Bıçak Sanatı - Forum

Acil yardım....

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Acil yardım....
« : 16 Eylül 2014, 22:18:44 »
Malumunuz bir kaç zamandır formdaki gelişmelere samimi duygularla iştirak etme çabasındayım. Siz değerli ustaların içinde belkide çırağın bile çırağı olamam.
Bu gün Böhler D2 K110 çeliğimi aldım, sonunda. Ancak şu an mükemmeli bir ikilem içindeyim lütfen yardım edin
Ben domuz avlarına çok giden bir avcıyım. Be sebepten dolayı doğal olarak dağ bayır orman outdoor kamp ne nerderseniz deyin çok iyi bir bıçağa ihtiyacım oluyor.
Kısacası, velev ki yaralı domuz geri bana döndü erkek iri azıları olan, tüfekte fişek bitti, veya tüfek tutukluk yaptı, elimi belime attım bıçağımı çektim.
Sizce değerli ustalarım bu bıçak BushCraft mı olmalı Yoksa Bowie mi olmalı..? (tabi scandi ağız olacak ).
Bıçağın çizim kesim aşamasındayım bu ikilemden kurtulamıyorum lütfen yardım edin..

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Acil yardım....
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2014, 22:21:33 »
Avda niye scandi diye sorarım ben.Hemde scandi bir bowie
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2014, 22:24:05 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2014, 22:23:59 »
kolay bileylemek için derim bende

« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2014, 22:24:42 »
O bıçak aslında ne kadar iri olursa o kadar iyi  ^-^ dağ bayır bıçağı zaten olmaz da Bowie de olmaz sanırım, en az bir maçete, kukri veya benzeri daha iyi olur. Avcılıktan vazgeçilse de olur  ;)

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2014, 22:28:22 »
neden Maçete ve kukri

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2014, 22:28:38 »
Evet av bıçağı özelliklerinden vazgeçersen 4mmlik D2 çelikle yapılabilecek en büyük namluyu yap.Domuzu ancak öyle etkisiz hale getirirsin.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #6 : 16 Eylül 2014, 22:29:58 »
O bıçak aslında ne kadar iri olursa o kadar iyi  ^-^ dağ bayır bıçağı zaten olmaz da Bowie de olmaz sanırım, en az bir maçete, kukri veya benzeri daha iyi olur. Avcılıktan vazgeçilse de olur  ;)
Sefa ustam görsel varsa maçete ve kukri ile link veya resim görme şansım var mı..?

« Yanıtla #7 : 16 Eylül 2014, 22:30:36 »
neden Maçete ve kukri
Yaralı ve sinirli bir hayvan, iki tane tehlikeli diş, kasıklardaki ana atardamarlar, sanırım 200 Kg civarında bir ağırlık ve hız vs vs.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #8 : 16 Eylül 2014, 22:31:46 »
Evet av bıçağı özelliklerinden vazgeçersen 4mmlik D2 çelikle yapılabilecek en büyük namluyu yap.Domuzu ancak öyle etkisiz hale getirirsin.
Çok büyük bişey yapmaya gerek yok .O zaman ağır oluyor bazen km lerce yürümek zorunda kalıyoruz ve her gram bir süre sonra kiloya dönüşüyor
Osman kardeşim , bence namlu boyu 13cm geçmeyecek

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #9 : 16 Eylül 2014, 22:34:58 »
Öyle bi durumda bıçak çekmeyi falan boşver kaç bence ustam ;D
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #10 : 16 Eylül 2014, 22:38:28 »
Çok büyük bişey yapmaya gerek yok .O zaman ağır oluyor bazen km lerce yürümek zorunda kalıyoruz ve her gram bir süre sonra kiloya dönüşüyor
Osman kardeşim , bence namlu boyu 13cm geçmeyecek
  Abi ustalar en iyi yanıtı verecektir hem hafif olacak hem domuzu tek hamlede etkisiz hale getirecek hem avda hem doğada iş görecek falan uzun iş benim bilgim yetmez.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #11 : 16 Eylül 2014, 22:39:31 »
Heyecanla bekliyorum......

« Yanıtla #12 : 16 Eylül 2014, 22:45:35 »
Valla, Kukri veya Machete diye aratırsanız internette bolca görsel var ama benim son yaptığım bir AHB vardı, forumda onu buldum ( bir de ilki vardı onu bulamadım) bence bu tür işlere gelebilecek bir yapısı vardı.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4950.msg97444#msg97444

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #13 : 16 Eylül 2014, 22:51:13 »
Valla, Kukri veya Machete diye aratırsanız internette bolca görsel var ama benim son yaptığım bir AHB vardı, forumda onu buldum ( bir de ilki vardı onu bulamadım) bence bu tür işlere gelebilecek bir yapısı vardı.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4950.msg97444#msg97444
Evet baktım ancak bunlar gerçekten çok büyük ve taşıması çok zor ağır olur. Ancak sizin yaptığınız gerçekten çok güzel olmuş
şimdilik zihnimi biraz dinlendireyim ve bu gece bir ruya ya yatayım bakalım rüyamda neyi göreceğim :)
Artık yarın ilk kesilmiş profili mi kismet se paylaşırım

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #14 : 16 Eylül 2014, 22:55:26 »
domuzu durdurmak için 13 cm namlu yetersiz kalır. Ben de naçizane avcılıkla uğraşıyorum domuz söz konusuysa ezber bozulur. En güzeli işi tüfekle bitirip bıçağa muhtaç kalmamak. Ama kalınırsa da o bıçak olabildiğince kallavi bir bıçak olmalı.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #15 : 16 Eylül 2014, 22:57:10 »
Bu videodaki kesici aletten yapın (18+ kesici alet ile yaban domuzu avı, bu amerikalılar bir tuhaf), iyisi mi bıçağı falan boşverip kaçın.

http://youtu.be/I-nQHPPcdjA
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Gürkan TEKİN

• 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #16 : 16 Eylül 2014, 23:00:42 »
Valla Ersin Bey sizin domuz avları nasıl olur bilmem ama ben senelerdir domuz avına giderim. Domuza bıçak çekecek baba yiğit çıkmadı daha. kasıkları biçtiren, kestaneyi çizdiren , yüksek atlamada dünya rekoru kıran gördüm ama sağlam domuzu bıçakla öldüren görmedim.  siz bıçak değil de 357 magnum bir toplu tabanca alın o daha garantili olur. :D

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #17 : 16 Eylül 2014, 23:10:25 »
Valla Ersin Bey sizin domuz avları nasıl olur bilmem ama ben senelerdir domuz avına giderim. Domuza bıçak çekecek baba yiğit çıkmadı daha. kasıkları biçtiren, kestaneyi çizdiren , yüksek atlamada dünya rekoru kıran gördüm ama sağlam domuzu bıçakla öldüren görmedim.  siz bıçak değil de 357 magnum bir toplu tabanca alın o daha garantili olur. :D
+1  ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #18 : 16 Eylül 2014, 23:16:33 »
abi bu arada bence de bir kukri çok iyi olur bu iş için  çünkü 13cm bıçak yeterli  olamaz gibime geliyor bahsettiğimiz hayvan domuz  8)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 16 Eylül 2014, 23:31:56 »
aranızda domuzun kovaladığı kaç kişi var bilemem . beni kovaladı  köyde  dolma fışekle atıpta yatıramadığım, yavruları olan domuz. " yavruları olduğunu bilseydim atmazdım" 14 yaşındayken tam 26 sene geçmiş üzerinden  hala her detayını hatırlıyorum.
üzerime gelırken nasıl tutulup kaldığımı sonrası dayımın oğlunun bağırmasıyla normalde çıkamayacağım kestane ağacına kedi gibi çıktığımı ve domuzun gitmesine rağmen olayın şokundan yarım saat o ağaçtan inmediğimizi   8)
babamda valanırdı ıkı üç kere domuza gittiğini bilirim rahmetlının ,bende onunla gıtmek ıçın kırk takla atardım. son domuzdan döndüğünde bu iş bize göre değil demişti her ne olduysa..

tam deliymişim o yaşlarda. nacizane tavsiyem kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız ılk olarak bir tabanca yok o olmaz dersenız  sağlam bir bowie  yada chopper bulundurun yanınızda . ve en önemlisi kaçın.
bazen videoları izliyorumda şayet  bir azılı ile bıçakla mücadeleye gireceksenız size %10 şans tanırım.
en iyisi kaçmak, tabi kaçabilirseniz  ;D

bu arada köyüm rize, orman köyü her taraf domuz doluydu eskiden.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)