Bıçak Sanatı - Forum

Türkiyede kulanılan eğeler

Batman

• 94
  • el sanatları hayranı
  • Yer: Germany
Ynt: Türkiyede kulanılan eğeler
« Yanıtla #20 : 24 Eylül 2014, 22:03:35 »
Münih universitesinde bir arkadaş kaliteli olan eğeleri (Dick, Hase, ve Pferd Marka) analiz edmişti.
Boyu 20cm kadar olanlarda 1.2008 büyük eğelerde 1.2002 kullanılmış.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #21 : 24 Eylül 2014, 23:31:18 »
Yanlış anladığım ve forum üyelerini üzdüğüm için yine özür diliyorum çok üzgünüm hamlığıma ve cahilliğime verin böyle böyle öğrenecem siz ustalarımın rehberliğin de.  :'(
abi şöyle bir şey var sen yanlış anlaşıldın diye neden üzülüyorsun ki kimse sana bir saldırıda bulunmadı O:-) sen açıklamanı yaptın yanlış anlaşıldım diye yanlış anlayan ustamız da sana karşı bir şey söylemedi ben forumda çok daha farklı yanlış anlaşılmalarla karşılaşıyorum bu kadar triplenmiyorum alınganlık iyi bir şey değil ama vurdum duymaz da olmamak lazım ortada çok ince bi çizgi var o yoldan devam etmek lazım he abi bu arada birazcık küstahça konuşmuş gibi hissediyorum bu söylediklerim nasihat değil tavsiyedir sende beni yanlış anlama şimdi  :D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #22 : 26 Eylül 2014, 10:31:26 »
Nicholson eğe kullanan var mı nasıl? Ben hss testeresini aldım çok kaliteli ne kırılıyor ne de köreliyor...

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #23 : 02 Ekim 2014, 17:12:44 »
Arkadaşlar peki üretici firmalara mail atsak onlara sorsak söylemezler mi acaba ?  ::) bu arada w 2 hamon çıkan oluyordu değilmi

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #24 : 02 Ekim 2014, 17:21:17 »
Arkadaşlar peki üretici firmalara mail atsak onlara sorsak söylemezler mi acaba ?  ::) bu arada w 2 hamon çıkan oluyordu değilmi
Evet W2 çok güzel hamonlara izin veren çelik.Firmalarda sır gibi saklayıp söylemiyormuş.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #25 : 02 Ekim 2014, 17:36:56 »
Evet W2 çok güzel hamonlara izin veren çelik.Firmalarda sır gibi saklayıp söylemiyormuş.
tahmin ettimde yinede sorayım dedim,aslında analizde çıkan sonuçlara göre bizde marka olarak testte belli olan eğelerden edinmeye çalışırız o bile tam sonuç vermeye bilir her dönem aynı malzeme ile çalışıp çalışmadıklarını bilemeyiz.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #26 : 02 Ekim 2014, 17:43:43 »
tahmin ettimde yinede sorayım dedim,aslında analizde çıkan sonuçlara göre bizde marka olarak testte belli olan eğelerden edinmeye çalışırız o bile tam sonuç vermeye bilir her dönem aynı malzeme ile çalışıp çalışmadıklarını bilemeyiz.

büyük firmalar genelde stoklu çalışır ve belli kalitenin altına düşmezler yani 1940 da ne kulanıyorsa şimdide aynısını kulanırki müşteri kitlesini kaybetmesin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #27 : 11 Ekim 2014, 00:49:22 »
şu hindistan malı eğelere bir test yapılsa da içimiz rahatlasa. hindistan malı eğem iflas etmeye başladı. yiyor ama eski tadı yok. değiştirmek istiyorum ve 15 lira fiyat çekiyorlar 30 cmlik lama olan için. yaptığı işe göre bence fiyatı uygun ama bir de ne kullandığımızı bileydik, iyiydi.  ;)

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #28 : 11 Ekim 2014, 11:19:29 »

büyük firmalar genelde stoklu çalışır ve belli kalitenin altına düşmezler yani 1940 da ne kulanıyorsa şimdide aynısını kulanırki müşteri kitlesini kaybetmesin
[/quote
o zaman kaliteli olarak belirtilen eğelerden alabiliriz.peki ceta form nasıl acaba bilen varmı?