Bıçak Sanatı - Forum

pala mı balta mı

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
pala mı balta mı
« : 18 Eylül 2014, 13:33:19 »
merhaba ustalarım
doğaya çıkan bir insanın yanında bulunacak ve her işe koşturacak bir ekipman alması lazım olsa sizce kukri yada pala mı alınmalı yoksa balta mı yada şöyle sorayım kukri  yada pala baltanın gördüğü her işi görür mü
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: pala mı balta mı
« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2014, 15:04:19 »
kukri veya pala ile odun kesmek mumkun olsada saplanma egiliminde oldugu cihette bu açıdan balta(açısı iyi ayarlanmış)  kadar işlevsel degildir. (dikkat kesemezssin demedim) . BAltayı ise bir yagmur ormanında yolunu kesen sazlık ve bataklık bitkilerini kesmek icin sallayamazssın ( güney amerikaya falan giderken haberimiz olsun)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2014, 15:46:54 »
En uygun alet gidilecek doğaya göre değişir, yapılacak işe göre değişir ama her işe yarayan bir alet olmaz, sadece koşullara göre bulunacak bir orta yol vardır. Sadece ot olan bir doğaya victorinox ile çıkıp bir çakıyı yeterli bulabilirsiniz.

Doğa koşulları yanında medeni koşullar da seçiminizi etkiler. Şimdi ben size maçet derim, jandarma görür bu ne der.... falan filan
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2014, 16:10:21 »
kukri veya pala ile odun kesmek mumkun olsada saplanma egiliminde oldugu cihette bu açıdan balta(açısı iyi ayarlanmış)  kadar işlevsel degildir. (dikkat kesemezssin demedim) . BAltayı ise bir yagmur ormanında yolunu kesen sazlık ve bataklık bitkilerini kesmek icin sallayamazssın ( güney amerikaya falan giderken haberimiz olsun)
anladım ustam bilgilendirme için teşekkürler
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #4 : 18 Eylül 2014, 16:12:19 »
En uygun alet gidilecek doğaya göre değişir, yapılacak işe göre değişir ama her işe yarayan bir alet olmaz, sadece koşullara göre bulunacak bir orta yol vardır. Sadece ot olan bir doğaya victorinox ile çıkıp bir çakıyı yeterli bulabilirsiniz.

Doğa koşulları yanında medeni koşullar da seçiminizi etkiler. Şimdi ben size maçet derim, jandarma görür bu ne der.... falan filan
ustam maçeti görünce saldıran jandarma baltayı görürsede saldırır gibime geliyor  :D Türkiye geneli için sordum desem  :o

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #5 : 18 Eylül 2014, 16:53:58 »
Sen küçük bir balta al genede en güzeli hepimiz öyle yapıyoruz.bir küçük katlanır testere bir asil birde yedek bıçak taşımasıda kolay olur...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #6 : 18 Eylül 2014, 17:08:31 »
Sen küçük bir balta al genede en güzeli hepimiz öyle yapıyoruz.bir küçük katlanır testere bir asil birde yedek bıçak taşımasıda kolay olur...
abi asil ne demek

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 18 Eylül 2014, 17:22:27 »
abi asil ne demek
Ana testere bıçağı - birincil  testere bıçağı   :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #8 : 18 Eylül 2014, 17:31:18 »
abi asil ne demek
Ana testere bıçağı - birincil  testere bıçağı   :D
abi cahilliğimle neden dalga geçiyon ki  :'( :'(  :D :D :D

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #9 : 18 Eylül 2014, 18:13:18 »
 :)asil yani ana bıçağın demek yedek onun yanında kırıldığında,kaybolduğunda yada kirli iken kullanabileceğin bir bıçak bu bir çakıda olabilir..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #10 : 18 Eylül 2014, 18:23:00 »
bilgilendirme için sağ olun  o zaman ben doğaya çıkarken bi tane maçet bi tane balta bi tane çakı bi tane bıçak bi tane katlanır testere alıp öyle dolaşıym  :D :D :D sonra jandarma da beni silah kaçakçısı diye 8 yıl hapse atsın  ^-^

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #11 : 18 Eylül 2014, 18:24:23 »
bilgilendirme için sağ olun  o zaman ben doğaya çıkarken bi tane maçet bi tane balta bi tane çakı bi tane bıçak bi tane katlanır testere alıp öyle dolaşıym  :D :D :D sonra jandarma da beni silah kaçakçısı diye 8 yıl hapse atsın  ^-^
İçeride bir takım atlet don bir kartonda sigaran benden  :D
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 18:32:07 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #12 : 18 Eylül 2014, 18:30:53 »
tamam abi senin ikramlar çok iyi oldu  8) 8)

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #13 : 18 Eylül 2014, 18:39:56 »
Koşullara göre değişir ama sadece Türkiye içinde bir yerlere gideceksen küçük ama işlevi fazla olan bir balta işini fazlaca görür.Ayrıca uzun soluklu kamp vb faliyetler için balta kesinlikle şart diyebilirim.Ek olarak bıçaksız ve ateş yakmayı sağlayan ekipmanlardan yoksun doğaya çıkmayın:)

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #14 : 18 Eylül 2014, 18:47:12 »
abi zaten bıçaksız çıkılır mı yav çakı bile olsa bıçak şart ateş içinde hayatta o magnezyum çubuklardan taşımam yanımda çakmak taşırım zippo çakmak 2 tane bir tüpte gazını taşırım ömür boyu ateş yakarım fakat ateşide doğal yöntemlerle yakmaya çalışırım yakamazsam hile yapıp zippoyla yakarım  :D :D

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #15 : 18 Eylül 2014, 19:35:14 »
abi zaten bıçaksız çıkılır mı yav çakı bile olsa bıçak şart ateş içinde hayatta o magnezyum çubuklardan taşımam yanımda çakmak taşırım zippo çakmak 2 tane bir tüpte gazını taşırım ömür boyu ateş yakarım fakat ateşide doğal yöntemlerle yakmaya çalışırım yakamazsam hile yapıp zippoyla yakarım  :D :D
Magnezyum küçük bir parça ve her koşulda çalışıyor.
Dağa-ormana gittiğinde kav mantarı bulursan onu güzelce kurut ve yanında taşı birazını.Hem bedava hem doğal.bir poşete vazelin koyup ufak pamuk parçaları atarsın 50 kuruş ebatlarında sonra doğal şartlarda nasıl iş görüyor bilemezsin:)
Bunları netten biraz araştır derim en azından temel bilgi olur:)
xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #16 : 18 Eylül 2014, 20:05:00 »
abi ben zaten onları bayaa araştırdım hatta hala araştırıyorum ama şu yayla ateş yakma olayı en çok aklıma yatan  O:-)

« Yanıtla #17 : 18 Eylül 2014, 22:21:08 »
Tabiyki gidilen yer ve doğa koşullarına göre kullanacağımız aletler değişiklik gösterecektir ancak benim küçük yardımcım bu konuda çok iyi  ^-^ bir de profilimdeki arkadaşı var olayı hemen çözüyorlar :)

Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #18 : 18 Eylül 2014, 22:27:44 »
Tabiyki gidilen yer ve doğa koşullarına göre kullanacağımız aletler değişiklik gösterecektir ancak benim küçük yardımcım bu konuda çok iyi  ^-^ bir de profilimdeki arkadaşı var olayı hemen çözüyorlar :)

abi senin profildeki arkadaşa zaten sürekli göz atıyorum çokta hoşuma gitti  :D abi senin baltayı fırlatabiliyoz mu  :D :D :D bi çeşit bu senin baltaya benzer tomahavk balta gördüm adam takur tukur fırlatıyodu da ondan sordum

« Yanıtla #19 : 18 Eylül 2014, 23:33:11 »
Teşekkür ederim dostum ben de seviyorum her ikisini de  ^-^ Baltayı fırlatabiliriz sanırım, çoğu kez fırlatmak istedim ancak bir tanıdığımın kendi yapımı hediyesi olduğu için kıyamadım ama bir tane de farklı namluda alıcam onu doya doya fırlatırım herhalde :D bıçak da odun kesiyor balta da ama bıçak yıpranmasın diyerekten baltamı kullanıyorum balta biraz daha hoşuma gidiyor bu işlerde
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®