Bıçak Sanatı - Forum

serdar kılıç'ın bıçağı

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: serdar kılıç'ın bıçağı
« Yanıtla #20 : 16 Ekim 2014, 13:29:16 »
...benzeri aletlerin YAPIMI yasaktır....

kama, hançer, sustalı tamamda nelerin yapımı yasaldır tam anlayabilsem bir ? Çakının formuna mı bakacağız ne kadar yasal diye, enine boyuna mı ? Polis / savcı ile tartışmaya gider işin ucu, bu saldırı/savunma amaçlı değil, elma soyuyorum, kampta ağaç yontuyorum vs. Kanunları yoruma açık yazmamak lazım, test talimatı gibi kahveden okuma-yazma bilen bir amele getirip eline tutuştursan doğru yapacak şekilde olmalı.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
  • Meslek: Aşçı
  • Yer: İstanbul-Adana-Miami
« Yanıtla #21 : 16 Ekim 2014, 13:31:21 »
Bunu polise anlatamazsın ki. Beni kadıkoy meydanda iş bankasının onunde cevırdıler. dx.com dan aldıgım kucuk bı cakı vardı kimlik kontrolu falan yaptılar bısey cıkmadı "ustunu arıycaz" dedıler "arayın" dedım cantayı actı fotograf makınası cıktı kurcaladı ıyıce, ceplerden bırınden cakı cıktı "bunu tasımak yasak bununla adam öldürürsün" dedı "yani?" dedim " el koymamız lazım" dedıler "sızden nasıl gerı alabılırım" dedım "karakola gelmen lazım siciline işlenecek falan" dedi diğer memur. "o çakıyı 10 liraya aldım sizin olsun" dedim yürüdüm devam ettim :D

bir noktada uğraşmaya değmez oluyor

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 16 Ekim 2014, 13:54:08 »
a.yüce +1

----

sokakta sizi araması acaba ne kadar yasal?

Aramızda avukat olan yada Ceza Muhakemesi Kanunu'ndan anlayan var mıydı?
5271 Sayılı kanun madde 116'dan itibaren birisi yardımcı olabilir mi?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
  • Meslek: Aşçı
  • Yer: İstanbul-Adana-Miami
« Yanıtla #23 : 16 Ekim 2014, 21:07:07 »
selamlar tekrar. kardeşim yeni mezun avukat sordum az önce.  kimlik kontrolü rutinmiş ama bıçağa el koyma ya da üst arama için amir ya da hakim izni falan gerekiyormuş. ya da kuvvetli süphe. bende hiç biri yoktu ama neyse öğrenmiş oldum