Bıçak Sanatı - Forum

MİCARTA DENEMEM :)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
Ynt: MİCARTA DENEMEM :)
« Yanıtla #40 : 28 Eylül 2014, 22:46:41 »
abi bu ahşap felan yapıştırmak için hızlı yapıştırıcı diye bişey vardı ben marangozda çalışırken mdf plakalara felan hep kullanıyorduk ondan japon yapıştırıcı gibi bir şey yanında birde spreyi var yapıştırıcıyı sıktıktan sonra üstüne spreyi sıkınca anında kuruyordu o yapıştırıc kullanılır mı bu işlerde  ::)

Bak onu denedim ben olmuyor hızlandırıcı spreyi sıkınca saydamlık bozuluyor renk sararıyor ve istediğin gibi yapışmıyor.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #41 : 28 Eylül 2014, 22:47:15 »
abi bu ahşap felan yapıştırmak için hızlı yapıştırıcı diye bişey vardı ben marangozda çalışırken mdf plakalara felan hep kullanıyorduk ondan japon yapıştırıcı gibi bir şey yanında birde spreyi var yapıştırıcıyı sıktıktan sonra üstüne spreyi sıkınca anında kuruyordu o yapıştırıc kullanılır mı bu işlerde  ::)
Onlar olmaz diyorlar onlar japonla aynı şey kırılgan, bence sap için uzun zamanı göz önüne aldığımızda çok uygun değil.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #42 : 28 Eylül 2014, 22:48:38 »
Mikartayı zımparalarken bile buram buram geliyor koku bende kumaşta yapıyor bunu diye kendimi teselli ediyorum  :))
abi ben her türlü yapıştırıcı kokusuna alışkınım bahsettiğim mobilyacı marangoz karışımı dükkanda çalışırken bally hızlı yapıştırıcı tiner her türlü kafa yapıcı malzemeyle çalıştık ;) en son bir arkadaşım bali çekiyor diğeri tiner kokluyordu  :)) aman Allah muhafaza şaka yapıyorum allah kimseye göstermesin öyle pis şeyleri
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #43 : 28 Eylül 2014, 22:52:36 »

Bak onu denedim ben olmuyor hızlandırıcı spreyi sıkınca saydamlık bozuluyor renk sararıyor ve istediğin gibi yapışmıyor.
bunun olacağını tahmin etmiştim abi peki o spreyi sıkmadan hiç denediniz mi gerçi yine olmaz diye düşünüyorum ama insan düşünüyor işte  :-[
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
« Yanıtla #44 : 28 Eylül 2014, 23:04:22 »

bunun olacağını tahmin etmiştim abi peki o spreyi sıkmadan hiç denediniz mi gerçi yine olmaz diye düşünüyorum ama insan düşünüyor işte  :-[

Onuda denedim renk ve saydamlık bozulmuyor biraz daha geç yapışıyor ama yapıştırma kalitesi metal+ ağaç için uygun değil.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #45 : 28 Eylül 2014, 23:07:47 »
anladım abi yani o yapıştırıcı bu işe yaramaz  ;D

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #46 : 18 Ekim 2014, 01:33:28 »
Arkadaşlar Bugün 3. bıçağımın da kaba işlerini tamamladıktan sonra hızımı alamayıp  :) kabzesi için micarta denemesi yapmaya karar verdim.bu defaki kağıt micarta olucak.önceden almış olduğum renkli fon kartonlarından 4 boy alıp 8 eşit parçaya böldüm.kumpasla ölçtüm 6mm civarı geldi.2 boy daha keserek ilave ettim.bu defa 1cm yi geçti. teker teker yapıştırarak plastik spatulayla sıvazladım ve 2 tahta arasında presledim.umarım başarılı olurum.işte fotoları...
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #47 : 18 Ekim 2014, 01:35:09 »
Kurumasını sabırsızlıkla bekliyorum.inşallah iyi bir şey çıkar ortaya.tamamlanınca fotosunu eklicem arkadaşlar.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #48 : 18 Ekim 2014, 11:55:56 »
kağıtta daha iyi netice alırsın gibime geliyor,çünkü kağıdın ana maddesi zaten ağaç okudumğuma göre kağıttan netice alanlar daha çok,gerçi yapıştırıcı önemli burada kolay gelsin merakla bekliyorum.

• 1805
« Yanıtla #49 : 18 Ekim 2014, 21:26:02 »
Bugün preslediğim micartayı çıkartıp demir testeresiyle kestim.yüzey pürüzsüz ve gayet sert olmuş.Galiba başarı elde ettim arkadaşlar.nedersiniz?

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #50 : 18 Ekim 2014, 21:29:44 »
çok iyi abi ellerine sağlık  ;)

• 1805
« Yanıtla #51 : 18 Ekim 2014, 21:44:27 »
Sağolasın Devrim :)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #52 : 18 Ekim 2014, 21:49:04 »
Harika gorunuyor birde parlatma deneseniz uzerinde nasil olur acaba

• 1805
« Yanıtla #53 : 18 Ekim 2014, 22:17:19 »
denerim tabiki Alper bey.siz yeterki nasıl yapacağımı söyleyin.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #54 : 18 Ekim 2014, 22:59:55 »
Perdah atar gibi kalindan inceye zimpara atiyoruz, daha sonra cesitli yontemler var mesela sefa ustanin formulu var ahsap icin kullaniliyor micartada da ise yarar ya da daha kompleks olan parlatma macunlari var yildiz markaydi galiba metal icin mavi ahsap icin kahverengi diger materyaller icin pembe vardi yanilmiyorsam tabiki bi motor ve buff almak gerekiyor.

« Yanıtla #55 : 18 Ekim 2014, 23:58:07 »
Bence olmuş, canını sıkmak gibi olmasın ama bu kartonların sadece yüzeyleri renkli yani iki yüzde boya var ama orta kısımları beyaz, umarım bundan ötürü sorun çıkmaz. A4 büyüklüğünde renkli dosya kağıtları var, bunların tamamı renkli, sanki onlarla deneme yapsan çok daha iyi sonuç alırmışsın gibime geliyor. Yüzeyler parlar bunda sorun yok, eldeki en ince zımparaya kadar zımparalayıp en son istersen hiç macun vs kullanmadan bir parça halıfleks veya halı üzerinde çok hızlıca sürtersen parlayacaktır. Ellerine sağlık çok iyi deneme.

• 1805
« Yanıtla #56 : 19 Ekim 2014, 14:25:26 »
Bence olmuş, canını sıkmak gibi olmasın ama bu kartonların sadece yüzeyleri renkli yani iki yüzde boya var ama orta kısımları beyaz, umarım bundan ötürü sorun çıkmaz. A4 büyüklüğünde renkli dosya kağıtları var, bunların tamamı renkli, sanki onlarla deneme yapsan çok daha iyi sonuç alırmışsın gibime geliyor. Yüzeyler parlar bunda sorun yok, eldeki en ince zımparaya kadar zımparalayıp en son istersen hiç macun vs kullanmadan bir parça halıfleks veya halı üzerinde çok hızlıca sürtersen parlayacaktır. Ellerine sağlık çok iyi deneme.
Sefa ustam değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.micartayı beğenmeniz bana ayrıca gurur verdi.haklısınız fon kartonlarını keserken içlerinin beyaz olduğunu ben de farkettim.ilk fırsatta bahsettiğiniz kartonlardan tedarik edicem.sağlıcakla kalınız.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
« Yanıtla #57 : 26 Ekim 2014, 16:14:36 »
abi sen ankaradamısın ankarada isin bana yardımcı olurmusun bilgilerinle

• 1805
« Yanıtla #58 : 26 Ekim 2014, 21:55:11 »
Şuan Ankaradayım.Murat istediğin hertürlü bilgiyi forumda zaten bulabilirsin.benden ne tür bir bilgi istiyorsun?anlamadım.Elimden geldiğince yardımcı olurum tabi.

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #59 : 27 Ekim 2014, 11:42:39 »
Denemelerinizi ilgiyle takip ediyom. Yanlız bu son çalışmanız olan kağıt denemesindi hangi yapıştırıcıyı kullundınız. deniz tutkalımı? Şayet deniz tutkalı ise kurudukça kabarıyor sabitlemesi zorlasıyor bu sorunu nasıl çözüyorsunuz.  Katlar arası yapıştırmada bekliyormusunuz? bekliyorsak ne kadar? Biraz ayrıntı alabilirmiyim.