Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
bant zımpara
« : 27 Eylül 2014, 23:02:51 »
çok işlevsel ve cok güzel bir bant zımpara  :2up bıçak yapmayı bilmesemde Allah hepimize nasip etsin böyle bir şey :))

http://www.youtube.com/watch?v=cEZhs7gwpNQ
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
Ynt: bant zımpara
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2014, 23:44:11 »
Forumda ki ustalarımız taner bey ve haznedar beyin yaptığı makinerden hiç bir üstünlüğü olmıyan bir makine yan yatması deseniz haznedar bey yan yatan makineyi yaptı sürücü kontrolü her iki ustamızda var taner bey bu işte master yaptı kullanılan aparatlar ve başlıklar her iki ustamızın makinelerinde mevcut sadece mıknatıs tutucusunu görmedim oda yapma değil hazır satılan bir şey. Ülkemizde bu makinelerden kat kat üstünü üretilmektedir.  Tek eksik reklam siz yerli modelleri görmeden öyle hepsini beğenmeyin yinede paylaşımınız için teşekkürler.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2014, 00:48:47 »
HOCAM FORUMDAKİ PAYLAŞIMLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM...TEKERLERİN ÇAPI,MOTORUN KONUMU,KULLANILAN MALZEME GİBİ HER MAKİNADA UFAK DEĞİŞİKLİKLER VAR.BUNLARDA BİZE DEĞİŞİK FİKİRLER VERİYOR.AMAC YABANCININ YAPTIGININ ÜSTÜN OLDUĞUNU VURGULAMAK VEYA FORUMDAKİ ARKADAŞLARI KARALAMAK DEĞİL. HOŞUMA GİDEN BİR MAKİNAYI PAYLAŞAYIM İSTEDİM TEK SUÇUM BU  :D ALLAHA EMANET OLUN
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2014, 01:05:29 »
Lütfen sizde benim yazdıklarım için üzerinize alınıp alınganlık göstermeyin paylaşımınıza teşekkür ettim benimkiside forum içi ustalarımızı övmek ve reklamını yapmak , yabancı zaten kendi reklamını yapıyor bu tip konularda biraz milliyetçi olalım diye yazdım. Zira yurtdışında hiç bir forumda bizim ustalarımızın eserlerinin anlatılıp gösterildiğine inanmıyorum. Hepsini görelim alınacakları alalım kendimizi geliştirelim ona itirazım yok, makineleri eleştirildiğinde de paylaşan kişi kendi eleştiriliyor anlayıp hemen savunmaya geçmesin. Ben sizi ve emeğinizi değil dikkat ederseniz videodaki makineyi eleştirdim. Bir alman yada bir fransız yada bir japonun yaptığı milliyetçiliğin 100 de 1 kadar milliyetçi olabilseydik buralarda olmazdık. Bırakın biraz kendimizi ve işimizi övelim  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2014, 11:13:58 »
Sorun biz kendi işimizde kullanmak için kullanacağımız makine konusunda çok az yerli üretim örneğe sahibiz,

Örnek makinede ki invertör bile Türkiye'ye(1000 tl civarı) özel ithalatla geliyor.

Forumda Pro sınıf makine yapıp Avrupa'lı örneklerini kıskandıracak kalitede işler yapan ustalarımız var o kesin zeten..

Ama bu sınıf Pro üretim makinelere ulaşmak maddi olarak herkez tarafından mümkün olmayabilir...

O yüzden bu tip paylaşımlar eli becerikli arkadaşlara ilham verir,kendi makinesini yapması için yol gösterir,

Avrupalı forumlarda çok farklı örnekler var,inceleyin derim..

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2014, 11:44:29 »
Sorun biz kendi işimizde kullanmak için kullanacağımız makine konusunda çok az yerli üretim örneğe sahibiz,

Örnek makinede ki invertör bile Türkiye'ye(1000 tl civarı) özel ithalatla geliyor.

Forumda Pro sınıf makine yapıp Avrupa'lı örneklerini kıskandıracak kalitede işler yapan ustalarımız var o kesin zeten..

Ama bu sınıf Pro üretim makinelere ulaşmak maddi olarak herkez tarafından mümkün olmayabilir...

O yüzden bu tip paylaşımlar eli becerikli arkadaşlara ilham verir,kendi makinesini yapması için yol gösterir,

Avrupalı forumlarda çok farklı örnekler var,inceleyin derim..
+1 katılıyorum ustam zaten Türkiyenin bir yerlere gelememiş olmasının tek sebebi yerli üretimin olmamasıdır bakın bu ülkenin ülkeye ait kaç tane fabrikası var hiç yok hepsi özelleştirildi bizim ülkemizde üretilen şeyi kendi ülkemizde normalde almamız gereken fiyatın 4 katı para verip alıyoruz . en basit örnek sigara bakın bir paket sigaranın maliyeti 1.5 lirayı geçmez fabrikadaki  işçilerin maaşları felan fıstık dahil hadi kar koyalım üzerine 2 lira olsun  evet gavur gelip 3.5 4.5 gibi değişik fiyatlara satıyor bizim devletimiz de bize iyice kitleyip bunu 10 lira vergiyle satıyor artık alıştık her yıl başı zammı bekliyoruz istiyoruz ben bu devlete artık vermiyorum sigara parası tütün alıp sarıyorum paketi 1.5lira gibi bir paraya denk geliyor
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2014, 12:07:13 »
Sigara içmiyorum (yaklaşık 10 sen oldu bıraktım) ve sigara içtirmemek için çevremde ki insanlara ciddi baskı yapıyorum,sigara 10tl değil 100 tl olsun ve kimse içmesin..

Avatarında yaşını 17 görüyorum,ve o seviyede içici olmuşşsun ki kendi sigaranı yapmak daha ekonomik moduna gelmişsin :(

Sana bir Abin olarak tavsiyem, daha önce de çok söyleyen olmuştur ama bende mevzusu geçtiği için üstüme vazife sayıyorum,

Bu mesele ile ilgili söylenecek tek bir şey var bir an önce o illeten kurtul...

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2014, 12:53:16 »
+1 katılıyorum ustam zaten Türkiyenin bir yerlere gelememiş olmasının tek sebebi yerli üretimin olmamasıdır bakın bu ülkenin ülkeye ait kaç tane fabrikası var hiç yok hepsi özelleştirildi bizim ülkemizde üretilen şeyi kendi ülkemizde normalde almamız gereken fiyatın 4 katı para verip alıyoruz . en basit örnek sigara bakın bir paket sigaranın maliyeti 1.5 lirayı geçmez fabrikadaki  işçilerin maaşları felan fıstık dahil hadi kar koyalım üzerine 2 lira olsun  evet gavur gelip 3.5 4.5 gibi değişik fiyatlara satıyor bizim devletimiz de bize iyice kitleyip bunu 10 lira vergiyle satıyor artık alıştık her yıl başı zammı bekliyoruz istiyoruz ben bu devlete artık vermiyorum sigara parası tütün alıp sarıyorum paketi 1.5lira gibi bir paraya denk geliyor

Ekonomiyi özetlemek keşke bu kadar basit olsaydı. O zaman dünyada gelişmemiş veya gelişmekte olan devletler diye bir şey olmazdı!

Bülent ustama katılıyorum böyle paylaşımlar kendi makinesini yapacaklara makine nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmek isteyenlere ilham verecektir. Zaten yurtdışından prosedür olarak böyle bir makine getirmek mümkün olsa da bizler gibi amatörler için imkansız. Yine yerli makine almak durumundayız.
Okinawian

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2014, 13:16:34 »
Sigara içmiyorum (yaklaşık 10 sen oldu bıraktım) ve sigara içtirmemek için çevremde ki insanlara ciddi baskı yapıyorum,sigara 10tl değil 100 tl olsun ve kimse içmesin..

Avatarında yaşını 17 görüyorum,ve o seviyede içici olmuşşsun ki kendi sigaranı yapmak daha ekonomik moduna gelmişsin :(

Sana bir Abin olarak tavsiyem, daha önce de çok söyleyen olmuştur ama bende mevzusu geçtiği için üstüme vazife sayıyorum,

Bu mesele ile ilgili söylenecek tek bir şey var bir an önce o illeten kurtul...
ustam iyi ki bırakmışsınız bende bırakacağım ama bırakmak için pipo almayı düşünüyorum sonuçta pipo sigaradan daha sağlıklı yani daha az zararlı sonra onu da bırakır temiz hayata başlarım inşallah, bide sigara 100 deil 1000 lira da olsa insanlar onu alacak bu sefer merdiven altı işleri başlayacak kaçak sigara kullanımı kat kat artacak yani bunu insanlar bırakmaz isterseniz dünyanın en pahalı sigarasını satın yine bırakılmaz marka değişir tütün değişir ama bırakılmaz ustam...
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 13:18:27 Gönderen: devrim »
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 28 Eylül 2014, 14:38:12 »
Rulmanlar pratik bir çözüm olmuş :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2014, 22:38:42 »
kendi makınanızı kendınız yapın  ;)  e3lınız takım tutuyorsa yaparsınız yapamam demeyın sadece başlayın , gerısı gelır.  vaktı zamanında kendıme yurt dışından şirketımız vasıtasıyla bır makıne getırtecektım ıvırı zıvırı 10000 tl,yi geçince vaz geçtim ve makıneyı yaptım..  vıdeodakı makınayı emın olun çok rahat yaparsınız.    sadece bır ıkı püf noktası var  onları yaptınızmı tamamdır.  ayrıca makınaların son hızda da çalışmaları gerekmıyor.
siz bakmayın benım 95/100  hrz,de çalıştırdığıma    seramık bant kullanmayacak ve sulu malzeme taşlamayacaksanız hiç gerek yok. ben sulu malzemeylede çalıştığım için yüksek hızda kullanıyorum üç buçuk ata ata   ;D 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)