Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçağımın yapımına başladım (D2 çeliği)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: İlk Bıçağımın yapımına başladım (D2 çeliği)
« Yanıtla #40 : 23 Eylül 2014, 11:50:41 »
Çok iyi. Çok yetenekli olduğunuzu düşünüyorum. Hızlı ilerleyeceksiniz bence. Benden çok çok daha hızlı...  :2up
Tşk. ediyorum yorumunuza Mustafa Bey .Estağfurullah herkesin kendince bir yetenekli tarafı vardır.siz de yapabilirsiniz.Fakat işe başlayınca insanı gerçekten bir heyecan sarıyor.Ben biraz da bu yüzden acele ediyorum.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #41 : 23 Eylül 2014, 23:20:18 »
Bravo valla sizdeki cesarete benim elimin altında ar-ge atolyesi var ben bu kadar hızlı ilerleyemiyorum istesem firezede taşlama hattını 30 dk cıkartır 1 satte ısıl işleme hazır hale getiririm ama her nedense içimden bir his yok illaa eğe ile yapacaksın diyor. Atölyedeki arkadaşlar '' abi ver şunu bize uğraşma bukadar yapalım'' diyor ama ben bu elimdeki çeliği kıyıp firezeye  veremiyorum. Kitlendim kaldım resmen. Nerdeyse artık profili yattığım yastığın altına koyum öyle uyuyacağım benim bir parça gibi oldu bu yaa.
Piskolojim kaydı :)) :-* ::) ??? 8) O0 O0 O:-)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #42 : 23 Eylül 2014, 23:33:51 »
Bravo valla sizdeki cesarete benim elimin altında ar-ge atolyesi var ben bu kadar hızlı ilerleyemiyorum istesem firezede taşlama hattını 30 dk cıkartır 1 satte ısıl işleme hazır hale getiririm ama her nedense içimden bir his yok illaa eğe ile yapacaksın diyor. Atölyedeki arkadaşlar '' abi ver şunu bize uğraşma bukadar yapalım'' diyor ama ben bu elimdeki çeliği kıyıp firezeye  veremiyorum. Kitlendim kaldım resmen. Nerdeyse artık profili yattığım yastığın altına koyum öyle uyuyacağım benim bir parça gibi oldu bu yaa.
abi profili yastığın bir kenarına ufak bi mıknatısı bir kenarına koy öyle uyu bakalım sabaha o bıçak biter mi bitmez mi  ;)
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2014, 23:45:32 Gönderen: devrim »
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #43 : 23 Eylül 2014, 23:42:49 »
Devrim yapma şimdi gerçek sanıp birisi mıknatıslayacak çeliği sonra toz toprak çekip duracak. >:(
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #44 : 23 Eylül 2014, 23:59:04 »
Cesaret edemiycek bir şey yok aslında Ersin bey.En çok profili bozarız o olur. Yapa boza elimiz bir müddet sonra gelişir.Siz de yaparsınız.Ben bu profille uğraşırken birçok hatamı farkettim.2. sinde daha iyi birşeyler yapmaya çalışıcam .İmkanınızın olduğunu söylemişsiniz.Siz de çok şanslısınız.Fakat eğeyle,dahası el emeğiyle yapılan iş kadar değerli hiçbirşey olamaz bence.Buarada dün bitti dediğim profili bugün tekrar elden geçirdim.eğeyi sürekli düz vuramayınca dışbükey bir yüzey oluşuyor.Bunu düzelttim.eğeleme rampası dedikleri alet bence bunu sağlıyor.Son halinin fotosunu da ekliyeyim;
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #45 : 24 Eylül 2014, 00:15:28 »
Bence arkadaşların freze yeteneğini denemek adına,  verin o bıçağın ağzını frezeyle o şekilde açsınlar, eğlenirsiniz  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #46 : 24 Eylül 2014, 00:19:18 »
Zaten her bıçakta yeni bişeyler öğreniliyor. Bu bıçak en azından bir temrin olmuş oldu. Bundaki tecrübeleri birdahaki bıçakta görürüz inşallah. Gayet iyi gittin ama ellerine sağlık. Hakikaten freze ile nasıl açılacak ki? Herhalde ağız açmak için aparat tapmaları gerekiyor. Üstelik her bıçak namlusu için ayrı bir aparat bu işi anca çözer. Bir ara freze ile nasıl açılır diye kafa yormuştum ama uğraşmaya değmez.

• 1805
« Yanıtla #47 : 24 Eylül 2014, 00:56:49 »
Bence arkadaşların freze yeteneğini denemek adına,  verin o bıçağın ağzını frezeyle o şekilde açsınlar, eğlenirsiniz  ;)  Haklısınız Sefa ustam öyle yapalım bari  ::)

• 1805
« Yanıtla #48 : 24 Eylül 2014, 01:07:15 »
Zaten her bıçakta yeni bişeyler öğreniliyor. Bu bıçak en azından bir temrin olmuş oldu. Bundaki tecrübeleri birdahaki bıçakta görürüz inşallah. Gayet iyi gittin ama ellerine sağlık. Hakikaten freze ile nasıl açılacak ki? Herhalde ağız açmak için aparat tapmaları gerekiyor. Üstelik her bıçak namlusu için ayrı bir aparat bu işi anca çözer. Bir ara freze ile nasıl açılır diye kafa yormuştum ama uğraşmaya değmez.
  Teşekkür ederim Salim ustam.haklısın bu benim için iyi bir tecrübe oldu.tabi bunda senin de payın büyük.Freze olayına gelecek olursak gerçekten biraz zor gibi görünüyor.ya profilin altına verilecek açı her neyse ona uygun bir altlık koyulacak,veya frezenin başlığından aynı açı verilecek.ama lamayı oynamayacak şekilde bağlaması sorun olur.Parmak çakıyla taratsak bile özellikle kalın bir profilde çok yük biner gibi geliyor bana.denemek lazım.Tabi ustalarımız daha iyi bilir bunu.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #49 : 24 Eylül 2014, 11:37:56 »
Tüm ustalarima destekleri için teşekkür ederim
Freze de agizi i açmak çok kolay frezenin kafasini yaklaşık 180°  derece ooynatma sansiniz var . geniş tasla ucu takinca ik tarafi almak 30 dk bile sürmez ama dediğim gibi ege ile calismaliyim diye içimde bir dürtü var

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #50 : 24 Eylül 2014, 12:58:43 »
Taşlama açısını almak kolay. Frezenin kafasını oynat tamam. Ama peki bıçağın burnuna doğru geldikçe nasıl bir yol izlenecek? Burada değişken ikinci bir açı daha devreye giriyor. 

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #51 : 24 Eylül 2014, 13:35:11 »
Taşlama açısını almak kolay. Frezenin kafasını oynat tamam. Ama peki bıçağın burnuna doğru geldikçe nasıl bir yol izlenecek? Burada değişken ikinci bir açı daha devreye giriyor.

salim oda kolay çebe koluyor birkaç yüz binlira alınır kopya freze makinası yapılır bir ana bıçak sonra kopyala babam kopyala  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #52 : 24 Eylül 2014, 14:10:29 »

salim oda kolay çebe koluyor birkaç yüz binlira alınır kopya freze makinası yapılır bir ana bıçak sonra kopyala babam kopyala  ;)
bikaç yüzbincik mi  yani yanında 00000 tane sıfır olan ve başında her hangi bir rakam olan o sayılardan bahsediyorsan ustam sıkıntı yok bi böbreğimi bide karaciğerimin yarısını satarım sonra ne gerekiyorsa alırız foruma da faydam olmuş olur  :))
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #53 : 24 Eylül 2014, 15:51:13 »
CNC ile taşlama hattını işleyenleri gördüm. Hatta bir çakıda kademeli olarak parmak fireze ile ağız açıyorlardı. Seri üretim yapılmayacak ise böyle bir serüvene girmeye gerek yok :)

• 1805
« Yanıtla #54 : 24 Eylül 2014, 22:50:29 »
Bugün profile son şeklini verdim.Bıçağın kabze kısmı,kesici bölüme nazaran oldukça ağır kalmıştı.Sütun matkap marifetiyle delikler açarak ağırlığı azalttım.Isıl işlemde zarar görür düşüncesiyle havşalarını da açtım ve balçak sağlam tutunsun diye 1 delik de buna açtım.Zımparası da bitti.Artık ısıl işleme hazır.Buarada balçakları hazırladım.Kabze malzemesi brazilian rosewood.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #55 : 24 Eylül 2014, 23:02:01 »
Vay vay vay :) Güzel olacak. El yatkınlığın burada belli oluyor. İş tecrübeni iyi kullanmışsın. Bundan sonraki bıçak çok güzel olacak orası kesin.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #56 : 24 Eylül 2014, 23:04:17 »
Elinize sağlık çok iyi gidiyorsunuz.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #57 : 24 Eylül 2014, 23:10:00 »
Vay vay vay :) Güzel olacak. El yatkınlığın burada belli oluyor. İş tecrübeni iyi kullanmışsın. Bundan sonraki bıçak çok güzel olacak orası kesin.
Tşk. ederim Salim ustam.1994 torna-tesviye mezunuyum.20 yıldır elime eğe almadım.ama haklısın elim yatkındır.bilhassa bıçak benim vazgeçilmezim olduğundan büyük zevkle yapıyorum bu işi.Bundan sonraki bıçak dedin de,elimde damascus çeliğinden bir japon aşçı bıçağı vardı.Bundan bir tane profil çizdim t5 çeliğe.aileme hediye edicem kısmet olursa  :)

• 1805
« Yanıtla #58 : 24 Eylül 2014, 23:12:12 »
Elinize sağlık çok iyi gidiyorsunuz.  :2up
tşk ederim Osman kardeşim.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #59 : 24 Eylül 2014, 23:14:54 »
Ben demiştim. Çok yeteneklisiniz. Rampasız ağız açmanızdan belliydi.  :2up