Bıçak Sanatı - Forum

Ahşap Tedariği

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Ynt: 4110 çelik ısıl işlem?
« Yanıtla #20 : 27 Eylül 2014, 17:34:19 »
Adres ve tel bilgilerinide ben vereyim.
http://www.sagirogluorman.com/sayfa.php?sayfa=iletisim
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mesenkar

• **
  • 72
  • Meslek: elk tesisatcısı
  • Yer: kırsehir
« Yanıtla #21 : 27 Eylül 2014, 17:42:06 »
Heh Osman ustam zahmet oldu valla eski sanayideki buronun numarasını ararsanız daha yardımcı olurlar ben ordaki beyabiden sordum

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #22 : 27 Eylül 2014, 19:29:06 »
Yılan ağacı, harbiden yılan ağacıysa toplu alım yapalım. Veya az bulunan diğer ahşap malzemeyle ilgili de olabilir bu toplu alım...

Bu arada, ahşap ile ilgili yazışmalarımız konu başlığıyla alakasız. Ayrı bir başlık açıp, ilgisiz iletilerin oraya taşınmasını teklif ediyorum...

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 27 Eylül 2014, 20:43:23 »
Mesenkar bey çok teşekkürler allah razı olsun tüm arkadaşların faydasına bir iş yaptınız.  :2up Toplu alım yapılacaksa katılalım yoksa bireysel alım yapacam firma ile konuşup toplu alımdaki indirimi öğrenip ona göre hareket etmeli.
Evet yazılanlar konu başlığı ile çok alakasız oldu Özür dileriz yeni bir başlığa taşınma şansı varsa taşıyalım.
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2014, 20:51:21 Gönderen: yasin »
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #24 : 27 Eylül 2014, 20:43:48 »
Demek kayseride ha  >:D :2up 8) nerede olduğunu öğreneyim de bi ziyaret edeyim bari. Gidersem forum adına da konuşurum arkadaşlar nburdan isteyecektir madur etme derim :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

yasin

• 842
  • yasin er
Ynt: Ahşap Tedariği
« Yanıtla #25 : 27 Eylül 2014, 20:55:56 »
Konuyu toparlayıp yeni başlığa taşıyan moderatör sefa  beye teşekkürler.  :2up

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #26 : 27 Eylül 2014, 21:20:08 »
Demek kayseride ha  >:D :2up 8) nerede olduğunu öğreneyim de bi ziyaret edeyim bari. Gidersem forum adına da konuşurum arkadaşlar nburdan isteyecektir madur etme derim :)

Faidem olduysa ne mutlu bana işe yarar bişe yapmak mutluluk veriyor
He valla cok iyi olur kayseri esnafı bi urunu bikaç kişi sordumu gerekirse yeni tukkan açar açmasa bile işin ciddiyetini anlar olayın ustune daha sağlam duser  :-[ neyse ustalarım elimden geleni yapmaya hazırım toplu alım derken organizasyon nasıl oluyor ?

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #27 : 27 Eylül 2014, 21:48:21 »
Eğer bir organizasyon yapılacaksa ben çelik organizelerinden faydalanıyorum bu hususta da millete faydam olsun isterim. Daha doğrusu elimden geleni yaparım..
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #28 : 27 Eylül 2014, 22:02:20 »
Hasan hocam sendemi kayseridesin ne guzel be sonunda yalnız deilim tanışsakya olmamı hangi okulda gorev yapıyon birbirimizede yardımcı oluruz sanat hakkında ben mimsinde oturuyom

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #29 : 27 Eylül 2014, 22:06:10 »
Hocam ben talastayım sizinde kırşehirde yaşadığınızı sanmıştım. Bir ara muhakkak görüşelim okulada her zaman beklerim:)

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #30 : 27 Eylül 2014, 22:15:37 »
Tamam sayın ustam inşallah olmadı organizasyonu beraber yaparız eski sanayideki malzemeciye beraber gidersek daha iyi olur hem  saygılarımla vaybe  :-[

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #31 : 27 Eylül 2014, 22:17:03 »
Tabiki neden olmasın :)

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #32 : 27 Eylül 2014, 22:24:35 »
Agbiler o zaman bi anket baslatalım misal venge abanoz paduk yılan agacı ceviz oyu toplayana sipariş verelim adam zaten  dediki gittiğmde toplu almasanızda sizin için bikaç parca attırırım misal benim gonlumden venge geciyor tabi sizinde oylarınızla malzeme seçilip temin edilir olmamı

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #33 : 27 Eylül 2014, 22:38:02 »
Her ağaç için minumum sipariş miktarı ve fiyatı alın buna görede kim hangisinden nekadar istiyor listeyi böyle oluşturun. Ben zira en az 5 çeşit ağaçten 3 er 5 er bıçaklık almak isterim öyle tek çeşit ağaca yoğunlaşma yapmayın.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #34 : 27 Eylül 2014, 22:42:03 »
Bence çelik organizasyonlarındaki gibi yapılabilir, Kayseride ikamet eden arkadaşlara biraz yük oluruz ancak.

- Bir gidip ellerindeki ağaç cinsleri ve ebatları neler, nasıl fiyatlandırıyorlar öğrenip paylaşırsınız.
- Bir liste açarız bu konuda, herkez hangi ağaç cinsinden ne kadar istiyor yazar.
- Yol parası, benzin, paketleme masrafı ne tutuyor hesaplanır. Sizlere ağaç artı ambalajlama vs. bedelleri havale edilir.
- Sizler de alıcı ödemeli ahşapları kargolarsınız.

firma tek tek uğraşırım der ise, ücretleri ona göndeririz kargolamayı da onlar yapar.

Selamlar
Ahmet
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #35 : 27 Eylül 2014, 22:47:36 »
Her ağaç için minumum sipariş miktarı ve fiyatı alın buna görede kim hangisinden nekadar istiyor listeyi böyle oluşturun. Ben zira en az 5 çeşit ağaçten 3 er 5 er bıçaklık almak isterim öyle tek çeşit ağaca yoğunlaşma yapmayın.

+1

Aynı fikirdeyim. Çelikte bir, bilemediniz iki tip ile çalışmaktan yanayım. İş ahşaba gelince, elimin altında envai çeşit ahşap olmalı...

Ama hala kuşkuluyum. Önce o ahbapları bilen birilerine göstermemiz gerekiyor.
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2014, 22:50:12 Gönderen: mustafaünal »

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #36 : 27 Eylül 2014, 22:57:37 »
Bir paket belirlense dediğiniz gibi 5 farklı ağaç ve herbirinden 4-5 kabza çıkabilecek miktarta olsa ve isteyenler bu paketten kaç tane istediğini belirtse? Sadece öneri saçmalamışta olabilirim  :)) :)) :))

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #37 : 27 Eylül 2014, 23:21:21 »
Ben yapacağınız organizayonda her türlü varım bireysel başvurup fiyatın değişmesine karışıklığa sebep olmıyacam. Tek elden bu iş yürütülsün tek muhatap ve tek fiyat olsun bireysel alacaklar organizasyon sonrası özel ağaçlarını gene alsınlar. Organizasyondaki sayı çokluğu pazarlık şansımızı artırsın, zira kayseri esnafından pazarlıksız bir şey alınmaz  ^-^ bide bir malın çok soranı ve isteyeni olursa fiyatda doğru orantılı olarak etkilenir düşüncesindeyim madem kayseride arkadaşlarımız var masraflarını karşılamak şartı ile bizim yerimize yerinde görerek ağaçları alsınlar tabi bunlar yine benim görüşüm başka söylenecek fikirlere de açığım.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #38 : 27 Eylül 2014, 23:44:14 »
Bu tip egzotik veya yerli değerli ahşaplardan tesbih ve başpare yapan bir tanıdığım var. Daha yakın birileri çıkmaz ise bana örnek gönderirsiniz, ona danışırım. Varsa elindeki ağaçlar ile karşılaştırırız sorarız bu ağaç hakikaten bu mu diye.

+1

Aynı fikirdeyim. Çelikte bir, bilemediniz iki tip ile çalışmaktan yanayım. İş ahşaba gelince, elimin altında envai çeşit ahşap olmalı...

Ama hala kuşkuluyum. Önce o ahbapları bilen birilerine göstermemiz gerekiyor.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #39 : 27 Eylül 2014, 23:46:26 »
Desenlerine bakıp anlamak için aşağıdaki siteyi kullanabilirsiniz.
http://www.hobbithouseinc.com/personal/woodpics/
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram