Bıçak Sanatı - Forum

uzay sonsuz mu

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
uzay sonsuz mu
« : 13 Eylül 2014, 17:35:11 »
merhaba sayın forum üyeleri

forumla alakasız açtığım konularla başınızı ağrıtıyorum affedin  ::) fakat bu tarz konuları çevremdekilere anlattığımda çok saçma ve gereksiz laflarla karşılaştığım için düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim. sizce uzay sonsuz mu ?  ben bu sorunun cevabını çocukluktan beri evet olarak alıyorum fakat geçen gün gök yüzünü seyrederken aklıma tekrar bu soru geldi ve birazcık daha araştırayım dedim bu konu hakkında saygıdeğer bilim adamları bizimle tahminlerini paylaşabiliyorlar ancak ve onların tahminine göre uzay sonsuz. birisi de diyor ki uzay sonsuz evren sürekli büyüyor yani her saniye büyüdüğü için sonsuza kadar büyüyecek ben bunların yanlış olduğunu düşünüyorum ve aklımda 2 tane teori var bunlardan bir tanesi uzayın bir manyetik alanla sınırlandığıdır yani örneğin dünyadan 500 milyar ışık yılı ileriye gittiğimizde orda görünmez bir duvara çarpıp geçemeyeceğimiz şeklindedir. ve Kuran-ı Kerime göre Allahtan başka sonsuz yoktur bu bilgi teorimi biraz destekliyor ve biz Müslümanların inancına göre kıyamet günü evren yok olacak yani hiç bir şey ebedi değil tabi uzayın büyümesi de duracak kendisi de kıyamet günü yok olacak işte bu bilgilere ve yorumlara dayanarak ben uzayın sonunun olduğunu düşünüyorum sizinde görüşlerinizi almak ve eğer bu konunun net bir açıklaması varsa öğrenmek isterim yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim saygılarımla ...
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Ynt: uzay sonsuz mu
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2014, 18:38:57 »
Bence Sen bu konuyu başka platformlarda tartışmaya aç. Hem bilimsel hem de dini temeller üzerinde fikrimizi sormuşsun, Senin araştırma yapman, bizim burada düşüncelerimizi söylememizden daha iyi gibi. ;) ne dersin  ::)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2014, 19:01:18 »
Bence Sen bu konuyu başka platformlarda tartışmaya aç. Hem bilimsel hem de dini temeller üzerinde fikrimizi sormuşsun, Senin araştırma yapman, bizim burada düşüncelerimizi söylememizden daha iyi gibi. ;) ne dersin  ::)
tabi ustam okul açılsın zaten çok güzel ders kaynatma taktiği bulmuş oldum hemde  :D okuldaki bütün fizik ve din öğretmenlerine sorucam internetten pek bişey bulamadım bi ara kütüphaneyede bakarım bulunca sizide haberdar ederim ama sizin fikir ve görüşlerinizi almakta biraz farklı bir açıdan olaya bakmamı sağlayabilir diye düşündüm ondan buraya konu açtım saygılar
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2014, 20:17:37 »
   Paralel evrenler kuramına göre evet uzayın sonu vardır.Kuvvetle kabul gören görüşte budur.Şöyleki,bir şey devamlı büyüyorsa sonu olmalı yani dediğin gibi belli bir noktadan öte geçilemez.Ama bilim adamları o sınır duvarına gelindiğinde ordan ya tam aksi yönde ortaya çıkılabileceği yani tam arkamızda kalan diğer sınırdan , yada sınırla herhangi bir temasa girilmeden sınıra paralel olarak yol alınabileceğini düşünüyorlar.(Uzay ve zamanın bükülmesinden dolayı.) Paralel evrenler kuramına göre : nasıl ki güneş sistemleri var başka sayısız galaksiler var e o zaman neden başka evrenler de olmasın.Yani bizim evrenimiz gibi başka evrenler.Tabiki bu evrenlerde fizik kuralları hatta matematiğin bile farklı  olduğu düşünülüyor.Çünkü başka bir evren.Dini olarak baktığımızda da cennet ve cehennem ve bilmediğimiz başka yerleride paralel evrenlerden bazıları olarak kabul eden bilim adamları var.Cennet ve cehennemde bilinen fizik ve mat yok sonuçta.Bilinmeyen çok şey var.Ama bu evrenin sınırları içinde 2+2=4 bu uzayın her yerin de aynıdır.Ve fizik kuralları.
 Yalnız uzayın sonu olduğu nerdeyse kesin olarak kabul görmüş bir durumdur.Ama genişlemesinin bir sınırı var mı? Tartışılan bir konudur.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2014, 21:09:41 »
   Paralel evrenler kuramına göre evet uzayın sonu vardır.Kuvvetle kabul gören görüşte budur.Şöyleki,bir şey devamlı büyüyorsa sonu olmalı yani dediğin gibi belli bir noktadan öte geçilemez.Ama bilim adamları o sınır duvarına gelindiğinde ordan ya tam aksi yönde ortaya çıkılabileceği yani tam arkamızda kalan diğer sınırdan , yada sınırla herhangi bir temasa girilmeden sınıra paralel olarak yol alınabileceğini düşünüyorlar.(Uzay ve zamanın bükülmesinden dolayı.) Paralel evrenler kuramına göre : nasıl ki güneş sistemleri var başka sayısız galaksiler var e o zaman neden başka evrenler de olmasın.Yani bizim evrenimiz gibi başka evrenler.Tabiki bu evrenlerde fizik kuralları hatta matematiğin bile farklı  olduğu düşünülüyor.Çünkü başka bir evren.Dini olarak baktığımızda da cennet ve cehennem ve bilmediğimiz başka yerleride paralel evrenlerden bazıları olarak kabul eden bilim adamları var.Cennet ve cehennemde bilinen fizik ve mat yok sonuçta.Bilinmeyen çok şey var.Ama bu evrenin sınırları içinde 2+2=4 bu uzayın her yerin de aynıdır.Ve fizik kuralları.
 Yalnız uzayın sonu olduğu nerdeyse kesin olarak kabul görmüş bir durumdur.Ama genişlemesinin bir sınırı var mı? Tartışılan bir konudur.
ustam bilgilendirme için çok teşekkür ederim ve söylediğim gibi o genişlemenin sonu da mutlaka olacak kıyamet koptuğunda herşey yok olacak diye düşünüyorum sonuçta uzay hakkında pek bir şey bilmiyoruz yani bu iş marsta su aramaya benzemiyor burda koskoca evrenden bahsediyoruz. bu arada ben bu zamana kadar kaç tane fizik öğretmenine sorduysam bana sonu yok uzayın dedi yani uzayın sonsuz olmasından kasıtları sürekli genişliyor olması mı yoksa sadece sonu olmaması mı onuda pek anlamıyordum hoş şimdide ne söylediklerini bilmiyorum sizin verdiğiniz bilgi sayesinde biraz daha aydınlanmış ve böyle düşünenin tek ben olmadığımı öğrenmiş oldum sağ olun saygılar...

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 14 Eylül 2014, 12:32:19 »
Sorarak seni tatmin edecek cevap alacağını sanmıyorum artı cevap alsan bile anlayabilecek birikime sahip değilsin, 
Sefa beyin görüşüne katılıyorum bunu başka platformlarda tartışmalısın, kendin cevap bulmak istiyorsan şöyle bir başlangıç yapabilirsin:

Farkındalık soruları:
1- Mobius şeridi sonsuz mudur, neden?
2-Sonsuzluk çeşitleri var mı, varsa nelerdir?
3-Küre yüzeyi üzerine eşkenar üçgen çizdiğimizde iç açıları toplamı kaçtır?
4-Fizik kuralları atom altı parçacıklar için bile geçerli değilken acaba tüm evrende geçerli olduğunu söylemek nekadar makul?
5-Kıyamet ne demek?
6-Evren bir tane midir, kıyamet hangi evren için?
7-Levh-i Mahfuz nedir?

önce bu sorulara ki bazıları çok kolay bazıları çok zordur cevap bul, senin soruna zaten büyük ölçüde cevap bulmuş olursun?
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #6 : 15 Eylül 2014, 12:57:26 »
Burda ayrıntılı bir şekilde tartışılmış konu
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=120817#.VBa3u_l_uSo

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 15 Eylül 2014, 14:13:44 »
Uzun yolda kilometrede 40 kuruş yaktığımı düşünürsek uzay pratik olarak benim için fena halde sonsuz. Daha ciddi düşünürsek de herhalde sonsuzdur derim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #8 : 15 Eylül 2014, 18:34:59 »
hepinize çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için ve özellikle
Burda ayrıntılı bir şekilde tartışılmış konu
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=120817#.VBa3u_l_uSo
bu yorum için çok teşekkür ediyorum Google aratmalarımda çıkmamıştı böyle bir sitede konuda

ve Eylem ustam biz bu ülkede kilometrede 40kuruş yakıyoruz Azerbaycan da ise litresi 50 kuruşa alınıyor benzinin yani sisteme isyan 8)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #9 : 15 Eylül 2014, 21:24:03 »
  Bu tip konular discovery channel gibi kanallarda fena halde tartışılıyor.Tabi çok ama çok izlemek ve dahası çeşitli sitelerden ek bilgiler edinmek lazımki konular anlaşılabilsin.Ben bu merağım yüzünden teleskop bile aldım.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #10 : 15 Eylül 2014, 22:11:01 »
  Bu tip konular discovery channel gibi kanallarda fena halde tartışılıyor.Tabi çok ama çok izlemek ve dahası çeşitli sitelerden ek bilgiler edinmek lazımki konular anlaşılabilsin.Ben bu merağım yüzünden teleskop bile aldım.
bizde o kanallar yok ama internetten bulabilirim zaten evde geçirdiğim zaman içinde nerdeyse hiç televizyon izlemiyorum

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 15 Eylül 2014, 23:09:03 »
1980'lerin Tübitak Bilim ve Tekniğinde Mr Tompkins'in Maceraları ay ay yayınlanmıştı. Bilim Tekniğin sonraları tüm eski sayıları CD olarak da çıkmıştı. Görecelik kuramı (artık görelilik demeye mi başladılar ne?) ve bir çok konuda çok güzel bir anlatımı vardı. Tavsiye ederim, başlangıç için iyidir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #12 : 15 Eylül 2014, 23:51:20 »
Sevgili Devrim, İngilizcen yeterliyse veya Türkçe altyazılı bulabiliyorsan, YouTube' dan Dr. Michio Kaku' yu araştırabilirsin.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #13 : 16 Eylül 2014, 01:28:33 »
1980'lerin Tübitak Bilim ve Tekniğinde Mr Tompkins'in Maceraları ay ay yayınlanmıştı. Bilim Tekniğin sonraları tüm eski sayıları CD olarak da çıkmıştı. Görecelik kuramı (artık görelilik demeye mi başladılar ne?) ve bir çok konuda çok güzel bir anlatımı vardı. Tavsiye ederim, başlangıç için iyidir.
araştırıp bulmaya çalışıcam ustam sağolun

Sevgili Devrim, İngilizcen yeterliyse veya Türkçe altyazılı bulabiliyorsan, YouTube' dan Dr. Michio Kaku' yu araştırabilirsin.
vallahi ustam İngilizcem okyanustaki 1 damla kadar desem yeridir ama altyazılısını ararım teşekkür ederim

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2014, 17:51:15 »

Michio Kaku başlangıç seviyesi için biraz fazla. Benim önerim Jim Al Khalili özellikle sırasıyla, Everyting and Nothing, Secret of chaos, Atom ve Science and islam belgeselleri izlenirse toplumdan dışlanıcak kadar :)  fizik ve bilim tarihi bilgisine sahip olunur.

Selamlar.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2014, 17:56:42 »

Michio Kaku başlangıç seviyesi için biraz fazla. Benim önerim Jim Al Khalili özellikle sırasıyla, Everyting and Nothing, Secret of chaos, Atom ve Science and islam belgeselleri izlenirse toplumdan dışlanıcak kadar :)  fizik ve bilim tarihi bilgisine sahip olunur.

Selamlar.

:2up
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #16 : 17 Eylül 2014, 19:04:58 »

Selamlar.
sağ olun ustam  :D hepsini izlerim sırayla fakat bu ara internetim adil kullanım kotası mı nedir dandik bir şey yüzünden aşırı yavaşladığı için video izleyemiyorum doğru düzgün  :( selamlar...

Alemencik

• **
  • 76
  • Meslek: Uzman cavus
  • Yer: Sirnak
« Yanıtla #17 : 25 Haziran 2016, 18:34:28 »
Konu hortlatayım biraz 😀 Bu konu benim kabusumdur. Psikolojide bir ismi var mı bilmiyorum ama kapalı yer korkusu karanlık korkusu gibi bir korku bu henüz tam olarak kimseye anlatamadığım birsey. Bunlari yazarken tum irademi kullanarak yazıyorum cunku gercekten beni asiri ürperten seyler var bu hususta.birgun bu konu yuzunden cildirmam mümkündür.bazilariniz saçma bulacaktır mutlaka bu yazımı ama genel olarak fobilerin açıklanacak bir yanı yoktur zaten.
Yere çakılana kadar kanatlarım olduğuna inanacağım

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
« Yanıtla #18 : 25 Haziran 2016, 19:42:15 »
Uzay boşluğuna düşmekten mi korkuyorsunuz? :D

Alemencik

• **
  • 76
  • Meslek: Uzman cavus
  • Yer: Sirnak
« Yanıtla #19 : 25 Haziran 2016, 22:49:01 »
Uzay boşluğuna düşmekten mi korkuyorsunuz? :D

😂😂
Yok oyle degil anlatması cok zor o yuzden genelde denemiyorum bile anlatmayı.sirf bu yuzden psikolojik destek almak istedim ama orda da anlatamadım derdimi.sonsuzluk kavramını algılayış biçimiyle ilgili bir korku .bana astroloji alanında uzman biri lazım sanırım 😀Dedigim gibi fobi bu mantıklı olmuyor her Zaman.ornegin Ambulofobi ayakta durma korkusudur.hangimiz o Adamın derdini anlayabiliriz.esekten düşenin halini esekten düşen anlar hesabi
Yere çakılana kadar kanatlarım olduğuna inanacağım