Bıçak Sanatı - Forum

Acil yardım....

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Acil yardım....
« Yanıtla #160 : 13 Ekim 2014, 10:48:34 »
İnce eğeleme ile olabildiğince ağız ölçülerini birbirine yakınlaştır. Zımpara yaparken zımparayı daha önce anlattığım gibi düz yüzeye yapıştırarak yaparsan büyük ölçüde sorunun kalmaz.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #161 : 13 Ekim 2014, 11:03:38 »
İnce eğeleme ile olabildiğince ağız ölçülerini birbirine yakınlaştır. Zımpara yaparken zımparayı daha önce anlattığım gibi düz yüzeye yapıştırarak yaparsan büyük ölçüde sorunun kalmaz.

+1

Ayrıca belirteyim: Elinizdeki lama orijinal lama değil! Hatalı ağız açıldığı için sonradan düzleme taşlaması yapılmış lama. Düğmelerin ilki hatalı iliklenmişse, bu tür aksilikler olabilir...

Bunlara fazla takılmayın. Olduğu kadar. Dedim ya, 8-10 profili mundar ettikten sonra bir şeyler yerine oturmaya başlayacak... Kendinize güvenin ve sabırlı olun...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #162 : 13 Ekim 2014, 11:48:03 »
Takoz zimpara yapiyorum. Sadece egelenen yere vuruyorum zimparayi.zimparayi 60 lik ile basladim cunku benim ege orta dis  kalinlikta 40 lik cok kalin olabilir diye dusndum

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #163 : 13 Ekim 2014, 11:52:24 »
Alıntı yapılan: Salim Türk link=topic=6583.msg132126#msg13ucusuyor ;De=1413186514

+1

Ayrıca belirteyim: Elinizdeki lama orijinal lama değil! Hatalı ağız açıldığı için sonradan düzleme taşlaması yapılmış lama. Düğmelerin ilki hatalı iliklenmişse, bu tür aksilikler olabilir...

Bunlara fazla takılmayın. Olduğu kadar. Dedim ya, 8-10 profili mundar ettikten sonra bir şeyler yerine oturmaya başlayacak... Kendinize güvenin ve sabırlı olun...

Haklisin Mustafa abi biz düğmeleri bir kere yanlis ilikledik . Tek tesellim arkadaşlar görüyor hayran kaliyorlar beğenirler övgüler havada ucusuyor  ;D ;D ;D
Ama bide bana sor  :-X

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #164 : 13 Ekim 2014, 13:43:56 »
Büyüteç kullanıyorsunuz değil mi?

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #165 : 13 Ekim 2014, 14:03:23 »
Büyüteç kullanıyorsunuz değil mi?
Hayir büyüteç kullanmıyorum

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #166 : 13 Ekim 2014, 14:27:00 »
Benim çok işime yaradı. Tavsiye ederim...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #167 : 13 Ekim 2014, 14:32:30 »
Taşlama yapmaya başlamadan önce ağızın açılacağı yan yüzeye iki paralel çizgi çizerek taşlamadan sonra geriye kalacak olan ağzın hattını çizmelisiniz. Eğerlerken bu hizaya gelince durmalısınız.

NASIL?

1- Profilin eğelendikten sonra ağız olacak tarafını CD kalemiyle yada benzer bir boyayla boyayın
2- Bu  yüzeye tam ortada ağız kalınlığı kadar aralıkta iki paralel çizgi çizin. Bunu yapmak için en basiti nişangeç yada mihengir kullanmaktır. Bunları bulamazsanız Bir mengeneye  bir levha ve iki üç parça maket bıçağı sıkıştırıp bir çizme düzeneği yapın.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #168 : 13 Ekim 2014, 15:18:11 »
Benim çok işime yaradı. Tavsiye ederim...
Kullancqgim bende

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #169 : 13 Ekim 2014, 15:22:22 »
Taşlama yapmaya başlamadan önce ağızın açılacağı yan yüzeye iki paralel çizgi çizerek taşlamadan sonra geriye kalacak olan ağzın hattını çizmelisiniz. Eğerlerken bu hizaya gelince durmalısınız.

NASIL?

1- Profilin eğelendikten sonra ağız olacak tarafını CD kalemiyle yada benzer bir boyayla boyayın
2- Bu  yüzeye tam ortada ağız kalınlığı kadar aralıkta iki paralel çizgi çizin. Bunu yapmak için en basiti nişangeç yada mihengir kullanmaktır. Bunları bulamazsanız Bir mengeneye  bir levha ve iki üç parça maket bıçağı sıkıştırıp bir çizme düzeneği yapın.
Eylem abi hepsini yaptim agiz kalinligini mihengirde cizdim. Taslama hattini markalama boyasiyla boyadim. İlk baslarda elle yaptigim için hata çok oldu. Sonra egeleme rampasi yaptim burada rahat rahat vurdum egeyi nasil olsa aci artik garanti deama bi fark ettim ki agizdan fazla yemisiz

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #170 : 22 Ekim 2014, 22:50:40 »
Uzun uğraşlar sonu ısıl işlem için son evre olan zımparaya geçtim sırasıyla 40-60-80-120-220-320 yaptım. 400 ve 600 kadar cıkıp sonra ısıl işleme göndermek.
Ancak fikrimce keşke 40 lık ve 80 lik sımparayı hiç yapmasaydı. Onların izleri hala gitmedi namlunun üzerinde.
Zımparayı masaya yapıştırıp bıcağı onun üzerinde gezdirince taşlama hattı daha güzel ve belirgin olarak ortaya çıktı.
İnşallah ısıl işlemde istediğimiz gibi olurda (allahın izniyle) bu kadar emeğim boşa gitmez

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #171 : 22 Ekim 2014, 23:03:47 »
çook güzel gidiyosun abi  :2up maşallah ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #172 : 22 Ekim 2014, 23:13:28 »

Oyle kuru kuruya anlatmakla olmaz, nasil yapilir bolumune video koymak lazim.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #173 : 22 Ekim 2014, 23:14:48 »
İşte bu kadar  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #174 : 22 Ekim 2014, 23:21:01 »
Uzun uğraşlar sonu ısıl işlem için son evre olan zımparaya geçtim sırasıyla 40-60-80-120-220-320 yaptım. 400 ve 600 kadar cıkıp sonra ısıl işleme göndermek.
Ancak fikrimce keşke 40 lık ve 80 lik sımparayı hiç yapmasaydı. Onların izleri hala gitmedi namlunun üzerinde.

Çok iyi gidiyorsun ama eğer 80 kum zımparanın çizikleri yüzeyde hala görünüyorsa bir hata yaptın demektir. Örneğin 100 veya 120 kum zımparayı 80 in çizgilerini yok edene kadar yapmalıydın. Taşlama hattı gayet güzel çıkmış, ellerine sağlık.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #175 : 23 Ekim 2014, 00:58:19 »
Çok iyi! Kendim yapmış gibi sevindim. Sıra kabzada. Kabzada da düzeltilecek şeyler var...

Kabzanın tam tepeden çekilmiş resmini koyabilir misin?
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2014, 01:22:25 Gönderen: egeleme_rampasi »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #176 : 23 Ekim 2014, 01:19:20 »

Oyle kuru kuruya anlatmakla olmaz, nasil yapilir bolumune video koymak lazim.

Bu aralar pek bıçak işleri ile uğraşamıyorum ama ilk fırsatta video çekeceğim. Zımparanın bağlandığı altlık çok fazla sert olmamasında fayda var. Yoksa zımpara çabuk eskiyor. Fazla yumuşak olursa da bu sefer keskin hat olmuyor. Doğru bir altlık bulamadım. Bulursam onuda paylaşırım. 
Ama bak arkadaşımız yapmış aynı teknikle çok iyide gidiyor. Bu arada bir üst kumda çizik gitmiyorsa Sefa hocamızında dediği gibi tekrardan alt kumlara inmek gerekiyor. İnat edip üst kumlarda çiziği yok etmeye çalışılırsa gereksiz fazladan enerji ve zaman harcanıyor. Aynı hatayı bende yaptım.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #177 : 23 Ekim 2014, 07:16:03 »
Arkadaşın gidişi beni bile heveslendirdi, sevindirdi. Yöntem işe yaradığı için erbabından kayıtlı birşeyler olsun dedim. Sorana link burda denir.

Ahşapta zımpara yaparken kullanılan bir yöntemin, metal versiyonunu söyleyeyim belki işe yarar. Ince uçlu Sabit markor/çıkmaz kalem/cd kalemi  ile zımparalayacağınız yüzeye çizikler çizin. Bu çiziklerin tamamı silinene kadar da o kum ile zımparalama devam edin. Sonra aynı şekilde çizik atıp bir üst kum ile zımparalamaya devam.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #178 : 23 Ekim 2014, 10:39:52 »
Çok güzel olmuş Profil nereden nereye geldi böyle merakla bekliyorum
Ünye

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #179 : 23 Ekim 2014, 11:53:59 »
Tesekkur. ederim siz degerli ustalarimdan boyle övgüler almak beni çok mutlu etti. Üzerindeki çizikleri boylece birakacagim. Çünkü her baktigimda hatalarimi görmek için. Ayrıca hatada olsa kendi elleriyle yaptigim iiçin hicbir markali bicak yerini tutamaycak. Bende zimparanin altina sert süngerimsi bir madde koyuyordum masadaki yüzey bozukluklarından etkilenmesine diye ama Salim ustaminfa dediği gibi hafif esnedigi için hem zimparayi hemde acilarbdaha iyi cikiyor. Taslama harfini dikey olarak yapiyorum. Düz kisminda yatay yapiyorum bu sşekilde ttaslama hatti daha çizgisi daha net cikti. İİnşallah isil iişlem çok güzel cikar