Bıçak Sanatı - Forum

MİCARTA DENEMEM :)

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
Ynt: MİCARTA DENEMEM :)
« Yanıtla #60 : 27 Ekim 2014, 18:27:46 »
damasscus  abi  bende ankaradayım sıkıntım abi çelik ostimde çok yeri gezdim telle aradım çelik bulamadım sende ankarada oldugun için okudum bilgilerini abi sen çelik tedarikini nerden yapıyorsun yani hangi firmadan alıyorsun bana tafsiye edecegin biryer varmı veya sende ankarada oldugun için çelik alımı yaparken ortak olarakta ala biliriz eğer abi kabul edersen abi ısıl işlemi kendinmi yapıyorsun artı başka birinemi yaptırıyorsun ısıl işlemi kendin yapmıyorsan tafsiye edecegin biryer varmı bana bu konularda yardımcı olursan sevinirim bilgilerinle   abi istersen teldede görüşe biliriz telim abi 0535 630 86 69 bu konularda bana yardımcı olursan çok çok sevinecegim abi

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #61 : 27 Ekim 2014, 22:13:00 »
Denemelerinizi ilgiyle takip ediyom. Yanlız bu son çalışmanız olan kağıt denemesindi hangi yapıştırıcıyı kullundınız. deniz tutkalımı? Şayet deniz tutkalı ise kurudukça kabarıyor sabitlemesi zorlasıyor bu sorunu nasıl çözüyorsunuz.  Katlar arası yapıştırmada bekliyormusunuz? bekliyorsak ne kadar? Biraz ayrıntı alabilirmiyim.
Sağolun Serkan bey.evt deniz tutkalı kullandım.nedeni ise elimde şırınga tipli epoksinin bu micarta işlemine yetmeyecek olmasıydı.diğeri bol olunca bununla yaptım.haklısınız deniz tutkalı biraz bekleyince yoğun sarı bir şekil alıyor ve presleyince hafif kayma oluştu aslında.katlar arası yapıştırmada fazla oyalanmadım.sonucu kabze işlemine geçince görücez,ben de merak ediyorum.Yalnız epoksiden şaşamamak lazım diyorum.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #62 : 27 Ekim 2014, 22:19:06 »
damasscus  abi  bende ankaradayım sıkıntım abi çelik ostimde çok yeri gezdim telle aradım çelik bulamadım sende ankarada oldugun için okudum bilgilerini abi sen çelik tedarikini nerden yapıyorsun yani hangi firmadan alıyorsun bana tafsiye edecegin biryer varmı veya sende ankarada oldugun için çelik alımı yaparken ortak olarakta ala biliriz eğer abi kabul edersen abi ısıl işlemi kendinmi yapıyorsun artı başka birinemi yaptırıyorsun ısıl işlemi kendin yapmıyorsan tafsiye edecegin biryer varmı bana bu konularda yardımcı olursan sevinirim bilgilerinle   abi istersen teldede görüşe biliriz telim abi 0535 630 86 69 bu konularda bana yardımcı olursan çok çok sevinecegim abi
Murat kardeşim doğrusu Ankarada çelik arayışına girmedim.ilk profilim Salim ustamın hediyesiydi.ben diğer çeliklerimi Mehmet Marangozdan aldım.google a yaz bursada bir firma.diğer birkaç malzemeyi de burada bulabilirsin.Çelik tedariğini forumdan yapabilirsin.mesela ben m390 çelik alımına girdim.İnan tr de çelik türü çok az.yurtdışından getirmesiyse baya bir külfetli.Isıl işlem konusunda Taner ustam yardımcı olacaktır.ben de  kendisine gönderiyorum.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #63 : 29 Ekim 2014, 13:23:58 »
damasscus _____ abi  T5 getitdirmeyi düşünüuorum abi T5 den yapılan bıcak nasıl olur keskinlik kırılganlık abi artı abi sen ve diğer arkadaşlar T5 den bıcak yapmamı önerirmisiniz işlenmesi nasıldır kolayca iğe ile işleye bilirmiyim artı abi ısıl işlem için taner abi demişsin ona nasıl ulaşırım yardımcı olursan çok sevinirim abi hayırlı günler

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #64 : 29 Ekim 2014, 13:27:49 »
abi birde 45 mm eninde sır 3cm uzunluk 4 metre kilosu beş buçuk ero diyor ortalama 45 lira veya 50 lira diyor fiyat nasıl bilgin varısa fiyat nasıl almamı tafsiye edermisin

• 1805
"
« Yanıtla #65 : 29 Ekim 2014, 21:39:11 »
d321"
damasscus _____ abi  T5 getitdirmeyi düşünüuorum abi T5 den yapılan bıcak nasıl olur keskinlik kırılganlık abi artı abi sen ve diğer arkadaşlar T5 den bıcak yapmamı önerirmisiniz işlenmesi nasıldır kolayca iğe ile işleye bilirmiyim artı abi ısıl işlem için taner abi demişsin ona nasıl ulaşırım yardımcı olursan çok sevinirim abi hayırlı günler
Murat kardeşim t5 bana göre çok iyi bir çelik olmamasına rağmen,gerek fiyatı gerekse bıçak yapımındaki nispeten kolay işlenebilirliği ve paslanmaz olması  açısından tercih edilebilir.Taner Salar ustamızı da forumdan bulup  özelden mesaj yazabilirsin.Eğer müsaitse seni kırmaz.

• 1805
« Yanıtla #66 : 29 Ekim 2014, 21:42:23 »
abi birde 45 mm eninde sır 3cm uzunluk 4 metre kilosu beş buçuk ero diyor ortalama 45 lira veya 50 lira diyor fiyat nasıl bilgin varısa fiyat nasıl almamı tafsiye edermisin
bu mesajından pek birşey anlamadım ama sanırım yine t5 i kastediyorsun.fiyatı normal Murat kardeşim.alabilirsin.

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #67 : 30 Ekim 2014, 15:55:03 »
abi sağ olasın abi ben özelden yazmayı bilmiyorum artı abi ısıl işlemi ankara yaptıra bilecegimiz bir yer varmı senin bildigin abi birde ostimde yaptıra bilecegimiz bir yer varmı artı abi haftaya izinliyim tafsiye edecegin ankarada yer varsa ısıl işlem için oraya gidecegim bilgilerinle yardımcı oldugun için allah razı olsun

• 1805
« Yanıtla #68 : 30 Ekim 2014, 18:55:23 »
abi sağ olasın abi ben özelden yazmayı bilmiyorum artı abi ısıl işlemi ankara yaptıra bilecegimiz bir yer varmı senin bildigin abi birde ostimde yaptıra bilecegimiz bir yer varmı artı abi haftaya izinliyim tafsiye edecegin ankarada yer varsa ısıl işlem için oraya gidecegim bilgilerinle yardımcı oldugun için allah razı olsun
Murat Ankara da maalesef biryer bilmiyorum.Önce bir bıçağını yap,hatta birkaç tane yaparsan daha uygun olur.ısıl işlem sonraki iş.Bitirince hallederiz  ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #69 : 30 Ekim 2014, 20:26:58 »

Mogan bıçak'a gidebilirsin. Eğer fırını yaktıysa yardımcı olacaklardır.
Okinawian

• 1805
« Yanıtla #70 : 30 Ekim 2014, 21:37:02 »

Mogan bıçak'a gidebilirsin. Eğer fırını yaktıysa yardımcı olacaklardır.
+10   Ankarada olanlar için süper bir bilgi bu.teşekkürler üstadım  ;)

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #71 : 31 Ekim 2014, 18:55:09 »
damasscus abi T5 çelikten yapmaya başladıgım bıcak bitti sayılır  sap kısmı çok az pürüzlü gibime geldi ama ustalarımız daha iyi bilir birde ağız açma konusunda takıldım çelik konik oldugu için nasıl bir ağız acarım onu düşünüyorum artı ısıl işlemci ustamız daha iyi anlar ustam nasıl bir ağız açmamı tafsiye ederse ona göre ağız acacagım 2 bıcak için biraz bekledikten sonra başlayacagım  senin dedigin gibi yapalım abi 3 e tamamlayınca yollayalım bıcak sayısını ısıl işlem icin 3  e   tamamlayıncı sana yazarım hayırlı geceler sana ve herkese

• 1805
« Yanıtla #72 : 31 Ekim 2014, 22:26:28 »
Murat kardeşim ayrı bir konu açıp fotoğraf koyarsan herkes fikrini belirtip yardımcı olmaya çalışır.Mesela av bıçağı yapıyorsan başka,mutfak bıçağı yapıyorsan başka ağız açacaksın,ki bu çelikten av bıçağı olur mu biraz şüpheliyim.çünkü ince kalabilir.