Bıçak Sanatı - Forum

60 cm daire testere karbon çelığı.

tarpoon

• 4739
60 cm daire testere karbon çelığı.
« : 18 Eylül 2014, 23:37:04 »
arkadaşlar bızım hurdacıda şu testerelerden buldum. bunlardan bıçak yaptım çelık kalıtesı olarak çok ıyıler .çok güzel sertleşiyor malzeme karbon çelığı. almak ısteyen ulursa pazarlık sonucu tanesını 40 tl den verıcek hurdacı.

çap sanırım 60 cm kalınlık 4,2 mılım gıbı aralarında 4 mm olan 3,5 mılım olanda var.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: 60 cm daire testere karbon çelığı.
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2014, 00:11:40 »
vallahi Taner ustam bu testerelerden ne bıçaklar yaparsınız  bende keyifli keyifli seyrederim  >:D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2014, 00:22:43 »
Taner usta benimkileri ayır 4mm olsun  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2014, 01:13:10 »
tamam özgür  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2014, 16:38:03 »
L6 çelik mi oluyor bu?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2014, 16:52:56 »
L6 çelik mi oluyor bu?

3 secenek var esasen 80crv2 (bu çelik olma ihtimali %70)
1080 veya 75ni8 (bunun genelde 3,5mm kadar üretildiğini biliyorum )
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

vural

• 211
« Yanıtla #6 : 04 Ekim 2014, 10:21:20 »
taner bey bana yarım parça verebilirmisiniz?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 04 Ekim 2014, 14:32:56 »
vural bey maalesef yarım olarak veremıyorum.  resımlerde gözukenlerı kendıme aldım fıyat çok uygun aranılıpta bazen bulamadığımız malzeme . istersenız bır adet alıp sıze kargolarım.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #8 : 04 Ekim 2014, 18:08:42 »
Aslında iyi bir karbon çeliğine göre fiyat fena değil ama ordan dünya kadar kargo parası tutar.

Bu kargo fiyatları neden bu kadar değişken oluyor anlamıyorum. Forumdaki d2 çelik alımında 2 tane 4x50 cm çelik için 8 lira ödemiştim
Geçen özgür ustadan aldığım 20-25 cm lik ufak paket için 13 tl para istediler. Üstelik aynı firma.

Benim amcalarımda böyle bir testere vardı biir bakıyım hurda parçası var mı.
Olmazsa demir profil kesen makina bıçaklarından bulabilirim. Ama onun çeliği konusunda şüpheliyim. Matkapla bile delinebiliyor

« Yanıtla #9 : 04 Ekim 2014, 19:06:08 »

Olmazsa demir profil kesen makina bıçaklarından bulabilirim. Ama onun çeliği konusunda şüpheliyim. Matkapla bile delinebiliyor
Demir kesen daire testereler matkapla delinebilir, menevişlemesi yüksek tutuluyor genellikle. Genellikle üzerlerinde krom vanadyum yazar. Gerçekten de çok iyi sertleşme özelliğine sahip çelikler, su verme sonrası sertlikleri 64 HRC civarında çıkabiliyor. Bulabilirsen dene, memnun kalırsın eminim.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #10 : 04 Ekim 2014, 21:17:29 »

Demir kesen daire testereler matkapla delinebilir, menevişlemesi yüksek tutuluyor genellikle. Genellikle üzerlerinde krom vanadyum yazar. Gerçekten de çok iyi sertleşme özelliğine sahip çelikler, su verme sonrası sertlikleri 64 HRC civarında çıkabiliyor. Bulabilirsen dene, memnun kalırsın eminim.
+1
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 04 Ekim 2014, 22:15:45 »
Böyle bir malzemeyi kesmekte işlemekte çok büyük ustalık ve efor gerektirir sanırsam buda beni aşar yoksa bende denemek isterdim.  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #12 : 04 Ekim 2014, 22:23:44 »
Bu arkadaş bir parça çıkarmak için 2 kesme diski harcıyor.Çeliği NCV1(~80crv2) imiş.Paylaşımı yaptığım bölümün yanlış olduğunun farkındayım.Taner ustanın konusunu baltalamış isem mesaj kaldırılabilir.

https://youtube.com/watch?v=zRxEz4pwJVU
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2014, 22:29:52 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #13 : 04 Ekim 2014, 23:16:39 »
Bende demir kesmek için kullanılanlardan var. Şalome ile lama haline getirildi. Yumuşatma işlemi uyguladim çok rahat calisilan keyifli bir profil cikartma sureci oldu. Yakinda başlayacagim. Tavsiye ederim bi zorluğu yok
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

« Yanıtla #14 : 05 Ekim 2014, 00:34:49 »
Yumuşatma tavlamasıyla malzeme gayet güzel yumuşuyor bence kullanacak arkadaşlar bunu sorun yapmasın.

vural

• 211
« Yanıtla #15 : 07 Ekim 2014, 11:15:17 »
özelden mesaj attım taner bey. :)