Bıçak Sanatı - Forum

Ev yapımı bant zımpara şeridi

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ev yapımı bant zımpara şeridi
« : 20 Eylül 2014, 23:49:47 »
Britishblades.com da birisi bant zımpara şeridi yapımını tariflemiş. Yapıştırıcı olarak PVA kullandığını söylüyor. PVA bildiğimiz ahşap tutkalı değil mi?

http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?14645-Make-a-sanding-belt

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
Ynt: Ev yapımı bant zımpara şeridi
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2014, 23:58:36 »
Bence bu kadar yüksek devirde dönecek bir şeridi yapmaya çalışmak hiç bir bilgi ve tecrübe olmadan tam bir çılğınlık. Zira o parçalanırda insanın suratında patlarsa gerisini siz düşünün böyle bir şey in mesuliyetine kendim için veya başkası için giremem ama bilgiyi alır öğrenirim teşekkürler güzel paylaşım.
Bu kadar basitmiş gibi anlatması ve bir tutkalla yapıştırması kısmı güven vermedi yoksa böyle ise herkez kendi şeridini rahatlıkla yapabilir bilemedim şimdi çokmu önyargılıyım yada çokmu evhamlıyım.
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2014, 00:04:14 Gönderen: yasin »
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2014, 00:14:41 »
İş güvenliği konusunda epey dikkatli biriyim, ama galiba deneyebilirim bir ara. Fiyatından değil düşük adette zımpara bulmak o kadar kolay olmuyor.

Yüze patlama endişesine gelince, herkesin elinde profil kesmek için kullandığı taşlama makinesinin yanında zımparanın açılma riski o kadar cddi sonuçları olabilecek birşey gibi görünmedi gözüme.   zımpara gevşemeye b aşladığı an gerginliğini kaybedeceği için hızı da düşecektir. O kadar hızlı yırtılmaz sanırım.  Arkadaşlarımdan biri farklı yapıştırıcılar denemiş, sonuç alamamıştı ahşap zımparası için. Yüze patlama gibi bir olay olmadı, zımpara açılıp gevşedi. Fabrikasyon olarak ta benzer şekilde yapıyorlar ancak yapıştırıcısı özel diye biliyorum.
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2014, 00:18:46 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2014, 00:24:42 »
Bilmediğim ve kullanmadığım için direk olmaz dedim kusura bakmayın cahilliğime verin makinemde yok ama mantıken o dediğiniz özel yapıştırıcı ile bir bez üzerinde , sıkıştırarak farklı açılı bir kesit ile yapıştırılmalıdır diye düşünüyorum. Zımparanın kendi bezi yetmezde ek yerinde bir kat daha kumaş kullanılmalı oda dengwyi bozar diye komple çepe çevre kumaş içten yapıştırmalı. Ben çok sağlamcı biriyim ve saçmalıyorum sağlam olsun diye o ikinci çiviyi çakanlardanım.  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2014, 12:23:14 »
bır ıkı kere çok yuksek devırde deneme yaptığım makınada 60 kum bant ek yerınden açıldı ve hızını tamamen kaybettı. yani sorun olmuyor  ancak denge makarasının ayarını çalışır vazıyettekı makınada yaparken 40 kum zımpara kasnaklardan cıktı ve başımın sağtarafından uçtu gıttı tabı bu arada bır ıkı sıyrık olustu yanağımda . bence  kopma değilde bantın kasnakta tutunamayıp fırlaması daha rısklı

bırde lınktekı makına ahşap işlemek için . yuksek devırlı değil  bence o zımpara o makınada ış yapar.
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2014, 21:26:07 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2014, 12:35:25 »
Bizim kullandığımız bant zımparada defalarca koptu ve kopar kopmaz kendini bıraktı, Taner Usta'ya katılıyorum bence kopan zımparadan değil komple fırlayan zımparadan korkmak lazım. Forumda paylaşmadım ama aynı şekilde bir deneme de ben yapmıştım, tutkal olarak Bally kullanmıştım. Epeyce bir dayandı ama günün birinde çok ısınınca yapışma yerinden kendini bıraktı.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2014, 16:35:29 »
Babam ahşap zımpara şeritlerini kopan yerlerden kendisi yapıştırıyormuş eskiden.
Birçok yapıştırıcı denemesine rağmen en iyi sonucu plastik tutkal veriyormuş

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #7 : 21 Eylül 2014, 23:26:48 »
bır ıkı kere çok yuksek devırde deneme yaptığım makınada 60 kum bant ek yerınden açıldı ve hızını tamamen kaybettı. yani sorun olmuyor  ancak denge makarasının ayarını çalışır vazıyettekı makınada yaparken 40 kum zımpara kasnaklardan cıktı ve başımın sağtarafından uçtu gıttı tabı bu arada bır ıkı sıyrık olustu yanağımda . bence  kopma değilde bantın kasnakta tutunamayıp fırlaması daha rısklı

bırde lınktekı makına ahşap işlemek için . yuksek devırlı değil  bence o zımpara o makınada ış yapar.

Bende denge makarasını fırlatmayı başarabildim  :D  :D
Makinada ayar yaparken, denge makarasının civatası gevşedi. Makara boşlayıp fırladı. Karşıdaki kapıya bir kaç kez tosladı.  >:(
Halbuki civata somunlara çok dikkat ederim. Hala civatanın gevşemesine anlam veremiyorum.
Bu sebeple tedbiri elden bırakmamak gerekiyor...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Serhatcebi

• *
  • 36
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2014, 00:19:28 »
Selamlar bende kendim yapmayı planladığım ve büyük ihtimal ile hazır şerit bulamayacığımı düşündüğüm için bakınırken böyle vir yapıştırıcı buldum hem esnek hemde süper tutuş diye bir iddiaa sı var ama bilgisi olan üstadlar yorumlarsa bende ve çok kişide fikir edinir diye düşünüyorum sevgiler saygılar
http://www.turkoilmarket.com/Weicon-Flex-310-M-Super-Tutus-290-ml-Yapistirici,PR-4898.html
Serhat ÇEBİOĞLU