Bıçak Sanatı - Forum

Ahşap Tedariği

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
Ynt: Ahşap Tedariği
« Yanıtla #40 : 27 Eylül 2014, 23:51:05 »
Ben bu egzotik ağaçlara çok yabancıyım versen elime tanımam bilindik ağaçlarla çalışmayı daha çok isterim hem ucuz olurlar hemde içim acımaz kullanırken ama m390 larım için bir istisna yapabilirim ve o adını bile söyliyemediğim ağaçlardan birer tane alırım.  8)
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #41 : 28 Eylül 2014, 00:12:57 »
Madem ağacı test işini hallettik, o zaman hangi tipleri istediğimize karar verelim.

Önerilerim:
1- Yılan Ağacı
2- Amboyna
3- Pink Ivory
4- Yeşil Pelesenk
5- Abanoz.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #42 : 28 Eylül 2014, 00:35:53 »
 Yılan ve abonoz hariç hiçbirini duymadım   :D sırf egzotikde olmasın kök ceviz, zeytin gül gibi bilindik ve güzel desenli ağaçlarda olsun. Küçük bir bilgi yılan ağacı çok sert ve işlemesi büyük bir ustalık isteyen bir ağaçmış öyle pim şişirken falan çok rahat yarılabiliyormuş.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #43 : 28 Eylül 2014, 00:44:57 »
Zeytin ve Ceviz'in kralı bu ülkede yetişiyor, o yüzden yazmadım.

Zor ulaşılan egzotik ağaçlara odaklanalım ki attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değsin dedim...
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 00:53:29 Gönderen: mustafaünal »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #44 : 28 Eylül 2014, 00:47:22 »
quilted maple gibi ağaçlarda bulunur mu çok güzel parlıyor.
Abanoz yerine African Blackwood'ta olabilir abanoza göre daha koyu hatta tam siyah
ve elbette Box-Elder alevli ağaç yanar dönerli  :D
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 00:48:59 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #45 : 28 Eylül 2014, 00:54:23 »
Yanlız ben zeytine cevizede kolay ulaşan biri değilim ama sorun yok bana her yol angara. Egzotikler olsun ideal bir bıçak kabza ölçüsü belirlensin iki yanaktan olan ve gömme yapılan tek parça için sonrada fiyat alınsın ama gene bu yerli modellerinde fiyatı sorulsun. ^-^ bir ara özgür beyde gördüğüm bir ağaç vardı oda olsun akçaağaçmıydı neydi. Hani şu yaptığıbıçaktan çok zemine koyduğu ağaç beğenilmişti.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #46 : 28 Eylül 2014, 09:11:04 »
Liste yazmak koly da, adamların elinde her çeşit varmı ? Bir de fiyatları makul mü ? 

Yasin, Yılan ağacı rendelediğim ve kestiğim için söyleyebilirim, demir gibi bir ağaç hakikaten. Çok güzel bir rengi & dokusu var ve çok ağır. Kilo ile satılıyor kaç $ dı unuttum ama öğrenebilirim. Bir de tozları sağlığa zararlı diye aklımda kalmış. Düzgün bir  maske olmadan işlememeli, çalışırken de yanına koruma önlemi almamış birini yaklaştırmamalı.

Madem ağacı test işini hallettik, o zaman hangi tipleri istediğimize karar verelim.

Önerilerim:
1- Yılan Ağacı
2- Amboyna
3- Pink Ivory
4- Yeşil Pelesenk
5- Abanoz.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #47 : 28 Eylül 2014, 09:40:34 »
Yılan agacı guzel biokadarda telikeli matkapla derlerken bile alakasız biyerden çatlayabilir çokta tavsiye etmem

mesenkar

• **
  • 72
  • Meslek: elk tesisatcısı
  • Yer: kırsehir
« Yanıtla #48 : 28 Eylül 2014, 13:23:18 »
Hocam adamın listede var yanlış anlamayın ama meger oyle percin cakarken falan catlıyo sert bi sekilde misal kayalardan yuvarlansa yahut bi yere carpsa sonucta kendim için soyleyim bıcaklarımın her konuda dayanıklı olmasını isterim yılan agacı bana uymaz tabi kullanım amacı sadece sus esyasınyada hafif hizmet olacak bıcaklarada kullanmak isteyen ustalarım olur onu isteyenede toplu alım sırasında parca attırılır madem oyle bi liste cıkarıp deneme yapalım hem fiyat ogrenmiş olunur

Olçuler benim aldıgım şekil olsa nasıl olur
20mmx200mmx500mm endonezya cevizi için 10lira bu sekilde bi anket yapsam şoyle
Wenge 20mmx200mmx500
Ceviz    "          "           "   
Zeytin 
Yılan agacı
Abanoz
Paduk (afrika paduk olarak var listede)

Bunlar genel kullanımı olan agaclar bildiğim oyle deilmi harice kimi kuka kullanmak ister kimi daha farklı şeyler onlarıda ister firmayla iletişime gecip ordan ister bizimle olmak sureti ile alınabilir o istege kalmıştır ne dersiniz

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #49 : 28 Eylül 2014, 14:57:38 »
Yanlız ben zeytine cevizede kolay ulaşan biri değilim ama sorun yok bana her yol angara. Egzotikler olsun ideal bir bıçak kabza ölçüsü belirlensin iki yanaktan olan ve gömme yapılan tek parça için sonrada fiyat alınsın ama gene bu yerli modellerinde fiyatı sorulsun. ^-^ bir ara özgür beyde gördüğüm bir ağaç vardı oda olsun akçaağaçmıydı neydi. Hani şu yaptığıbıçaktan çok zemine koyduğu ağaç beğenilmişti.

Burl Maple ın çevirisi sanırım urlu akçaağaç gibi birşey olur. Google da burl maple diye arattırın, resimleri Özgür ün mesajındakine benziyor ise o dur.  Parlak yanarlı dönerli değişik bir deseni var.

Britishblades ten Romanyalı, Roman blaha isimli bir ustanın eserlerinden bir derleme. Hangi ahşap bıçak üzerinde nasıl duruyor :

Grenadil

Honduras Rosewood

Ebony macasar

Palisandr Honduras

wild olive

ironwood

cocobolo

Ambonia

thuja

« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 15:34:46 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #50 : 28 Eylül 2014, 15:50:46 »
Pardon "wild olive" in resmi yanlış olmuş. Yabani zeytin bu renk nasıl oluyorsa :

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #51 : 28 Eylül 2014, 15:55:40 »
Bıçak işinde suya dış etkenlere dayanıklı mumkunse de yukardaki örnekteki gibi bol desenli olmalı örnegin kök cevizin çok şık desenleri var ama malesef stabilize etmeden kullanınca ufacık suda şekil degiştirir

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #52 : 28 Eylül 2014, 17:16:57 »
Akçaağaç urlu ya da kuşgözü akçaağaç diye de bilinir ülkemizde. Benzer desen mazı ağacının kökünde de var...Janjanlı akçaağaç ise biraz daha farklı...Ayrıca zamanında fazlaca kafa patlattığım bu konu için şunu söyleyebilirim, hemen hemen bir çok ağacın kök kısmı çok iyi desenlere sahip oluyor. Önemli olan onu bulmak, sonrasında işlenecek hale getirmek. Stabilizasyondan önce kurutmak gerek...gibi. Elinde fazla materyal olan arkadaşlar ağacın durumu ile beraber aktararak satışa sunarsa ihtiyacı olana faydası olur. Bu konu derya deniz...Yılan ağacının ise çok çok pahalı olduğunu biliyorum ve benzer deseni olan ağaç varsa onunla karıştırılabileceği de göz önünde bulundurulmalı...
NOT: Lütfen kesilmiş ağaçları değerlendirelim, bu iş için olmaz olmaz da ağaç kesmeye çalışacak biri umarım aramızda yoktur:)
YUCELMORE

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #53 : 28 Eylül 2014, 17:21:59 »
Bıçak işinde suya dış etkenlere dayanıklı mumkunse de yukardaki örnekteki gibi bol desenli olmalı örnegin kök cevizin çok şık desenleri var ama malesef stabilize etmeden kullanınca ufacık suda şekil degiştirir

Ceviz nasıl stabilize ediliyor üstad? Japonla mı?

Osman Kurt

• 6285
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 17:26:07 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #55 : 28 Eylül 2014, 17:32:52 »

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #56 : 28 Eylül 2014, 21:31:00 »
O resimlerde yılan ağacı yokki. :(

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #57 : 28 Eylül 2014, 21:41:19 »
Biz koyalım

Değişik kesim yönlerindeki desen için
http://www.hobbithouseinc.com/personal/woodpics/snakewood.htm
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 21:45:34 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #58 : 28 Eylül 2014, 22:39:30 »
Bu kesimi ben daha çok sevdim :)

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #59 : 28 Eylül 2014, 22:41:13 »
Bu vakumlama ve vernik veya tutkalı içine emdirme olayı emprime ağaç ile aynı olaymı.