Bıçak Sanatı - Forum

Kasap için sipariş Boğaz bıçağı Civa Çeliği

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Kasap için sipariş Boğaz bıçağı Civa Çeliği
« Yanıtla #20 : 08 Ekim 2014, 18:50:20 »
Bıçaktan feedback varmı çok merak ediyoruz..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #21 : 08 Ekim 2014, 21:44:12 »
kaya abi, bayramin birinci günü akşam arkadaşı aradım. Daha yeni oturdum dedi. 12 tane boğa ayarında büyükbaş kesmiş. Benim yaptığım bıçağı son ikisinde denemiş. Performansı tatmin edici dedi. Onun çok sert bir bıçak beklentisi vardı. Sırf bu bıçak için ayakkabıcıların pelteka bilemekl için kullandıkları elmas(tabi adı boyle) masatlardan almış.   Bende civa çeliğinin çok iyi bir seçenek olacağını düşünmüştüm. Fakat ocakta ısıl işlem gerçekten zor bir iş. Çok sabır gerektiriyor hiç aceleye gelmiyor. Normalizasyon çevirimlerinde  bıçağı homojen ısıtmak tam bir mesele. (benim ocak tek bir yerden üflüyor tam bir demirci ocağı ama bıçağın tümünü ısıtmıyor . onun için ayri bir düzenek yapmam gerekiyor. Sonrasında meneviş için fırına vaktim yoktu onun için ocakta hızlı bir menevişleme yapayım derken belki biraz ısısını fazla kaçırdım. O yüzden kasap arkadaşın masata gelmeyen bıçak beklentisi biraz boş çıktı. Masatlarken çapak oluştuğunu söyledi. Neyse beraber üzerinde biraz daha çalışacağız. TAbi bu arada benim daha once yaptığım civa çeliklerinden bıçaklar bizim elimizde mukemmel iş gördü. Bunlarla arkadaşımın çifliginde 24 kadar küçükbaş hallettik.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #22 : 08 Ekim 2014, 22:06:26 »
Geri bildirim için teşekkürler... Bilmediğim şeyleri öğrendim.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #23 : 09 Ekim 2014, 01:26:38 »
Gökhan ufak bir takım tiyolar hatırlatmak istiyorum bıçağı illa ocağın üzerinde meneviş yapayım dediğin takdirde bir teneke tava,çanak yada kutu içine koyacağın kumu ısının homojen dağılımı için kullanabilirsin ısı ölçerlede kum içerisinden sağlıklı ölçümler yapabilmek mümkün  aynı işlemi  için fritöz de kullanıldığını görmüşlüğüm olmuştur eski bir fritoz ve kum harika sonuçlar alabilirsin  ;)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #24 : 09 Ekim 2014, 11:28:29 »
abi çok teşekkürler, kum heralde ince inşaat kumudur. Yoksa toprak galiba ısıyı çok iletmiyor gibi. Ayrıca spesifik bir kum çeşidi varsa bilmekde isterim

Kaya

• 2867
« Yanıtla #25 : 09 Ekim 2014, 11:34:27 »
Quartz kumlarda olabilir iletken olan diğer başka bir kumda yanlış dikkat edilecek nokta bu kumla su verme derecesi değil ,sadece meneviş sıcaklığına çıkarmak  için hatırlatmak faydalı  ;)
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2014, 11:44:44 Gönderen: Kaya »