Elinize sağlık çok hoş duruyor. Fakat balçakta pimden bahsetmenize rağmen ben pim izi görmedim telefondan baktığımdan mı acaba
Böyle kullanışlı bıçak formlarını seviyorum. Hele birde böyle güzel yapıldı mı daha bir başka oluyor. Çelik seçimi ve malzeme kullanımı çok iyi. Belki bu balçakta paslanmaz tercih edilebilinirdi. Ellerine sağlık
Alıntı yapılan: Salim Türk - 28 Eylül 2014, 14:41:40Böyle kullanışlı bıçak formlarını seviyorum. Hele birde böyle güzel yapıldı mı daha bir başka oluyor. Çelik seçimi ve malzeme kullanımı çok iyi. Belki bu balçakta paslanmaz tercih edilebilinirdi. Ellerine sağlık Salim Ustam begeniniz beni mutlu etti teşekkür ederim. Ekipman ve malzeme imkanları ne söylerse onu yapmak durumunda kalıyorum bazen malesef. Hatta balçak icin 4mm lik pim bulamayinca iki eğe arasına 4mm lik bir matkap ucu sıkıştırarak matkaba bağladığim 6mm lik pirinç çubuğu tornalayıp elde ettim. Hoş Izmit sanayide hepsini bulabilirim ama gitmeye zaman olmadı şu ana kadar.Resimden anlaşılacakmı bilmiyorum ama yöntem işe yaradi
Alıntı yapılan: a.yuce - 28 Eylül 2014, 09:15:21Namlu tam tadında olmuş, kaç kumda bitirdiniz? Balçak - namlu arasına lehim yapıldı mı?Sağolun nsmlu 2000 kum zımpara ve metal parlatici ile bitirildi. Malesef lehim yok. Ama balçak geçme olarak tasarlanip 2 adet 4 mm lik pim ve epoksi ile sabitlendi.
Namlu tam tadında olmuş, kaç kumda bitirdiniz? Balçak - namlu arasına lehim yapıldı mı?
Alıntı yapılan: marslan_51 - 28 Eylül 2014, 17:56:32Alıntı yapılan: Salim Türk - 28 Eylül 2014, 14:41:40Böyle kullanışlı bıçak formlarını seviyorum. Hele birde böyle güzel yapıldı mı daha bir başka oluyor. Çelik seçimi ve malzeme kullanımı çok iyi. Belki bu balçakta paslanmaz tercih edilebilinirdi. Ellerine sağlık Salim Ustam begeniniz beni mutlu etti teşekkür ederim. Ekipman ve malzeme imkanları ne söylerse onu yapmak durumunda kalıyorum bazen malesef. Hatta balçak icin 4mm lik pim bulamayinca iki eğe arasına 4mm lik bir matkap ucu sıkıştırarak matkaba bağladığim 6mm lik pirinç çubuğu tornalayıp elde ettim. Hoş Izmit sanayide hepsini bulabilirim ama gitmeye zaman olmadı şu ana kadar.Resimden anlaşılacakmı bilmiyorum ama yöntem işe yaradiBu yöntem de çok güzel miş tam biz tembellere göre zaten alınan pimler verilen ölçülerden her zaman büyük çıkıyor bu zımpara ve eğe ile torna şart oldu ama ölçüyü dahada küçültmek
Alıntı yapılan: marslan_51 - 28 Eylül 2014, 09:19:25Alıntı yapılan: a.yuce - 28 Eylül 2014, 09:15:21Namlu tam tadında olmuş, kaç kumda bitirdiniz? Balçak - namlu arasına lehim yapıldı mı?Sağolun nsmlu 2000 kum zımpara ve metal parlatici ile bitirildi. Malesef lehim yok. Ama balçak geçme olarak tasarlanip 2 adet 4 mm lik pim ve epoksi ile sabitlendi.Merhaba2000 kuma kadar indim demiştiniz bunu ısıl işlemden öncemi yapıyorsunuz sonramı..?
Ellerinize emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma tebrikler