Bıçak Sanatı - Forum

SCHEPPACH TIGER2000S

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
SCHEPPACH TIGER2000S
« : 02 Aralık 2010, 23:05:35 »
Geçen gün epeydir almayı planladığım SCHEPPACH TIGER2000S aldım yapı marketten

Bİr heves getirdim kurdum hemen suyunu ekledim. ilk elime geçen bıçağı bileylemek için aparata taktım bastım düğmeye,

Ancak süper kötü bir bileyleme sesi. Çok kalın taş. neyse dedim sorun değil taşı inceltme aparatını çıkardım ve taşın üzerinde  (videolardan gördüğüne istinaden) inceltme hareketini yaptım.

Yeniden billey işlemine geçtim. evet bir nebze incelmiş ancak yine düşük devir bir makine için fazla kalın kalmıştı. bir kaç denemeden sonra dha fazla incelmeyeceğini anladım ama çok geçti bıçağın ucunuda yemiştim malesef.

*Makine güzel olmasına rağmen bir türlü inceltemedim taşı. Daha ince ve sert bir taşla daha iyi olabilirdi, gerçekten taş kalitesi beklediğimden kötüydü.
*Bir kaç bileyleme denemesi bir kac  inceltme denemesi ile 5 mm kadar yemişim taşı. Çok kısa sürede yeni taş isteyecek gibi göründü.
*Taşın sanırım ekseni kaydı. Başka bir taş düzeltme aparatı gerekiyor düzeltmek için o da içinde yok.
* Deri ve macuna elimi sürmedim.

Sonuç bugün topladım ve geri götürdüm.

Kaldık yine yadigar el taşlarıma   :)
Alacak arkadaşlara bilgi neticesinde payaşmak istedim.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2010, 20:41:09 Gönderen: Atom Karinca »

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: SCHEPPACH TIGER2000S
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2010, 23:56:12 »
Teşekkürler paylaşım için, bir ara çok düşünmüştüm acaba alsam mı diye. Anlattıklarınızdan sonra almamam isabet olmuş.

nebil özköksal

• 79
  • Meslek: emekli
  • Yer: izmir
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2010, 00:39:34 »
Bende bir heves aldım ama bi türlü kullanamadım ortalığı göle çeviriyor taşıda gerçekten on para etmez bende pişmanımama geri veremedim...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2010, 11:30:37 »
Arkadaşlar keşke almadan önce burada paylaşsaydınız, bu aletler sırf para tuzağı sakın kanmayın, onun yerine taşlama motoru alıp gereken aşındırıcları kendinizin temin edip takması daha mantıklı.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2010, 11:56:15 »
ALET İŞLER EL ÖĞÜNÜR.

Ya alet işlemezse ELLER neyler???

geçmiş olsun
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''