kaya abi, bayramin birinci günü akşam arkadaşı aradım. Daha yeni oturdum dedi. 12 tane boğa ayarında büyükbaş kesmiş. Benim yaptığım bıçağı son ikisinde denemiş. Performansı tatmin edici dedi. Onun çok sert bir bıçak beklentisi vardı. Sırf bu bıçak için ayakkabıcıların pelteka bilemekl için kullandıkları elmas(tabi adı boyle) masatlardan almış. Bende civa çeliğinin çok iyi bir seçenek olacağını düşünmüştüm. Fakat ocakta ısıl işlem gerçekten zor bir iş. Çok sabır gerektiriyor hiç aceleye gelmiyor. Normalizasyon çevirimlerinde bıçağı homojen ısıtmak tam bir mesele. (benim ocak tek bir yerden üflüyor tam bir demirci ocağı ama bıçağın tümünü ısıtmıyor . onun için ayri bir düzenek yapmam gerekiyor. Sonrasında meneviş için fırına vaktim yoktu onun için ocakta hızlı bir menevişleme yapayım derken belki biraz ısısını fazla kaçırdım. O yüzden kasap arkadaşın masata gelmeyen bıçak beklentisi biraz boş çıktı. Masatlarken çapak oluştuğunu söyledi. Neyse beraber üzerinde biraz daha çalışacağız. TAbi bu arada benim daha once yaptığım civa çeliklerinden bıçaklar bizim elimizde mukemmel iş gördü. Bunlarla arkadaşımın çifliginde 24 kadar küçükbaş hallettik.