmumu yagda eridiktten sora katılacaktı demi  :'( ben hepsini birbirine kattım alev aldı cok korktum ama Allah'tan balkona dokmeden cıkardım ve atesi bezle bogdum bence bu evde yapılmaması gereken bişey yada cok aşırı dikkat gerektiriyo sonra cinlendim hepsini doktum  :'( odum patladı be ??? :'( ??? :'(
Nasıl yapıldığı açıkça yazıyor, tam okumadan herşeyi ateşin üzerine koyarsanız bu sonuç gayet normal. Balmumu da yağda eritilmiyor zaten o kısmı da yanlış anlaşılmış ...

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #12 : 05 Ekim 2014, 19:55:42 »

balmumunu benmari usulü eritip malzemeleri erimiş balmumu içine ekleyip karıştırmaniz gerekiyordu sanırım .
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #13 : 05 Ekim 2014, 22:37:13 »
Cok tesekkur ederim abiler zeytinyağ yerine başka bişe olmamı

Bezir yağıda olabilir  :)

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #14 : 05 Ekim 2014, 23:27:04 »
Nasıl yapıldığı açıkça yazıyor, tam okumadan herşeyi ateşin üzerine koyarsanız bu sonuç gayet normal. Balmumu da yağda eritilmiyor zaten o kısmı da yanlış anlaşılmış ...

Çok üzüldüm ama katılmamakta elde değil aceleciliğinizin kurbanı olmuşsunuz geçmiş olsun.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #15 : 06 Ekim 2014, 00:19:49 »
Ben mobilya verniği sürüp sonra fazlalığını bezle siliyorum gayette memnunum.Suyada gayet dayanıklı.Verniğin altına pinotex sürünce desenler pek belli olmuyor direkt vernik sürünce sonuç daha güzel.Mobilya verniğı olacak ama yat verniğı değil.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #16 : 06 Ekim 2014, 11:55:48 »
Salim ballistolün içerisinde katkı maddeleri var. Onlar kaybolabilir. Keten tohumu yağı(bezir) deneyeceğim.
Okinawian

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #17 : 06 Ekim 2014, 14:33:36 »
Bezir yağını ben çok denedim.Ama yağlı bir yüzey bırakıyor.ve suya dayanımı iyi değil.Aslında baya bi deneme yaptım stabilize dahil.Stabilize için bile en uygun malzemeyi bulmanız lazım reçine gibi yoksa oda fos.O kadar deneme sonunda en iyi sonucu mobilya verniğinde buldum bence deneyin.Ama uyguladıktan hemen sonra fazlalığı silin.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #18 : 06 Ekim 2014, 14:47:39 »
Eğer sabrınız varsa Super Glue (Japon yapıştırıcısı) ve zımpara ile çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Sanıyorum Emre Kipmen ustamız uyguluyordu.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #19 : 06 Ekim 2014, 15:39:23 »
Eğer sabrınız varsa Super Glue (Japon yapıştırıcısı) ve zımpara ile çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Sanıyorum Emre Kipmen ustamız uyguluyordu.

O iş ustalık ve sabır isteyen ayrı bir olay zira ben iki deneme yaptım ve hwr bir denemem 3 gün sürdü ama beceremedim.