Bıçak Sanatı - Forum

Ahşap Tedariği

tarpoon

• 4739
Ynt: Ahşap Tedariği
« Yanıtla #60 : 28 Eylül 2014, 22:58:01 »
yılan ağacı tam bır bela, uyarayım  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #61 : 28 Eylül 2014, 23:04:50 »
Arkadaşlar anladığım kadarıyla o firmada yılan ağacı yok anlatamadım. :)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #62 : 28 Eylül 2014, 23:06:49 »
Yorgan gitti tartışma bitti  ^-^ ne güzel yılan ağacı yoksa diğer güzel desenli ağaçlara odaklanalım biz.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #63 : 28 Eylül 2014, 23:07:28 »
Arkadaşlar anladığım kadarıyla o firmada yılan ağacı yok anlatamadım. :)
Dördüncü resim yılan ağacı değil mi abi yoksa wengede ben mi karıştırıyorum.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=6637.0;attach=25124;image
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 23:20:04 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #64 : 28 Eylül 2014, 23:13:42 »
venge  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #65 : 29 Eylül 2014, 16:51:56 »
1 m2 ceviz 185 TL 16mm kalınlık
Ünye

« Yanıtla #66 : 29 Eylül 2014, 18:15:56 »
1 m2 ceviz 185 TL 16mm kalınlık
Metreküp fiyatı yaklaşık 11400 TL .

mesenkar

• **
  • 72
  • Meslek: elk tesisatcısı
  • Yer: kırsehir
« Yanıtla #67 : 29 Eylül 2014, 18:23:24 »
Evet abilerim o kadar ceşidin içinde bu yılan agacı mevzu cok karısık ve riskli katalogda snake vood gorunmuyo su kırmızıya "yılan agacı demişti bana ordaki agbimiz

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #68 : 29 Eylül 2014, 18:33:11 »
İşte böyle durumlarda bir organize olayı çok çok zor çünkü adamın bize söylediğinahşap çıkmayabilir ve muhtemelen ben anlamam :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #69 : 29 Eylül 2014, 21:19:48 »
Yılan ağacı mevzu durumu karıstırdıgına gore benim almış oldugum malzeme soylenen malzeme ama bu yılan agacı dediği malzeme epeyce agır ve cok hoş desenleri var ayrıyetten tuhaf bi ağaç bence guzel kabza olur isteyen olurmu bilmem ama ben bir miktar wenge getirtmeyi duşunuyorum birde bu yılan agacı dediğ ağactan almak var aklımda ama cok sert ve ağır bir malzeme abiler şimdi ne diyonuz ne yapak

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #70 : 29 Eylül 2014, 21:38:44 »
Yılan ağacı olmadan yola devam edelim
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #71 : 29 Eylül 2014, 21:54:29 »
O dedikleri zaten yılan ağacı değil. Elbette bu durum benim nazarımda eksi puan almalarına neden oldu. "Yılan Ağacı", yılan ağacı değilse mesela "wenge"'nin wenge olduğuna neden inanalım?

Gelecek ağaçların kesinlikle uzmanlara gösterilmesi gerek...

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #72 : 29 Eylül 2014, 22:01:03 »
İlk resimlerin üzerindeki yazıları okuyabilsem 5 ahşaplık bir set seçip fiyat sor diyeceğim ama okunmuyor. Kartela büyük ama arada huş, kayın vs. çok te bıçak uygulamasına gitmeyecek ahşaplar var.

1. Amboyna (amboina )
2. kuşgözü akçaağaç ( Birdseye Maple )
3. Pelesenk ( Palisandr )
4. Abanoz (Ebony Macassar )
5. Gülağacı  (rosewood)
6. Cocobolo

için fiyat sorabilir misin?
Sefa / taner usta yukarıdaki listeden bundan uzak durun dediğiniz var mı?

Yılan ağacı mevzu durumu karıstırdıgına gore benim almış oldugum malzeme soylenen malzeme ama bu yılan agacı dediği malzeme epeyce agır ve cok hoş desenleri var ayrıyetten tuhaf bi ağaç bence guzel kabza olur isteyen olurmu bilmem ama ben bir miktar wenge getirtmeyi duşunuyorum birde bu yılan agacı dediğ ağactan almak var aklımda ama cok sert ve ağır bir malzeme abiler şimdi ne diyonuz ne yapak
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #73 : 29 Eylül 2014, 22:11:02 »
Liste bana uyar. Yesil pelesenk i tercih ederim gerçi, normali yerine.

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #74 : 29 Eylül 2014, 22:17:32 »
Ayın 2 sinde bu listeyi sorarım birde miktar belirlesek misal adam bana dediki metrekup hesabı alabilirmisiniz didi bu metrekup olayı nedir ne kadarlık bir yuz olcumu ediyor bunları bende bileyim cahil cahil gidipte sormayım şimdi ebony macasar listede var amboina var herhal hocam okuyabildiklerinizi ve bizim işimize yarayacak olanları secmişiniz bide sizlerin alacagı olçuler nasıl olacak hasan hocam sizde gelirmisiniz perşembe gunu ?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #75 : 29 Eylül 2014, 22:22:54 »
Her ağaçtan metreküp alım yapmak zor olacaktır.Metreküp bir kenarı 1metre olan küp(zar) demektir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #76 : 29 Eylül 2014, 22:25:09 »
gül ağacı kolay bulunuyor bence eleyın pelesenk yesıl olursa daha ıyı gözukur bence. gercı zamanla renk değiştırıyor ya..      bırde ahşabın dallı budaklı olanlarının secılmesınde fayda var desen açısından.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #77 : 29 Eylül 2014, 22:38:12 »
Bence önce gidip bıçak yapımına uygun hangi ahşaplar var bunların miktar ve fiyatları nedir tespit etsek iyi olur. Elbette perşembe gününe kadar ustalarımız kayda değer olanları küçük bir liste yapsa işimiz kolaylaşır. Mesankar hocam bana telefon numaranı özelden yollarsan perşembe gelebilirsem seni ararım. Gelebilirsem bile anca saat 3 te gelebilirim elbet.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #78 : 29 Eylül 2014, 22:56:35 »
1 metreküp çok. 2cm kalınlığında, 20cm eninde , 1mt boyunca parçalar alsak; testere payı falan 215 tanesi kabaca 1 m3 eder.

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

« Yanıtla #79 : 29 Eylül 2014, 23:50:48 »
Valla söylediğiniz ahşapların hepsi güzel ve nitelikli ahşaplar, hepsi de kullanılabilir. Öte yandan sağda solda atılmış ve kurumuş, yerli bir çok ağacımız var ki gerçekten araştırılırsa şaşırtıcı ağaçlara ulaşılabilir. Bir yandan da ıskalamayıp ve hazıra konmayıp bunlarıda araştırıp kurcalamak lazım derim.