bu iki arkadaşın usturaya benzer namlusu olanının formu internertten alındı. yıllar önce Özgür kardeşime kestirdiğim CK67 profillerin arasındaydı. ytong ocağında ilk ısıl işlem denemem bu oldu. suda su verdim ve çatlamadı. yüzeyinde asitle karartma denemeden önce dremelin kesici diskiyle rast gele çizikler oluşturup hafifçe zımparaladım. sonuç böyle. kabzasında pim kullanmadım. kabza malzemesi gül. üzerine koruyucu olarak Shaftol sürdüm. fakat bu profil elde tutuş olarak tahminimin de ötesinde konforlu.
diğer kalın olan sanıyorum O2, Özgürün atölyede doğaçlama çıkan bir profil. ısıl işlemini Taner usta yaptı sağolsun. bunun kabzasında biraz fazla pim oldu

kabza malzemesi zeytin. siyah bölgeler ise abanoz tozu. bu uygulamayı da ilk defa denedim. tozla dolduracağım bölgeleri kakma yapacak gibi yaklaşık 1,5 mm kadar oyup önce zeminine japon sürüp sonra tozu üzerine döktüm. tozu hafifçe silkeledikten sonra o bölgeye tekrar japon doldurdum. kuruduktan sonra fazlalıkları zımparalayıp aynı uygulamayı iki kez daha tekrar edince böyle sonuç verdi. kabzayı da daha sonra tamamen japon ile kapladım.
yapım aşamalarında da telefondan fotoğraf çekmiştim ama bitmişlerini koyuyorum şimdi