Bıçak Sanatı - Forum

DeWalt Taşlama çifte debriyaj koruması

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
DeWalt Taşlama çifte debriyaj koruması
« : 17 Eylül 2014, 23:35:42 »

Taşlama ile kesim yaparken iki büyük tehlike var biliyorsunuz. Birincisi düz kesim yapamayıp hafif yamuk gitmek ve kesme taşının sıkışıp patlaması. İkincisi de taşın sıkışması, taşı döndüremeyen motorun elinizde tuttuğunuz taşlamayı döndürmesi, taşlamanın ters yöne doğru fırlaması (kickback). Kickback aslında tezgah ve el tipi daire testerelerde de aynen oluyor.

Neyse gelişkin model taşlama aletlerine iki şey koymuşlar kickback için. Birincisi açma kapama anahtarı kilitli kalmıyor parmağı çekince duruyor. İkincisi de şarjlı matkaplardaki gibi bir tork anahtarı var. İngilizcesinde debriyaj diyor ama tork anahtarı bence. Disk sıkıştığında bu mekanik koruma motor disk bağlantısını açıyor, kickback olmuyor.

Dewalt mekanik önlem yanında bir de elektronik önlem almış. Sadece mekanik önlem içeren Bosch, metabo ile mekanik artı elektronik emniyet içeren dewaltın karşılaştımasını yapmışlar. Kasden kesme diskini sıkıştırıyorlar. Taşlamayı tutan adamın tutuş şekli ve bu tip bir sıkışmanın sonuçlarını gösterme açısından kendi adıma eğitici buldum.

http://www.dailymotion.com/video/x8ncch_dual-clutch-protection-feature-in-a_tech

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: DeWalt Taşlama çifte debriyaj koruması
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2014, 23:43:36 »
Onun için Almanya'da döküm temizleme yapan firmalar Dewalt kullanıyorlar. ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2014, 23:46:29 »
Harika bir şey demekki dewalt ondan pahalı sadece ismi için değil teknolojisi için para istiyor. Profesyonel ler neden bu markayı tercih ediyor şimdi anlaşıldı.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Kucpukay

• **
  • 58
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2014, 00:08:09 »
Harika bir şey demekki dewalt ondan pahalı sadece ismi için değil teknolojisi için para istiyor. Profesyonel ler neden bu markayı tercih ediyor şimdi anlaşıldı.

Bu söylediğiniz alete göre değişiyor

örneğin Dewalt Taşlama ve vidalamalarda üstünken makita daire testere ve frezelerde çok daha iyi. yurtdışında yapılan bir çok incelemede bunu görebilirsiniz.
Yakup YILMAZ

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #4 : 18 Eylül 2014, 07:21:29 »
Biliyorsunuzdur ama DeWalt Black&Decker in profesyonel serisi, mavi ve yeşil Bosch lar gibi bir durum var aralarında aynı firmanın malı. Makita  da amatör seri olarak Maktec diye bir marka çıkarttı.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
« Yanıtla #5 : 18 Eylül 2014, 09:59:05 »
Dewalt geç kalmış, Eğer iyi bir makina istiyorsanız kesinlikle METABO tek tercih. iki sene once aldığım metabo quick debriyaj korumalı devir ayarlı taşlama dan çok memnunum. Forumda araştırırken

Metabo bir efsane Murat. Kalite olarak bence Bosch bile sonra gelir. Özellikle avuç taşlamalarda eğer mal kalitesizse çok kısa bir süre sonra ayna-konik dişliyi yer bitirir ( veya pinyon dişliyi) Dikkat etmekte yarar var. Bir yandan işin ekonomisine bakıyoruz ancak ekonomik olanla olmayan arasındaki fark, iki kat fiyat. Değer mi? bence 10 kere değer, zaman size bunu anlatacaktır. Genel önerim, özellikle motorlu küçük el aletlerinde gerekirse bekleyin, birikim yapın ama mutlak kaliteli olanı alın derim.

yazısını gorunce hic dusunmeden gidip almısdım. zaten firmanın logosundaki cümle "metabo, work dont play"   metabo ,çalış, oyun oynama yazıyor. Gercektende hakkını veriyor. avuc taslama alacaklar kesinlikle para biriktirip DEVİR AYARLI bir metabo alsın. boylece benim gibi Dİsk zımpara olarakda rahat rahat kullanabilirler.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #6 : 18 Eylül 2014, 12:43:21 »
Flex,Fein gibi markalar Türkiyede pek bilinmemesine rağmen süper markalar el matkabı Duss şahsen ben 1100 Watt Makita 9565h kullanıyorum gayette memnunun inşaatte elmasla duvar ,mermer ,potrel,profil gibi çok zorlu testlerden geçirdim yapılacak en kötü eziyetleri yaptımMetabo iyi bir marka ama kesinlikle tek alternatif değil.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
« Yanıtla #7 : 18 Eylül 2014, 13:10:53 »
Flex,Fein gibi markalar Türkiyede pek bilinmemesine rağmen süper markalar el matkabı Duss şahsen ben 1100 Watt Makita 9565h kullanıyorum gayette memnunun inşaatte elmasla duvar ,mermer ,potrel,profil gibi çok zorlu testlerden geçirdim yapılacak en kötü eziyetleri yaptımMetabo iyi bir marka ama kesinlikle tek alternatif değil.

abi bizim otlaklarda senin dedigin koyunlardan bulunmuyor şimdilik elimizdeki keçiler ile idare edicez :)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #8 : 18 Eylül 2014, 13:57:11 »
Taşlamalar saat yönünde dönüyor, sağ elini kullanan biri gövdeyi sağ tutamağı sol el ile tutacaktır genelde.
Üreticiler kontrollü kesim için, kesme diskinin gitmek istediği yönün tersi yönde, yani soldan sağa doğru
kesim yapılmasını öneriyorlar (1. resim)

Yatayda tamam da, aynı mantıkla dikey yönde kesim yapılmaya çalışıldığında (2. resim) vücudumuz
kesme diskinin arka tarafında kalır. Disk patlarsa arkasında kalacağız. Dikey kesim yaparken el değiştirip
gövdeyi sol, tutamağı sağ el ile tutmak daha mı güvenli ?

Kaya

• 2867
« Yanıtla #9 : 18 Eylül 2014, 14:08:46 »

abi bizim otlaklarda senin dedigin koyunlardan bulunmuyor şimdilik elimizdeki keçiler ile idare edicez :)
Ne Aradığını Bilmeyen Bulduğunu Anlayamaz.. ;)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #10 : 18 Eylül 2014, 19:35:00 »
Bu da makita nın SJS sisteminin demosu.

http://youtu.be/-8tDOrl5ORk

burda en az iki faklı taşlama var ama rusça, anlayamadım

http://youtu.be/7SQlPQVpOhM
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 19:40:57 Gönderen: a.yuce »

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #11 : 23 Eylül 2014, 17:09:43 »
Bosch tan gelen cevaba göre sıkışma durumunda aleti kalıcı olarak kapatan benzeri sistem onlarda da bulunmakta. Motor akımını ölçüp limitin üzerinde ise cihazı durduran  tamamen elektronik bir emniyet mi, elektronik + mekanik birleşimi mi merak ettim.

"Kickback stoplu ürünler şalter kilitli olsa dahi sıkışma anında otomatik olarak durur, tekrar çalıştırmak için ise şalteri kapatıp açmak gerekir, aynı işlem elektrik gitmelerinde de oluşur elektrik kesintilerinde şalter açık olsa dahi elektrik yeniden geldiğinde ürün çalışmaz şalteri kapatıp açmak gerekir. Üzerinde I harfi buluna tüm ürünlerimizde bu sistem mevcuttur  Örn:GWS 15-125 CIE deki I gibi. "
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2014, 17:11:58 Gönderen: a.yuce »